ЗА 5-то КЛАСНИЦИТЕ

• 13 385
  • 322
  •   1
Отговори
# 270
  • София
как мина понеделникът на петокласниците?
още не съм се чула и видяла с виктория да го обсъдим...

# 271
  • София и там където не се пуши
При нас добре сега пишем домашни доста.

# 272
Камен беше нещастен - 5 на входното ниво по математика и 4 по български. Очаквал да се представи по-добре. И в домашните имаше някаква задача с кръговете на Ойлер, която му даде зор, защото била с 4 множества, а досега били решавали само с 3. Но вече е щастлив, защото всички ангажименти са отхвърлени и вечерта е негова.

# 273
Искам да попитам има ли одобрени учебници по Информационни технологии за 5 клас и ако има-  на кое издателство и автори са.
Какво са казали на вашите дечица в училище и какви купихте. Благодаря! Hug

# 274
  • София и там където не се пуши
На нас ни събират пари учителките и купуват учебника.

Само знам че е на издателство Нова звезда.

На една майка, която детето и е в 51 во училище е същия учебник и са и казали да отиде да го купи от Иван Асен II № 1

Никъде не съм го видяла като одобрен.

# 275
SUNFLOWER  точно такъв търсим. Направо го взимаме. Голям  goodscale, охранен   eat напомпан  newsm39, умен  smile3529 и чантата ще носи  bye мъж-мечта.
Ние имаме 4 по математика, 4 по български и 5 по история и детето е в пълно отчаяние. Още по-гадно е,че има деца от класа, които имат само шестици  smile3511

# 276
  • София
мама знае, сбъркали сте класа (тук очаквам поне два гласа в подкрепа Wink) - при нас шестиците са кът, ако изобщо ги има.

2,50 по математика на наказателното контролно
4 на входящото ниво по математика
5 - входящо ниво по български

и това се случва на генийчето на стария клас - тя просто не може емоционално да се справи с новата ситуация, защото досега никой не е подлагал знанията й на съмнение.

да видим как ще е входящото ниво по история утре... newsm78

# 277
SUNFLOWER  точно такъв търсим. Направо го взимаме. Голям  goodscale, охранен   eat напомпан  newsm39, умен  smile3529 и чантата ще носи  bye мъж-мечта.

newsm62   мама_знае, разсмя ме страхотно!Благодаря, имам нужда.Я по-добре дръж дъщеря си по-далече от него, че е доста светнат по сексуалните въпроси. ooooh! Внимавай също какво си пожелаваш, че той върви в комплект с мен - бъдеща свекървещица  Mr. Green. Тържествено обещавам когато сина ми се зажени да се преселя на друга планета за благото на всички.

Учебника по информационни технологии е на издателство "Нова звезда" и върви с някакъв диск, но него не получих в книжарницата естествено. Twisted Evil И не съм единствения случай.В класа се носят варианти госпожата да им го презапише или учениците сами да се справят със задачката.Убих се да търся учебника и накрая за мое огромно учудване случайно го намерих в една забутана, мижава книжарница на т.нар. "пътеки" в Младост-1.

Все още сина ми не е получил резултатите от нито един входен тест.

Днес иначе е щастлив ден за пубера ми, защото имаха свободен час по итория. newsm44 Свободните часове ми бяха любими едно време, но моля ви не му казвайте. Wink

Също днес той ме хвърли в тотален тъч.  #Crazy С два-три урока го пробвах със следния вариант.Преработихме заедно километричните уроци-локуми от две печатни страници в синтезиран вид и на достъпен за него език като изцедихме най-важното.Аз диктувам, а той пише в тетрадката за работа в клас.Получиха се малко над две негови ръкописни страници.В този вид научава урока без проблем.Но докато стигне до този момент аз откачам без
проблем.Та днес сам  bowuu е свършил доста добре тази работа с урока по география География - древна и съвременна наука или нещо такова.Вечерта само го преговори отново и ми го разказа.Ей този номер свикне ли да прави с разказвателните предмети ще се родя, а и той също. Praynig Praynig Praynig

