Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 116
  • 801
  •   1
Отговори
# 495
Вчера буквално във всяко училище е имало припаднали деца. Ако някое дете се е почуствало зле тогава, не знам, само това ми хрумва

# 496
Тези в Русе много бързо се изтестуваха нещо. Учителите, под 24 часа от контакта са изследвани и, разбира се, отрицателни. Можеше направо да пишат, че са отрицателни без да ги изследват, а може би  и точно това е станало.
както каза една умна старша- ранното взимане на проби /под 5-6 дни/ било чак терапевтично, щото обирало наличния вирус от носоглътката и по този начин човек не се разболявал. Mask  Trollface Ех, сестри!

# 497
Пънк, нали не говориш сериозно? Искрено се надявам да си фалшив профил, който пише тук, за да дразни и провокира, защото в противен случай би било много жалко, направо плашещо, родител на малко дете да реагира по този начин. Аз самата не съм родител, току-що завършила съм, но смея да твърдя, че разсъждавам по-осъзнато и предпазливо от теб. Начинът ти на мислене е доста инфантилен, бих казала, и е присъщ на повечето хора на моята възраст, както и на още по-малките.

Как така не виждаш смисъл да се носят маски? Ми тия мерки за какво са разработени тогава? А, да, нека се сетя - за да бъдат нарушавани, както ти сама гордо изтъкна в предишен пост. Всяко правило можело да бъде нарушавано - това говори много за теб, за това какъв човек си и какъв е манталитетът ти. Не стига, че тези мерки са КРАЙНО недостатъчни, но има и такива родители като теб, които вместо да са от един отбор с учители, ученици и други родители, провокират, саботират и прецакват всичко. Е, обясни ми тогава как да няма бесни родители и притеснени ученици? Как да няма родители, които да искат децата им да преминават към дистанционна форма на обучение? Докато има такива безотговорни родители като теб, ще сме на такъв хал. Не казвам, че си единствена, както става ясно от твоите постове, явно има и други такива безотговорни индивиди в класа и в групата на детето ти, но това не е повод за гордост, а за СРАМ. Когато има правила, се спазват. На това ни учеха още в детската градина, още преди 12 години, когато завърших четвърта група и постъпвах в училище. Не знам теб на какво са учили и на какво не, но очевидно самият процес е бил едностранен и крайно несполучлив.

Мислех да не влизам в обяснителен режим и отговори, адресирани към теб, но високомерното отношение на няколко потребители в тази тема не се търпи. То не бяха намеци, че всеки, който мисли за детето си, не е добър родител, манияк, с психични отклонения, то не бе чудо. Жалкото в случая е, че децата на отговорните родители са принудени да съжителстват в една класна стая с децата на безотговорните такива - като теб, които нямат вина по принцип, но така или иначе не спазват правилата и го играят тарикати по наследство.

В училището на съседското дете госпожата е казала, че има много голяма вероятност да се премине към дистанционно обучение в началото на октомври, но доколко е достоверна тази информация, не зная. Докато не се обяви нищо от МОН и го няма разписано черно на бяло, не вярвам. Simple Smile Пък и нали се знае вече изпитаният принцип - всяка наредба е предпоследна. Wink

# 498
  • София
Аз не подлагам на съмнение, че има карантирана паралелка вече.
Струва ми се обаче, че теста е пуснат преди 15,09, чакали са резултати, а междувременно детето е изпратено на училище, щото още не е сигурен положителен резултат... Smirk

# 499
Може би имам късмет около мен да съжителствам със съмишленици. Не видях нито един родител да обикаля около училище или да вдига скандали, че никой не носел маска.
Даже масово това са нагласите в средите, с които имам контакт.

# 500
  • София
В Русе вече има паралелка под карантина. Не се споменава за тестове. Чакат становище на РЗИ.
Скрит текст:
Обикновено рядко цитирам медии, но прочетох за случая в тема, която следя, и потърсих информация.

Е кога пък са успели да тестват учителя, че и да даде каквато и да било (смислено тълкуваема) проба...

