ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 826
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Привет! Мерси за новата темичка! 💕

Ми на мен хич не ми е досадно, напълниха ми се очите с тея пухкави красотички!
Стон, честито попълнение в семейството, да ви е жив и здрав Томас! 😊
Ние имаме два броя у дома. Едната е уж сиамка, купих я за 60 лв от обява, беше една шепичка. Вече 10 години е с нас и не я давам на никой за милиони дори, голяма ни е душичка. Другия го прибрах от улицата полумъртъв, със счупен гръбнак и неподвижен от кръста надолу. При нас е вече четири години, бесен и щастлив, нищо , че си влачи задницата, тича за четирима котарака 😁. Грижите за него обаче са специфични и не можем да го оставяме на никой, затова си пътува с нас навсякъде.
Ей ги двамата накуп

От известно време храня и един уличен красавец, идва си чинно сутрин и вечер да хапне, че и ми говори, аз му кажа нещо, той веднага измяуква в отговор 😁 Като не се появи някой път, започвам да го мисля и да го чакам. Ей го и него, кръстила съм го Лео

Наборът е на море с баба си и дядо си. Ще се върне на 11-ти и след още четири дена-на училище. Нещо много бързо ми се изтъркули..., все едно вчера треперихме за изпитите, а ей ги вече осмокласници. Нашата родителска е на 10.09, не знам вътре ли, на двора ли..., чакам инфо на сайта. Ще ни съберат пари за учебниците по английски и испански. По другите предмети ще ги купи от приятелка деветокласничка. Любопитно ми е да видя новата класна, дано е свястна, тя ще им е по английски. Та това е при нас общо взето.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 22:11 от tasia

# 136
  • София
Ох, котешкото легло е трепач!
Нали съм недоскив, а пак съм на телефона, и се чудя що пише за две котки, а аз виждам три на първата снимка. 🤣
Иначе храним вече седем котки пред блока. Бяха 5, но още 2 се присламчиха. Но сме поне 5 семейства, които редовно ги обгрижваме.

# 137
Нашата Маша е от улицата. Беше много клето и мъничко коте, завряло се някъде под предния капак на колата. Взехме го, стоплихме го, хранехме го с мляко и някакви котешки пастетчета, защото беше още бебе. И така. Една Коледа я взехме с нас на вилата, имаше повече от метър сняг, студ...и тя взе че изчезна. През всичките почивни дни по Коледа я търсехме и нищо. Помислихме, че я е убило куче. Сълзи, сополи. В края на януари отиваме пак на вилата и по едно време половинката видя едно коте на покрива, но каза, че не е нашето. Аз обаче се покатерих и я познах. Буквално я познах по едно специфично бяло петно. Не приличаше на себе си. Изнемощяла, останала на една трета, на предела на силите си. Не можеше да се храни, нито да пие. Спасихме я отново Simple Smile Без върховете на ушите, бяха измръзнали и се счупиха Simple Smile От тогава не я взимаме с нас. Душичка е тя. Малко проклета.  Обича мъжа ми повече от мен, хаха.
Скрит текст:

# 138
Специално за малкия син на Аманда ( а и за други любители на "гадинки/животинки") снимах днес в планината една шарена "бързоходка"
Скрит текст:

# 139
  • София
Уф, не знам.
Много ми се ще да не си пишехме за изстрадали котешки души.
Някак смятам, че едно общество се познава по отношението си към животните. Защото то е еквивалентно на отношението към по слабите и към тези в неравностойно положение. 😐
А при нас е пълно с бедстващи улични животни. И респективно хората с хронично и тежко болни деца не знам как оцеляват.

Denyl, много е красива!

# 140
И ние се прибрахме днес от морето. От 4 години не бяхме ходили на бг -море. Толкова хубаво беше, че не ни се тръгваше. 10 дни с приятели -безценно. Натресени нямаше, само поканени.

Гледали сме котарак 12 години. Аз го донесох, майка ми го гледаше. Направи къщата дармадан, точеше си ноктите на дивана. Умря ми в ръцете, плакахме всички в къщи. От тогава съм се зарекла никакво животно в къщи. Сега децата искат куче, ама много искат. Направо едвам се издържа, добре че мъжа ми удържа защото аз хич не мога да им отказвам. Дребното по цял ден гледа клипчета за дресировка на кучета, избира порода, име, разглежда подходящи кучешки аксесоари. Последно "сметката, без кучето" беше към 400 лв.😊, но пък включвало някаква храна.

# 141
И ние се прибрахме днес от морето. От 4 години не бяхме ходили на бг -море. Толкова хубаво беше, че не ни се тръгваше. 10 дни с приятели -безценно. Натресени нямаше, само поканени.

Гледали сме котарак 12 години. Аз го донесох, майка ми го гледаше. Направи къщата дармадан, точеше си ноктите на дивана. Умря ми в ръцете, плакахме всички в къщи. От тогава съм се зарекла никакво животно в къщи. Сега децата искат куче, ама много искат. Направо едвам се издържа, добре че мъжа ми удържа защото аз хич не мога да им отказвам. Дребното по цял ден гледа клипчета за дресировка на кучета, избира порода, име, разглежда подходящи кучешки аксесоари. Последно "сметката, без кучето" беше към 400 лв.😊, но пък включвало някаква храна.

Dodiela,
Същата работа беше и у нас! Куче та куче. Снимки се показваха, клипчета, сълзи се рониха, ризи се късаха...
Аз все бях клекнала, ама баща и не даде...
Казахме, че искаме доказателство, че може да се грижи за куче. В къщи има едно плюшено и и казахме, че ако цял месец го разхожда сутрин и вечер ще и купим истинско.
Ха познай какво стана още на ден 1. Алармата и звънна (уж плюшката да разхожа), тя се появи при нас чорлава и сънена и каза “По-добре костенурка”
Падна между нас на спалнята и пак заспа😄. Та до там бяхме с кучето.

