Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 802
  • 683
  •   1
Отговори
# 150
Разпределям си работата, която не е спешна по дни, примерно гладя в неделя, чистя основно в събота, готвя с помощ от детето, което се забавлява докато ми помага и работата така не ми тежи.

# 151
Подготвям си нещата за следващия ден от предната вечер.Ставам рано и докато децата спят гледам да свършва работата си.Общо взето гледам да приключа до обяд със задълженията си.Опитвам се следобяда ми да е свободен

# 152
  • Sofia, Младост 3
Когато ми се струва, че ножът не е достатъчно остър минавам с него по задната/долната част на керамична чаша - има поне краткотраен ефект.
Замразявам си на дребно плодчета, които после използвам вместо лед за безалкохолни и вода - не разреждат напитките и са красиви в чашата.

# 153
  • София
Нарязвам продуктите за сандвичите от вечерта и всеки сутринта лесно си сглобява яденето за деня.

# 154
Организирам се много добре и стегнато през седмицата, когато е динамично, за да се отпусна със семейството си през уикенда. Докато съм на макс със задълженията в домакинството, гледам да съм сама, за да не ми се пречка никой, т. е "разчиствам" и домашните Simple Smile

# 155
Всичко което имам да свърша на следващия ден е подредено по приоритет и естествено по удобно за спиране място Записвам всичко, защото с две деца нещата се трупат и се забравят, тефтера винаги е с мен. Гледам да не оставям от днешната работа за утре, но винаги гледам да имам и по един час свободно време за мен.

# 156
  • БГ
☆ Пускам пералнята сутрин, преди тръгване за работа, в обедната почивка зареждам сушилнята, след работа простирам/прибирам.
☆ Менюто за следващия ден обмислям от предния.
☆ Ако ни предстои пътуване, организирам нещата ден-два по-рано.
☆ Пазарувам по списък.

# 157
Планирам си досадните задачи, като между тях включвам нещо, което ме забавлява и разсейва.
Винаги добавям цветен елемент в чиниите с храната - когато е по-цветна, повече се харесва
Включвам всички в задълженията, като давам награда при добро изпълениние.

# 158
Единственото, което би могло да се впише като трик е, че домакинствам доста по-бързо, ако имам компания. Даже понякога се обаждам по телефона на сестра ми докато чистя/готвя и така не усещам никакво натоварване.

# 159
За да улеснят ежедневието си сгъвам дрехите докато гледам телевизия, стимулиране дъщеря ми да ми помага. Купих си планетарен миксер, който бърка кекс докато аз изплаквам съдовете, така в момента който кекса влиза във фурната се пуска съдомиялната.

# 160
  • София
Знам точно колко време отнема всяка домакинска дейност и гледам да свърша всичко рано сутрин. Така след работа мога да релаксирам и прекарвам време със семейството си.
Примерно докато пералнята пере (55 минути) разхождам кучето. Тъкмо съм измила лапите и става време да простра. Докато си пия сутрешното кафе правя списък за покупките и плащам сметки онлайн. Всяка минута спестена от задължителни, но отнемащи време действия, е ценно време, което мога да прекарам по приятен начин.

# 161
Като цяло съм организиран човек и имам план за седмицата с важни/ спешни неща и неща, които могат да изчакат и да ги съчетая според останалите.
Дрехите на децата винаги приготвям от предната вечер. Пералнята и съдомиялната ги пускам нощем, за да мога на сутринта да ги оправя. Менюто обмислям за две до три готвения напред, за да знам какво да пазарувам. Не оставям вещи някъде временно, за да не се налага да снова после от стая в стая с наръч под ръка. Сигурно има и още, които съм приела за начин на живот.

# 162
  • Враца
Винаги си правя "план за действие" му кавам аз, коя след коя задача трябва да свърша. Гледам да измисля от предната вечер какво ще готвя на другия ден, за да не се мотам в магазина. Във всяка стая има кош за играчки, защото децата ги разхвърлят навсякъде, така ги прибирам по лесно. Когато готвя им давам купи и лъжици да готвят наушким в кухнята с мен. Къпем се трите, като малките си шляпат в коритата докат аз се изкъпя, така спестявам време.

# 163
Да ставам малко по-рано, преди всички и да си лягам малко по-късно, след като вкъщи са заспали. Така мога да свърша повече задачки, нещо за себе си и за другите.

# 164
Почиствам си къщата в петък и събота,за да имам повече време през седмицата за семейството.Приготвям сандвичите от вечерта в хладилник😊

Общи условия

Активация на акаунт