ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 894
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
пия Smarthit Ferum - по предписание на АГ, заради хемоглобин 111; не съм изследвала желязо; факт, че откакто го пия (20 дни), се чувствам доста по-добре (преди имах една такава "тежест" на сърцето - по-скоро слабост и по-лесна уморяемост); лекарката ми каза, че това бил препаратът на пазара без странични ефекти като коремни болки и запек и така и си е Simple Smile

# 421
Аз ще си остана на Билкова кръв до последно, защото няма за кога да сменям. Не съм особено доволна, защото с нормалната доза, написана на опаковката ми е много нисък хемоглобина, отива почти в норма само ако пия двойна доза по 20мл. сутрин и вечер. Двойната доза води до запек определено.
И не пия магнезий изобщо от месеци, така че просто не ми се вижда достатъчно силен ефектът на Билковата кръв.
Впрочем с магнезия внимавайте, защото ако се пие до последно сигурно ще преносите и може и въобще да не се появят контракции скоро. Аз така или иначе вървя към пренасяне, така че само магнезий ми липсва.

# 422
Привет🙂
Аз съм на малтофер фол 2х1т от месец и нещо. Хемоглобина от 108 е на 109. Не се е покачил въобще, но важното е че не е паднал още.
Магнезият го спрях преди 2 дни.

# 423
  • Пловдив
От ферумът и аз нямам оплаквания, сега си приключвам последната опаковка. Хемоглобинът ми по време на бремеността беше по-добре, отколкото преди товя.

# 424
Благодаря на всички за отговорите относно  хемоглобина. Закупих Тотемата понеже ми я предписаха и от вчера си я пия 2 *1.
От снощи 22-23ч. започнаха да се появяват на често контракции, които не са болезнени, а като напрежение ниско долу и втвърдяване за около 20-30 сек. Сякаш менструални леки болки. Засичах времена. Появяваха се на 7-5-4 Мин. Накрая бяха на 9мин. Влязох да се изкъпя и оправя. И пак зачаках. Почнаха на рядко сякаш. И към 3ч. си полегнах, че така ми се спеше. Поспах малко, не съм имала будения с болка. А сега, като се събудих към 10ч и пак се появиха тези напрежения отдолу и втвърдявания. Преди малко имах и леко по-силни, но търпими болки. И като се появяват сякаш бебето застава в определена позиция и набира. Чудя се това подготвителни ли са или започва самото раждане в начален етап?! Как мислите?
 А се чудя дали да звъня от сега на докторката, че хич не искам от рано да ходя в болницата. Да не ми сложат и от онова вещество-окситоцина 😏 Да отбележа нямам изтичане на води, а преди 2-3 дни имах малко зацапване белезникаво и слузесто. Не беше много, като количество. Дори се чудех дали не е тапата?! В петък бях на преглед и ме провери за разкритие и се оказа, че шийката е мека и имам близо 3см.

# 425
Moni4ka2020 ,
Я вземи да се обадиш на док., той най- добре ще те посъветва как да процедираш!

# 426
Мони, тапата е много по-голямо количество, може да е било част от нея. Подготвителни са, но колко ще продължат е Божа работа. Доколкото съм чела, подготвителните спират за по-голям интервал от време, когато починеш, вземеш душ и т.н. Контракциите на първата фаза, макар и леко болезнени или неболезнении, по което приличат на подготвителните, са си регулярни и не спират. Направиш ли 4 см., независимо колко време ще отнеме това, връщане назад няма. Аз отидох втория път на 5 часа много редовни контракции през 4-5 Мин за по 40/ 50 сек. Бяха ми казали при такива контракции след два часа да съм в болницата. Нарочно изчаках и въпреки това при прегледа бях с 4 см. Сега ми се иска още да изчакам, но знам, че ако го споделя с АГ, няма да е ок. Те очакват всяко следващо раждане да е по-бързо, ама колко да е по-бързо, като второто ми беше 12 ч. и половина. Все пак е много индивидуално и някои жени правят разкритие с по-малко болка и наистина бързичко. Кога си на преглед?

