Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 751
  • 775
  •   2
Отговори
# 750
  • София
Mitrag, радвам се на доброто развитие при вас! 🤗
 Нушка, дано при вас всичко мине само с тези симптоми 🙏

Уж се пазим... Но оставам с впечатление, че обикновено хората не знаят къде, кога и как се заразяват 🤔.
И около мен вече има болни колеги, уж не съм имала пряк контакт с тях, но сме ползвали общи помещения, общ компютър и т.н.

# 751
  • Русе
И аз със симптоми усъмнах тази сутрин. Уведомих Токуда.
Ходих да си правя тест, но единствената лаб в града, която правят ПСР, днес не работи. От Токуда ми изписаха една торба лекарства, ЛЛ добави още малко и заприличах на пенсионерка. Засега само лека кашлица и лека Т.
Здраве на всички Hug

# 752
  • София
И ние в кюпа - голямото ми дете е с ковид.От вторник не е на училище,защото сутринта имаше 37.5 и леко главоболие.По обяд беше 37.7 и вечерта вече нямаше.Не съм давала нищо за Т ,сама си се свали.Главоболие имаше и в сряда,но пак така леко.От тогава е ок.На училище не го пуснах обаче.В четвъртък говоря с приятелка,която ми казва ,че детето и е с корона(не са се виждали с Георги) и симптомите и били Т и главоболие. В петък сутрин решавам,че ще му правим тест,защото не мога да го пусна вторник на училище,ако е бил с корона,а щяхме да оставим децата на свекърите.Тази сутрин видях резултатите- положителен е!
 Ако не бях говорила с приятелка,не бих разбрала,че е с корона.Той си беше с леко неразположение .Даже си мислех,че се е уплашил от двете контролни във вторник ,ма чак пък 37.7 да вдигне.
Нямам представа до кога ще сме под карантина,чакам РЗИ да се обадят.
 Сега ще си изпусна и часа за изследване на костна плътност,а 1 месец чакам за него.
 Детето си е ок,нищо му няма вече,не сме го изолирали от нас,дано ни пропусне.Обаче и мен ме боли глава 3 дни и не знам това симптоми ли са.С високо кръвно съм тези дни и по-скоро е от това.Но забравих и си го мерих 4-5 пъти на ръката с махнати възли и днес ми е много некомфортно ,усещам я натежала,подута,а като се гледам в огледалото не е по-дебела от другата.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 13:01 от zori_g_n

# 753
Леле, зачатка ни наред тая корона. Аз съм активно контактна на доказано болна с пср,  с единствена симптоми загуба на обоняние, вкус и лека отпадналост. Аз и децата бяхме болни от нещо и се влачих аз лично 20 дни. Глава, гърло, кашлица, отпадналост на моменти само. Минава и след два дни пак глава, гърло, кашлица дране направо. И при последното включване осъчнах с топка в гърдите, като чуждо тяло. Не сме се тествали, мина.Сега около нас има много болни и който си направи тест, положителен е.
Дано минава просто и заминава и се маха завинаги, че ми писна от тоя ковид.
Мога ли да се направя тест дали съм го изкарала?

# 754
Муци!
Чакай за Балев. В никакъв случай при Цонев- той е доктора, който изобщо не ми е разчел ЯМР- посочил е едно образувание , име оперираха - бяха три всъщност. Отделно изобщо не е видял , че и в долната част на гърдата има още . Лимфните ми възли пък не е погледнал и описал.
Щях да съм вече с лечение- от м. Август ми е първото образно изследване.
Абсолютно мърлява работа. По- лошо е, че когато хирурга му е казал, че не е разчел - Цонев просто се изсмял “ е, какво толкова..”
Само да си взема разчитането от Панагюрище и ще пусна всевъзможни жалби , навсякъде! Включително и прокуратура . Нарушил е всякакви стандарти и правила.
Както каза познат лекар- докато вие пациентите не започнете да търсите правата си, както го правят хората в западна Европа, лекарите ще се чувстват безнаказани. Аз обаче освен пациент съм и адвокат 😂

# 755
Леле, зачатка ни наред тая корона. Аз съм активно контактна на доказано болна с пср,  с единствена симптоми загуба на обоняние, вкус и лека отпадналост. Аз и децата бяхме болни от нещо и се влачих аз лично 20 дни. Глава, гърло, кашлица, отпадналост на моменти само. Минава и след два дни пак глава, гърло, кашлица дране направо. И при последното включване осъчнах с топка в гърдите, като чуждо тяло. Не сме се тествали, мина.Сега около нас има много болни и който си направи тест, положителен е.
Дано минава просто и заминава и се маха завинаги, че ми писна от тоя ковид.
Мога ли да се направя тест дали съм го изкарала?
Аз правих такъв тест преди операцията ми- имах антитела ( изкарах го лятото). Обаче слуховете за резаразяване ме тревожат и се пазя- доколкото е възможно , за да не ми отложат операцията, лечението и т.н.

# 756
  • Варна
 Защо да чакаш Балев, д-р Цонев също е име в образната диагностика на Варна. И е много отговорен и човечен. При него си правя ЯМР. И аз бих проверила с второ мнение, но вярвам, че ще е нещо като това дето писах горе.
[/quote]

Bella,  идеята е чудесна , мерси ,
 не съм чувала за Цонев, аз всъщност не съм чувала за никой освен Балев , и не съм наясно с добрите специалисти в тази област . Ще потърся координати по късно , или ти ако имаш под ръка ще ми ги драснеш ли на лични ?

Ех момичета , какъв е този бум на ковит , значи все пак не преувеличават по телевизията , цифрите растат наистина.
Стискам палци на всички , да минава бързо и леко , и да се възтановявате светкавично .
Аз също 3 дни се събуждах с главоболие  но нищо друго , даже не ми и мина през ума да си меря температурата покрай другите притеснения  ..... а ще трябва.

