Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 637
  • 333
  •   1
Отговори
# 30
  • France
И аз ще запея в общия хор. Свекърите нищо не ви дължат. Дори намирам, че се държат добре с вас. Дошли са и са ви помогнали да се нанесете във вашето жилище. И подарък ще ви вземат за раждането. Ако и дават по едно рамо по някой уикенд с гледането на детето, всичко е супер. Като френска снаха се почесвам и се питам "какъв ти е проблема?" Че и драми и тръшканици правиш?

# 31
Ако снаха ми каже за другия ми син, че се е довлякъл ще и покажа вратата.Моите деца не се довличат в собствената си къща.И на двамата си сина съм купила апартаменти преди брака и съм ги писала така,че снахите ми никога да не могат да пипнат нищо от тях.

# 32
  • София
Пак чета и втория път още по- нагли ми изглеждат претенциите ти. Купили сте апартамент и те дошли да ви помогнат за преместване и боядисване. "Толкоз!" по твои думи. Че това малко ли е? Понеже не са го платили те, но не са и длъжи. Свекървата сготвила пикантна веган манджа, ами сготви си нещо за себе си, щом не ти понася това, не е трагедия. Едва ли ще те пребие, ако влезеш в кухнята. Че и колко снимки на кого имали, прекалено е!! И с мъжа си се караш, което е напълно излишно.
Разбирам, че ти прави впечатление различното им поведение спрямо синовете им, но това не е твоя работа. Не са длъжни да издържат семейството ви. Приемеш ли това, ще ти е много по- леко.

# 33
Абе щом и в Холандия имате същите проблеми като в бг, значи и ние сме си европейци.

Едва ли. Просто някои емигранти си влачат манталитета, стискат го със зъби и нокти и не искат да се освободят от него.
На мен ми стана любопитно как хем „сватовете“ са купили апартамент на сина си (другия), хем той го изплаща на малки вноски.

Ох, като се зададат празници и като се почнат едни лъскави пързалки... Ама лъскайте, щом ви влече.

# 34
че снахите ми никога да не могат да пипнат нищо от тях.
Hushed

# 35
Това вярно звучи зловещо.

# 36
  • Варна
Снахите, ако са читави и браковете с мъжете им са успешни, какъв е проблемът? Ще си живеят във въпросните жилища и няма да са на улицата. А жилищата остават за децата им един ден. Нищо зловещо не виждам.

Ние сме две сестри. Баща ми също предпочете да прехвърли по едно жилище на всяка още докато бяхме сами. Човек не знае на какъв партньор ще случи. Колкото и да го избира хората се променят, изтрещяват, залитат в зависимости, срещат любовта на друго място. За мен е важно това, което имам, един ден да остане за детето ми.

# 37
Казано по този начин и направено с мисъл снахите никога да не могат да пипнат нищо на мен ми звучи зловещо.

# 38
И е.
Не им е леко с такава свекърва.

# 39
  • Варна
Да, изказът е странно подбран ама ако е видяла кофти случки сред обкръжението си, нищо чудно.

# 40
С този изказ имам чувството, че това е само началото на вечната война снаха-свекърва.

# 41
Светият граал - тухлите и 4те стени. Не звучи зловещо, а злобно, брутално злобно. А тия снахи ще родят и гледат твоите внуци, ама викаш дом не заслужават.

# 42
Сама по себе си постъпката не е кой знае какво, но отношението е...

# 43
На мама свекървата така е постъпила. Наложи се да живеем при баба и дядо, което не ни е пречило, за майка ми не мога да кажа....после заживяхме на квартира...още имам обаче горчив привкус как се пъди жена с деца близнаци от жилище, но 🤷♀

По темата- много наглост има в нея и не си права, Авторке. Това е.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 21:20 от Ива Кръстева

# 44
Засега съм още с една снаха,но не сме във война.Всяка сутрин с внучето идват да пием кафе и си откарват целия ден.Откъде да знам каква ще се случи и колко време ще ми е снаха.Не съм длъжна да спонсорирам чужди деца.

Общи условия

Активация на акаунт