Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 860
  • 795
  •   1
Отговори
# 225
Липсата на жлеза изобщо не е проблем за много неща в живота.

# 226
Да, зная че и без жлеза може да се забременее, но страхът надделява и така вече 1 година. А през тази 1 година забременях, но бременността приключи рано. Не се разбра каква е причината.

Зная, че отида ли при хирург ще иска да реже, но след това... На 40 г.нямам много време за губене.

# 227
Това е личен избор и труден.Аз лично не исках да рискувам и бях абсолютно сигурна,  и влязох в операционна с надежда това да е края и да ме следва бременност, вярвах силно на лекаря си и на сърцето си, не съжалявам.
Не бих понесла например да забременея и в един момент да изгубя дете...тежка е темата, обаче си е така, риск е за мен.

# 228
Защо предлагат операция без биопсия ?

# 229
Защото възлите били големи и били препоръчителни за операция. Всеки по 2 см.и в двата лоба. Като казах на ендо-то, че нямам деца и планирам бременност, каза, че в такъв случай не ми препоръчва операция, но съм за такава по принцип. Това съвсем ме обърка... Затова се чудя постоянно какво да правя.

# 230
  • Варна
А защо не направите биопсия? Това ще отговори на много въпроси, най-малко дали евентуално възлите са злокачествени

# 231
Потърсете поне 2 мнения.

# 232
Професор Пандев съм чувала, че е много добър избор. Успех пожелавам, каквото и да стане, дано да сбъднеш желанието си да имаш дечица в най-скоро време !

# 233
Здравейте, оперирана съм преди 2 години и ми е премахната жлезата, на еутирокс съм 125 мг но т3 ми стои нисък, т от къде мога да закупя синтетичен т3 и може ли да се приема с еутирокс заедно. Благодаря предварително

# 234
Здравейте, оперирана съм преди 2 години и ми е премахната жлезата, на еутирокс съм 125 мг но т3 ми стои нисък, т от къде мога да закупя синтетичен т3 и може ли да се приема с еутирокс заедно. Благодаря предварително
Масово ни е нисък т3 на обезжлезените. В Гърция продават, може да се комбинира, но някой трябва да ви следи дозоривките си мисля. Аз затова не се захващам, защото лекарите казват, че няма значение т3 и толкоз. Пишете и в темата на Хашимото, там все четат литература и са компетентни, да кажем.

# 235
Здравейте, момичета! Някоя лежала ли е в ендокринологията на Каспела в Пловдив? Кажете какви са ви впечатленията от там? Кой лекар ви е харесал и имате ли мнения за др. Лефтеров?

# 236
  • Перник
Момичета, преди да Ви оперират, /аз не съм, но съм с възел, със съмнения за папиларен/, следим го с професор Пандев, случвало ли Ви се е нещо като болка в мястото на възела? Нещо се шашнах сериозно. Не е постоянно, днес ми се случи, бързо премина, после се появи пак и сега вече не усещам нищо там? Не знам дори дали е правилната дума болка, или е нещо като дискомфорт, странно е като усещане...

# 237
Да те успокоя, че карциномът не боли. Чела съм споделено, че възли създават дискомфорт, да, особено като са по-големи или на неподходящо място - притискат трахея и пр. Аз нищо не усещах.

# 238
  • Перник
Да те успокоя, че карциномът не боли. Чела съм споделено, че възли създават дискомфорт, да, особено като са по-големи или на неподходящо място - притискат трахея и пр. Аз нищо не усещах.
Не е притискане, а е като мускулна болка все едно. Вероятно има някакви нервчета и може от това да е, ама се притесних сериозно. При Пандев час идея нямам кога ще ми дадат. Дала съм си данните на секретарката януари. Не искаше да ме запис изобщо, че имало мн хора.

# 239
Момичета, преди да Ви оперират, /аз не съм, но съм с възел, със съмнения за папиларен/, следим го с професор Пандев, случвало ли Ви се е нещо като болка в мястото на възела? Нещо се шашнах сериозно. Не е постоянно, днес ми се случи, бързо премина, после се появи пак и сега вече не усещам нищо там? Не знам дори дали е правилната дума болка, или е нещо като дискомфорт, странно е като усещане...

Възможно е, ако расте и разбутва нерви. Аз применро имах дисконфорт когато лежах по гръб - притискаше по особен начин и сякаш се задушавах.

Общи условия

Активация на акаунт