Маритааа къде си лудетино , липсваш . Как е ситуацията при вас ?

# 757
Морон, съжалявам, че така е станало. Но е малшанс. И Балев има издънки, една знам със сигурност. За това се вземат поне две мнения.

# 758
Балев от кога и в нашата територия се меси.
Баси всичковиждащия човечец.
Ама човечец си е с малко *ч*....
Нали е гуру в бешешката територия- там да си седи....
Имам приятелка с близнаци.
Момченцето е с множество увреждания НЕ видяни от гореспоменатия!
Докато раждах, в съседната стая една дама по медицински причини в 6-ти месец раждаше или абортираше. В този месец не знам как се казва 😔
Гореспоменатия не е видял Спинабефида ..... та след консултация с друг лекар, станало ясно че трябва да се прекъсне бременността.

Та аз не бих му се доверила изобщо.
Вярно е, че всеки прави грешки.... Ама неговите са очеИзвадни 🙄

Ох, страх ме е от Ковид-а.
Дезинфектанта хвърчи постоянно...
Не съм се хумнала изцяло- мога и още 😁
Пролетта дезинфекцирах всичко, което купувах от магазина. Сега още не съм започнала.
Радвам се, че големите ученици са си вкъщи.
Тези дни вали и няма да имат желание да излизат навън... дано да спаднат заразените!

# 759
  • Варна
ох незнам така като слушам съвсем се обърквам къде и при кого да отида ,
добре а може ли да си направя копия и да ги изпратя някъде , в София, Панагюрище, Плевен .....или ако не е много скъпо в Турция примерно или другаде .
Някой пращал ли е дискове досега ?

# 760
  • София
Здравейте, момичета 😊
Включвам се, за да внеса мъничко успокоение на тези от вас, които са прекарали вече ковид. Да, вярно е, че антителата, особено при преболедувалите с лека симптоматика, се задържат кратко, 2-3 месеца. По-важното и по-хубавото е, че във всички случаи поне до 6-я месец се наблюдават едни стабилни нива на вирус-специфични Т-клетки. Това е клетъчният имунен отговор, който е по-надеждна гаранция за защита. Така че преболедувалите имат основание да дишат по-спокойно... Разбира се, превенцията не бива да се пренебрегва; все още има купища неизвестни.
На мен ми предстои ядрено магнитен резонанс на 4-ти и PET на 9-ти. Главата ми е като празна дамаджана, вакуум. За нищо друго не мога да мисля; вцепенила съм се от ужас. РЕТ-а ще ми е за първи път. Край нямат тези притеснения. Не знам при вас как е, ама мен вече господин мъжа ми не ме трае 😐🤨
Пазете се и бъдете здрави 🍀🙏🏻

# 761
Привет и от мен бързо да се оправят всички засегнати и дано да са само леки симптоми.
Аз имам племеник заразен- имаше малко температура и няколко дни главоболие. Друг младеж имаше същите симптоми.
Сигурно при децата най-вече така се проявява. Едното семейство обаче са се заразили всички,а другото засега нищо им няма.
Аз имах гърлобол жесток,но личната лекарка не се заинтересува изобщо от него. Детето го спрях веднага от детска да не би да има нещо .  ММ сам се въведе изцяло в хоум офис.
В друга група същия ден обявиха карантина. Лошото е че никакъв филтър не правят сутрин на децата(преди ги караха да си отнарят устата, но не се навеждаха да гледат) . Сега медицинските сестри са портиери.
Другата седмица пак няма да го пускам дано въведат служебното извиняване на отсъствията на подготвителните групи.
Почвам пак да го обучавам вкъщи.
Аз дезинфекция правя на целия пазар,не съм спирала изобщо.
Фло всичко ще е наред с изследванията,но защо и двете едно след друго?

# 762
  • София
Фло всичко ще е наред с изследванията,но защо и двете едно след друго?
Ами и аз не знам 😳. С проф. Дудов говорихме за РЕТ скенер, ей така, за мое успокоение (дано), че нали съм само на хормонална терапия. Пък после ми записал 2 дати: и за MRI, и за РЕТ. Надявам се, че щом го е направил, двете изследвания не си пречат много (и на мен де). Смятате ли, че има проблем да са толкова наблизо?

# 763
  • В царството на игрите:)
Моя близка, лекар ми каза, че при 95 % от заразените има главоболие като симптом от интоксикацията на организма с вируса или нещо подобно ми обясни. Аз съм с умерен респект към вируса - нито ме е много страх, нито съм много отпусната. 1 шише дезинфектант от пролетта не можем да изхабим вкъщи. Залагаме по скоро на миенето на ръце. Нищо не дезинфекцирам, че този имунитет ще ми трябва и след корона истерията и трябва да е в кондиция. Simple Smile Всички бяхме леко болни вкъщи през последния месец, но не се стигна до доктори и тестове, така, че не знам какво е било. По всяка вероятност не е Ковид.  Страдам от това, че големия е вкъщи и се страхувам да не ми запрат и малката. Оправят се сами с имитацията на учене, но твърдо смятам, че мястото им е в училище и, че това с децата е мярка, която не е с високо КПД. Бъдете здрави и ако все пак се разболеем, нека да е леко и да минава и да заминава Simple Smile

# 764
  • Русе
И аз бях с леко главоболие тази сутрин. След като проспах следобеда, и то мина. Само лека кашлица. Но съм се завряла в спалнята, разделих баните и ходя с маска. Моите мъже са с кекави бели дробове и хич не ми се рискува.
Другарчето, от което евентуално съм се заразила беше със зверско главоболие.

Общи условия

Активация на акаунт