Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 805
  • 683
  •   1
Отговори
# 180
Вече съм на принципа - работа ще има и след мен. Каквото мога го върша, което не търпи отлагане и утре е ден. Това ми спестява доста нерви и излишно напрягане.

# 181
Научих се да разпознавам около 100-на нюанса на розовото, за да мога сутрин бързо да разбирам коя точно рокля трябва да извадя и приготвя за градина Smiley

# 182
С тодлърче ми е адски натоварено, но съм гъвкава и бързо се адаптирам към променящата се среда. Мъча се открадвам по някоя друга минутка само за себе си, за да презаредя. Винаги знам какво трябва да правя на следващия ден, максимално организирана съм и действам бързо. Така всъщност имам време за всичко 😊

# 183
Винаги намирам време да почета хубава книга. Правя го и на работа. Това отнасяне от реалността ми действа много релаксиращо и възстановяващо.

# 184
Имам списък със задачи, което прави деня ми по-лесен и не забравям нищо! Старая се да свърша всичко до обяд, за да мога след това да съм свободна.

# 185
Преди много се притеснявах, че детето може да се прискрипе на вратата като я затваря след себе си, затова ползвах тази малка хитринка:
1. Взимам пръчка за плуване - тези дългите, които те държат над водата
2. Изрязвам парче с необходимата голема и после правя разрез посредата по дължина.
3. Закрепям за ръба на вратата и "воала" колкото и силно да блъсне вратата след себе си, няма как да се прискрипе.

Друга любима хитринка ми е това с какаото за мазна коса. Ако много, много бързаш и нямаш време за къпане или сух шампоан под ръка, можеш да използваш сурово какао, ако си с кестенява коса.
Втрива се в корените и си като нова.

# 186
Моя трик е да върша домакинската работа с някоя приятно занимание.
Когато готвя гледам любим сериал или говоря по телефона.
Когато чистя слушам радио...

# 187
Напоследък използвам 2  трика: Делегирам отговорности на
1. Делегирам отговорности и задължения на останалите членове на семейството.
2. Определям приоритети  -  обикновено с най-висок проиритет са семейството и приятелите ми, а с най-нисък -домакинските дейности. Не съм идеалната домакиня, но така се чуствам добре и успявам да релаксирам.

# 188
През ден чистя и готвя, след това пия кафе с приятелки и се разхождаме.  Гледам да съчетавам полезното с приятното.

# 189
  • Русе
Гледам да намеря работа на всички в домакинството, за да имаме повече време за забавление после. Е, не всеки път успявам, но се старая..ММ може да го потвърди..със сълзи в очите Simple Smile

# 190
моят трик е да върша неща вкъщи докато работя, така забравям за работата. И да пия много кафета, с всяко, все едно денят ми започва отначало и съм по-свеж. Simple Smile

# 191
  • Варна
Гледам някакво предаване докато върша каквото и да е, времето минава по-бързо

# 192
Всеки ден намират време за кратка разходка, която ме зарежда с енергия и се освобождавам от натрупаното напрежение в работата. Също чета, за да се разтоварвам.

# 193
Събота и неделя готвя повече, за да стигне храната до сряда, после караме на аламинути и салати. Включвам и децата в някои задължения-като купуване на хляб, изхвърляне на боклук, подреждане на стаята.

# 194
  • Сф
1.Докато готвя, помагам по английски и изпитвам- учене в кухнята се нарича Simple Smile
2.Слагам здравословна храна в кутия с деления за училище-като тя също помага в избора, учи кое е вредно, кое полезно, спестява пари.
3.Както аз помагам на нея от малка, така тя помага и на мен с моите задачи и така и двете пестим време.
Ние сме един отбор!Всичко се върши с желание , а не на сила.Повечето свободно време и забавления са награда за добре свършена работа!
4.Девиз- с добро и с взаимни усилия, няма непокорени върхове и задачи, а повече свободно време!

Общи условия

Активация на акаунт