Машина за хляб - 66 тема

  • 43 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: X
Айде, давайте рецептата с престояването и други, да видя как ще се справя.
Не умея да меся, не мога да хващам "тесто".

# 241
  • Мнения: 8 427
Айде, давайте рецептата с престояването и други, да видя как ще се справя.
Не умея да меся, не мога да хващам "тесто".
В темата за бързи въпроси и отговори Пепчо е дала линк за содена питка месена в хлебопекарна. После престоява в хладилник и след това я пече. Ако искаш, погледни там.

# 242
  • Мнения: 2 918
Момичета, моля за извинение, че така нахлувам. Спешен въпрос. Хлебопекарната ми е с голям капацитет. В нея мога ли да сложа да се меси тесто с по-малък грамаж?

# 243
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 899
от момчето - ДА  Smiley
все пак зависи и колко малко е количеството тесто, което трябва да се меси.
ако е 100-200 гр. не е удачно да се меси в голяма машина. тогава тестото само се върти около перката без да го има месенето.  от 500 гр. нагоре брашно става в машина с 2 бъркалки.

# 244
  • Мнения: 37 261
опитай като спазваш пропорциите
моята, когато изходните продукти са доста под или над очакваното от машината, отказва да работи
случвало се е, когато искам да направя хляб с половин доза /примерно съм извадила част от тестото с друга цел/, да сложа по-тежка чаша в казанчето, за да се "съгласи" да тръгне или да добавя допълнително продукти след като е започнала да върти, защото иначе "отказва"

# 245
  • Мнения: 2 918
Благодаря, момче ☺
В друга хлебопекарна съм правила тесто за питка с точни пропорции. Доволна съм от резултата и ми се иска пак да направя същата.
Ох, bubanka, сега ме хвърли в размисъл. 🤔
За пръв път ще я ползвам. Дано не се изложа ☺

# 246
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 899
опитай като спазваш пропорциите
моята, когато изходните продукти са доста под или над очакваното от машината, отказва да работи
случвало се е, когато искам да направя хляб с половин доза /примерно съм извадила част от тестото с друга цел/, да сложа по-тежка чаша в казанчето, за да се "съгласи" да тръгне или да добавя допълнително продукти след като е започнала да върти, защото иначе "отказва"

твоята машина вероятно е с кантар  Smiley

# 247
  • Мнения: 2 918
Да бъда по-конкретна. Правя по тази рецепта: https://recepti.gotvach.bg/r-78523-Питка,_месена_в_хлебопекарна
Хлебопекарната е Gorenje BM 1600 WG. В книжката ѝ за тесто пише 890гр брашно, 610мл вода...

# 248
  • София
  • Мнения: 3 035
Да бъда по-конкретна. Правя по тази рецепта: https://recepti.gotvach.bg/r-78523-Питка,_месена_в_хлебопекарна
Хлебопекарната е Gorenje BM 1600 WG. В книжката ѝ за тесто пише 890гр брашно, 610мл вода...

Това (890гр) е максималното количество брашно, което може да се сложи в машината за едно месене, а не задължителното. Според моя опит с подобен Мулинекс, и 450 грама брашно ще се омеси добре. С по-малко количество не съм опитвал в толкова голяма машина. Накратко казано - съвсем удачно ще е замесването по посочената рецепта. 700 грама брашно си е нормално количество и за голяма машина.

# 249
  • софия
  • Мнения: 3 036
Здравейте. Не знам дали въпросът ми е за тук, но тъй като моята хлебопекарна се счупи, търся друга с вместимост поне 1000 гр. , но да не струва повече от 120 лева. Не откривам, моята беше най-обикновена и ми служи вярно 10 години, но не помня марката. Ако някой има предложения , ще съм благодарна.

# 250
  • Мнения: 1 188
Имате ли изпитана рецепта за содена питка, която да пусна само на програма месене , а после да изпека във фурната?
Благодаря!

# 251
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 899
Имате ли изпитана рецепта за содена питка, която да пусна само на програма месене , а после да изпека във фурната?
Благодаря!
https://www.bg-mamma.com/?topic=630087
https://www.bg-mamma.com/?topic=454530

# 252
  • София
  • Мнения: 1 539
Имате ли изпитана рецепта за содена питка, която да пусна само на програма месене , а после да изпека във фурната?
Благодаря!
Содена питка за Бъдни вечер

Продукти:
Скрит текст:
500-550 гр. брашно
350 мл. хладка вода (топла газирана вода)
5 с. л. олио
2 с. л. оцет (лимонов сок)
1 с. л. захар
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
Приготвяне:
Скрит текст:
Пресейте в купа брашното и направете кладенче в средата. Сложете в него захарта и солта. Разтворете содата в лимоновия сок и го изсипете в кладенчето. Прибавяйки постепенно водата замесете гладко и меко тесто. Намазнете ръцете си и извадете тестото върху леко набрашнения плот. Омесете го хубаво и го оформете на топка.
Слагате паричка във фолио и я забождате в тестото.
Поставете го в намазана с олио или покрита с хартия за печене тава. Намажете питката с растителна мазнина. Опечете в предварително загрята до 180 градуса°C фурна. По желание намажете горещата питка с растителна мазнина. Покрийте с кърпа и оставете да почине 10 минути.

# 253
  • София
  • Мнения: 3 035
Здравейте. Не знам дали въпросът ми е за тук, но тъй като моята хлебопекарна се счупи, търся друга с вместимост поне 1000 гр. , но да не струва повече от 120 лева. Не откривам, моята беше най-обикновена и ми служи вярно 10 години, но не помня марката. Ако някой има предложения , ще съм благодарна.

Е, все пак ще е с 5 лева отгоре, но пълно щастие няма. Цените не са това, което бяха. Весели празници!

https://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/finlux/fbm-1480-p220954592/

П.П. Малко по-надолу на същата страница, има и модел на неизвестната поне за мен марка Хаусмайстер, който също влиза в бюджета.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 20:10 от Mунчо

# 254
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 899
абе май е старичък този модел. Smiley
на пазара е от март 2014 г.

Общи условия

Активация на акаунт