# 501
Струва ми се обаче, че теста е пуснат преди 15,09, чакали са резултати, а междувременно детето е изпратено на училище, щото още не е сигурен положителен резултат... Smirk
Аз мисля същото, което, ако е вярно, е направо за съд.
Освен да е тест за антитела и да е показал Игм.

# 502
  • София

Доколкото разбирам в училището на Вряк такова нещо като проветряване няма - т.е. не по-различно от обичайното... В тази жега само 2 прозореца са били отворени (от 6 налични), не е било разрешено излизане от сградата - няма двор, няма извън двор (което прави и храненето невъзможно - в класната стая било забранено, вън не може да се излиза, в коридора трябвало да се хранят... през маските, предполагам, нали там уж пък са задължителни). Преди можеха да излизат навън според собственото си усмотрение, та поне в голямото междучасие всякакви помещения се проветряваха... Една от учителките им е боледувала от короната - не съм сигурна точно кога, но нея доста време я нямаше в ДО-то миналата година, чак май или почти там се появи - та... бая време ще да е било. Таман била готова за повтаряне...

ПС
И на учителя и на него тест за антитела са му направили, нали? Wink Очаквало се е да се появят тъй някак преди патогена...

# 503
  • Бургас
както каза една умна старша- ранното взимане на проби /под 5-6 дни/ било чак терапевтично, щото обирало наличния вирус от носоглътката и по този начин човек не се разболявал. Mask  Trollface Ех, сестри!

Нееее, сериозно ли Open Mouth

# 504
  • Варна
А това дете, което си е направило тест, как така успя да отиде на 15ти, да се чувства добре и следобед да стане зле, да направи тест, който да излезе вече?!
И аз това се чудя.
При нас е пълен майтап. Училището има 2 стълбища, от които едното е много опасно, с ниски парапети с огромни разстояния между пръчките и обикалящо в кръг около празна шахта - директно можеш да се метнеш от 4-я на 1-я етаж. Това стълбище се ползваше само от учителите. Вчера решили, че ще се ползва и от ученици, които имат занятия на 3 и 4 етаж. След като родителите нададоха вой решението е отменено и пак се минава само от едното стълбище. Има втори вход, но нямало портиер, съответно всички се тълпят на един вход и на едно стълбище. Не можело стъпаловидни часове, не можело блок часове, дворът малък, не можело повече от 2 класа, тоалетните кабинки на 1 етаж са цифром и словом две, просто... Много им набрах още от днес. Искам да излезе тоя закон с наредбите, да видим кои са дистанционните центрове и как точно си представят нещата да се случат на практика.

# 505
Това, което е неприемливо, е че имаха време от март досега да обмислят тези неща, а не сега...цигански номера. Sad

# 506
  • София
Е, може тестът да е направен на 15-ти следобед и резултатът да излезе на 16-ти рано сутринта. Дъщеря ми си прави PCR към края на август - към 13:30ч. й взеха пробата и резултатът беше готов в 20:00 вечерта.
Но да се прави PCR на учителите няколко часа след предполагаемия контакт, е напълно безсмислено.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 18:46 от sanaka

# 507
Явно пак РЗИ се е престарало

# 508

Нееее, сериозно ли Open Mouth
Напълно. Когато отказах да ми вземат тест преди петия ден, тя така ме убеждаваше че накрая ми викаше и "нали така?!!", пък аз й отговарях : "не, не е така" и тя се обиди.
Да се смееш ли, да плачеш ли.

# 509
Ден 2ри
Детето на училище.. посрещнато на вратата всички с маски. Влиза в училище дезинфекцира ръце.. от там нататък не е ясно..
Аз съответно на лекции.. влизам с маска дезинфектант във всеки джоб. Влизам в стаята чиновете слепени  2 по 2 - 4ма студенти един до друг (всеки от някъде, не са всички от едно населено място). Първите 30мин всеки с маска, професора с маска и шлем. На 30тата минута "колеги така няма да стане" и всички маски в джобовете включително и на професора. Така до края на 2те лекции нито маски нито шлемове...
Отивам да взема детето, играят на двора. Родители (7-8) всеки един през друг пита госпожата как е минал учебния ден...

Общи условия

Активация на акаунт