# 278
Камен се успокои от няколко аргумента:
- в началното училище не са се сблъсквали с толкова високи изисквания - ще свикнат и ще започнат да се справят по-добре
- входното ниво се прави, за да може учителят да види къде имат пропуски и да ги научи на това, което не са научили досега
- по математика им намаляват оценките за най-дребни пропуски /наистина са дребни, видях контролното/, за да ги научат да се справят перфектно на състезания

А стресът при преминаване от щадящата система на един грижовен учител към по-анонимно оценяване от много преподаватели си е факт. Част от порастването. Но това го знаем ние от гледната точка на натрупаните годинки. На децата им е за пръв път и съответно го преживяват. А и не е лесно да осъзнаеш, че има и други генийчета... Wink

# 279
Ей, Sunflower, ама твоят синковец вярно е гений. И то в писмен вид...Тц-тц-тц... Grinning

# 280
  • София
слънчогледке, да вземеш да организираш едни литературни вечеринки, на които да съкращаваш уроците, а нашите деца да пишат, а? така и ти ще си удовлетворена, че трудът ти е донесъл още по-голяма полза, пък ние ще черпим това-онова...какво пиеш?

аз не помня мен да са ме учили да уча и затова не допусках, че се очаква да се намесвам в ученическите работи на виктория...

поувехнаха им лаврите на децата и поувесиха носове милите, ама щом казвате, че това било порастването... newsm78

# 281
Сина ми е абсолютно перде...Не виждам никакъв стрес в него и никаква промяна.Шапка на тояга, вее го вятър на бяла кобила.Отивам да го стресна АЗ и отново да го препитам!  fight Ааама ха ! Crossing Arms

# 282
Стига бе хора... Confused Не смятам, че е гений в никакъв случай.Сега съжалявам, че го написах това преди малко, защото не исках така да ме разберете.Аз съм ужасно зла към него, когато става въпрос за учене.Ако има как да ви снимам почерка му в пети клас и всички правописни грешки, които е направил ще се хванете за главата.Той няма кой знае какви изградени навици за учене въпреки моите усилия в това отношение, а те не са малко.Днешния случай си е прецедент и е достоен за рекордите на Гинес, затова ви го написах.Утре пак ще има ред сълзи и ред сополи над поредния урок.В четвърти клас, в края на годината се яви на нещо като инкогнито поправка по Човек и общество например...По музика също.Прави безумни правописни грешки.Литературата я има за четене на приказки.Ай да не го излагам повече, че си имам кандидат-снаха в темата вече. Wink

# 283
  • София
Камен беше нещастен - 5 на входното ниво по математика и 4 по български. Очаквал да се представи по-добре. И в домашните имаше някаква задача с кръговете на Ойлер, която му даде зор, защото била с 4 множества, а досега били решавали само с 3. Но вече е щастлив, защото всички ангажименти са отхвърлени и вечерта е негова.

цвета, камен има ли си математически гръб у дома - ей така за самочувствие? че аз на виктория все й казвам да не ме занимава - ако нещо й изглежда вярно, вероятно е така, ама да си пита учителката...

за ойлеровата задача с четирите множества ми се стори некоректно зададено условието  newsm78 камен нещо коментира ли по нея? или аз търся под вола теле и под математика терорист...

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 22:44 от yanita

# 284
То математикът /математичката, де/ май си е терорист, ама нейсе. Поне според Камен в клас са решавали с 3 множества и се ядосваше, че не знае как да подходи. Аз го посъветвах първо да разгледа 3-те множества и после да включи четвъртото. Може и да съм объркала работата, защото съм филолог, затова обикновено не се меся. Този път обаче емоцията взе връх над здравия разум.

Общи условия

Активация на акаунт