# 142
Докато сте на тема котки - Red кажи, моля,  с отварянето на прозорците как се процедира?

# 143
Ха, и аз като Рали Simple Smile Преди 10-15 години, баткото искаше куче. И аз му дадох инструкции : сутрин ставане, взима мечето в ръка и обикаля три пъти блока, после взима зърнената закуска, сипва в купичка, изяжда и мие купичката. И така три месеца. Ако видя, че е сериозно положението, ще говорим пак.
И аларма не е навивал.
И скоро, малкия младеж, рече да си вземем куче... Баткото се засмя и го придърпа да му обясни положението. Повтори дословно процедурата за доказване на сериозно желание. И пак нямаше аларма. Simple Smile
Аз време за тях нямам, не мога да се грижа и за животинка. А и място няма. Та така...
Ама иначе, ви се радвам на сладурковците Simple Smile

# 144
Citron,
Ти направо си затворила кръга. И купичка с храна е имало в задачката😄😄😄
Ние все пак взехме костенурче. Беше голямо колкото монета от 1 лев. Ами грижа си е. Аквариум се мие, филтър. Водата следиш топла ли е,  не е ли. То се оказа “франсе”...Само сушени скариди и филе ядеше. В началото като пътувахме го влачехме с нас. Т.е. аквариумът в сак и в багажника, костенурчето в специална кутия за път. И така 3 години. Последният аквариум беше огромен и нямаше как да го взимаме вече с нас.
Подарихме го на семейство, което ще се грижи на него и ще го обича. Голям рев беше “на прощаване”, но истината е, че аз и мъжът ми се грижехме за животинчето.
При наборката ентусиазмът утихна за седмица.

quote author=citron link=topic=1248875.msg41338679#msg41338679 date=1599339588]
Ха, и аз като Рали Simple Smile Преди 10-15 години, баткото искаше куче. И аз му дадох инструкции : сутрин ставане, взима мечето в ръка и обикаля три пъти блока, после взима зърнената закуска, сипва в купичка, изяжда и мие купичката. И така три месеца. Ако видя, че е сериозно положението, ще говорим пак.
И аларма не е навивал.
И скоро, малкия младеж, рече да си вземем куче... Баткото се засмя и го придърпа да му обясни положението. Повтори дословно процедурата за доказване на сериозно желание. И пак нямаше аларма. Simple Smile
Аз време за тях нямам, не мога да се грижа и за животинка. А и място няма. Та така...
Ама иначе, ви се радвам на слафурковците Simple Smile
[/quote]

# 145
Няма как, всички дейности с кучето, трябва да се тестват. Какво да правя, попаднали са на мързелива майка Simple Smile

# 146
  • София
Много ми се беше събрало пак за четене,  та досега наваксвах. Виждам, че сте ме разконспирирали като видна собственичка на бръмбари. Stuck Out Tongue Winking Eye 

Бланк, много си наблюдателна!

Звънче, имах известни колебания дали да си кажа, именно защото знам, че може да е притеснително, ама реших, че още по- тъпо ще е да се изнижа без да си призная коя съм. Hug

Любопитка, опитайте да ѝ оставяте втори съд за тоалетна, когато пътувате, за да има чист. Много е вероятно да се дразни, че не е почистено.

Стон, честит ви новодомец! Разкажи после за срещата с Оскар.

Клевърмари, съжалявам за животинката, много е мъчно. Hug

И аз отбивам желанието за куче с условие 1мес да стават 1ч по- рано и да обикалят квартала, същото вечер. Купичка не съм включвала, но за сметка на това включих пликчета и събиране на изпражнения, което рязко доведе до спиране на мрънкането да вземем куче. Наборът се опита да мине с номера, че на неговото щял да си събира, ама от чуждите го било гнус, ама не мина.

# 147
Имаше един филм с Джулия Робъртс. Играеше алкохоличка. И когато някой си тръгваше от клиниката, наставникът го съветваше, как да разбере дали е готов за връзка. Първо да си вземе цвете. Ако оцелее три месеца, да си вземе животинка. Ако и тя оцелее три месеца, вече е готов Simple Smile
Имаше един младеж, много рев изрева, че все дефектни цветя му се падат Simple Smile
И цветята, и животинките не са за всеки!
С децата е по-лесно, по-държаливи са:)

# 148
Никой не е заел мястото в смг? Така ли да го разбирам? Демек сега може да влезе дете и с нисък бал.
[/quote

Ако някой с висок бал не се престраши да подаде документи

# 149
  • София
Докато сте на тема котки - Red кажи, моля,  с отварянето на прозорците как се процедира?
Fifiana, по принцип е най-добре обезопасяване с мрежи на прозорците и на терасите (за тях има телескопични стойки и мрежа, която се опъва; ако те интересува, пиши ми на ЛС и ще ти пусна линкове). Обаче ние не сме го направили. Просто винаги адски много сме внимавали. При широко отваряне на прозорци котката е в друга стая. Иначе оставяме отворени две двойки на хоризонтална ос (или ножица, както писахте тук). Котката няма страничен заход към отвора.
Ако отворим балконските врати не е безопасно, до тях има прозорци с перваз на височина 90см и оттам лесно може да има опит за промушване на глава от котешко любопитство. Общо взето рискът е за по-малки котки, те са по-неконтролируеми. Най-вече ако видят пиле или нещо друго летящо, минават в режим ловец. 😁

Общи условия

Активация на акаунт