Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 807
  • 683
  •   1
Отговори
# 195
Мога да кажа , че съм от органезиланите Мами.Гледам всеки ден да чиста , колкото ми позволяват и трите деца. Всяка сутрин се готви за да има за обяд и вечеря. Следобед цялото внимание е за децата. А докато права тези неща всеки ден от вечерта като заспат вада по играчки за всички - тъй като всичко нарочно съм прибрала.Хем да не им омръзва хем да е по подредено.Така всеки ден си играят повече време с играчките

# 196
Старая се да върша домакинската работа с елемент на удоволствие. Например, докато готвя си пийвам чаша хубаво вино. Докато чистя, слушам хубава музика.

# 197
Няма трикове - има добра организация. Например при мен. Ставам, слагам кафето - в джезве. Докото то заври, сутрешен тоалет. След сипването в чашите, малко коремни преси за начало на деня. След това събуждане на детето, и задачи за него - трябва да е готово да направи каквото може само. Приготвяне за училище. Докато то се приготвя - разхождане на кучето - между 20 и 30 мин. И след това път за училището. Не е сложно, само желание да има.

# 198
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Давам част от лесните домакински задължения на децата.

# 199
Гледам да сготвя от предната вечер, пазаря наведнъж и се опитвам да не разтурваме, за да не чистя нон стоп Simple Smile

# 200
Моят трик в справянето с ежедневните предизвикателства е разпределяне задълженията между членовете на семейството. Всичко, разбира се, е съобразено с възрастта на децата. Синът ми си чисти стаята, дърпа с прахосмукачка. Дъщеря ми, например, изважда съдовете от съдомиялната. Подрежда си дрехите. Помага ми в разпределянето на прането, слага масата. Всичко е по-леко и забавно. Големи помощници са ми!

# 201
Готвя от предния ден или сутрин рано,чистя банята докато се къпя. Така съчетавам полезното с приятното.

# 202
Пийвам си кафе докато почиствам. После сокче докато готвя:) Старая се да приключа с работата до обяд за за съм свободна и спокойна Simple Smile

# 203
Ставам по-рано, за да насмогна със задачите като си ги разпределям в различни дни.

# 204
  • Пловдив
Правя си заготовки във фризера, за да мога да готвя бързо и лесно.
Например моркови, обелени и нарязани, доматен сок в малки бурканчета, разпределен за едно готвене. Чушки за пълнене - изчистени и измити, гъби също готови за готвене и т.н.
Обикновено правя едновременно 2 вида ядене и така мога да "спестя" готвене на следващия ден. Bowtie

# 205
Приготвям си заготовки от вечерта,също така гледам да съчетавам две неща едновременно.

# 206
Създавам  си  добра организация на домакинската работа, опитвам се да си улесня ежедневието като планирам предварително какво трябва да свърша през деня.

# 207
Старая се да редувам или съчетавам домакинските задължения с мънички удоволствия -да слушам музика, докато правя нещо, което ми е досадно, да си налея чаша сок или кафенце, или да си хапна нещо сладичко.

# 208
Въпрос на организация е- опитвам се да имам ясен план за деня и някакви часови интервали. Също така се опитвам да вклчювам и децата в по лесните задачки- като простиране, пералня, сгъване на дрехи, оправяне на легла, слагане на чиниите в мивката и други.

# 209
  • Димитровград
Всичко изброено не помага, когато трябва да приготвяш всичко по четири. Поне сока ще отварям с една ръка, докато с другата правя нещо друго. Моя трик е да не ми пука за нищо. Което когато стане.

Общи условия

Активация на акаунт