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 11:30 от Amelin

# 427
Утре имам на обяд ЖК иначе и с докторката, която ще ми е на израждането, ще се прегледаме за тонове и разкритие. Малко ме отпуснаха сега контракциите и ще и се обадя след малко. Сигурно ще ме викне още днес за преглед, ама дано не каже веднага в болница да влизам. Аз мисля сега да отида да си взема от две лаборатории изследванията за МБ, сифилис, хив, хепатит и ковид. МБ не ми дадоха номерче да си го проверя в сайта им, а за другите ми бяха излезнали още вчера и са всички негативни. Просто да ги взема, че нали ги искат от болницата. Да не стане фал. Да се надяваме, че са подготвителни в момента.

# 428
Моничка, не се притеснявай, дори да те задържат в болница това значи, че по- скоро ще си гушнеш бебчето. Успех и ни дръж в течение. 🤗
Дагни, пуснаха ли те от болницата?

Аз тези дни въобще не меря кръвно, не усещам дискомфорт и главоболие, за това го карам по течението. Чакам утре прегледа при АГ и да уточним датата за секцио.

# 429
  • Бургас
Моничка, май наближава момента. Колко вълнуващо! Успех Hug

И аз захвърлих апарата за кръвно. Утре ми е консултацията за определяне на дата за секцио ... ще се пазаря за 10.10 ама с термин 26-27ми няма да ме огрее сигурно. По-вероятно да ме остави за 15-16ти. Малкия ми е болен Cry 3 дни му трябваха на яслата за да се разболее ... май моята представа за спокойно второ майчинство с ходещо на ясла здраво дете ще е по-скоро мираж ... ама здраве да е!

# 430
  • Пловдив
Моничка и без изследвания да отидеш в болницата няма да те върнат, а ще ти ги пуснат там. Аз от разсеяност тръгнах без васерман и кръвна група /и в момента не си я знам групата, има я записана на документа и толкова/, там си ми пуснаха изследвания. Там ми направиха и теста за алергии.
И пак напомням като дърта свекърва, поставят ли ти окситоцина по време на контракции напъвай и слушай акушерката, не губи време в приказки и вайкане. Предполагам скоро ще гушкаш бебе.

# 431
Днес, на 28.09, в 11.10 ч.се роди бебе Никол, 3050г., 50 см.  Нормално раждане, с изтекли води през нощта.
   Честито и на другите бебчета и бързо възстановяване на мамите.

# 432
Честито бебче! Жива, здрава да е Никол, да расте много щастлива!
Аз се връщам от последния видеозон. Всичко е наред. Бебето го изкарват 3500 гр. Не ме провери за разкритие, за да не се разраждам  Simple Smile каза, че в понеделник ще направим този преглед, тогава ще съм 38 +. От тук нататък само тонове мерим

# 433
  • София
Pisiana, честита радост! Бързо възстановяване и прибиране вкъщи!

Аз днес минах поредния преглед. На тоновете никакви контракции, бебо не е слезнал хич надолу. Измери го 3650. Даваме му още 3 дни да се помота и реши дали сам ще излезе. Иначе ми записаха час за индукция в петък сутринта. Някак си съм прекалено спокойна и сега искам да си изчака до тогава. Нямам угода на капризите ми значи. Grinning

# 434
Днес, на 28.09, в 11.10 ч.се роди бебе Никол, 3050г., 50 см.  Нормално раждане, с изтекли води през нощта.
   Честито и на другите бебчета и бързо възстановяване на мамите.
Честита дъщеричка! Здраве и щастие пожелавам 💚 Бързо възстановяване на мама Simple Smile

И аз днес бях на тонове. Една контракция всичко на всичко имах в последния момент. От утре влизам в 36 г.с.
Искам да ви попитам: До коя седмица пихте магнезия?

Общи условия

Активация на акаунт