Боя за коса - Blond48 - Клуб на блондинките

• 49 162
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Silver_Mist, ако прибавиш hmilk в боята, автоматично ще понижиш обема на оксиданта. Защо искаш да добавяш hmilk във формулата си? Според формулата, щом добавяш 0.0 бустер + 12% оксидант, значи целиш максимално изсветляване. Ако искаш да използваш плекс към формулата, то това не е hmilk.
Oway имат предпазен филм срещу зачервяване на чувствителен скалп, нанасящ се преди боядисване и това е hscreen.
Ако толкова се страхуваш от увреждане или заради 12%-я оксидант, то си набави малко olaplex и добавяй към формулата си. Като цяло боите на oway съдържат много масла в състава си именно с предпазна функция.
Hmilk е млякото за затваряне на кутикулата и възстановяване на баланса, веднага след боядисване.
Може да се използва и по много други начини, като единият от тях е за разреждане на оксиданта. Hands V

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 16:39 от Anelia Dimitrova 649961

# 496
  • Варна
Silver_Mist

Преуош,финиш,мъгла за коса лятото разреден с флорална вода Grinning. Мнооого любим продукт ми е. Като плекс обаче си признавам,че не съм го ползвала. Там залагам на Олаплекс от години и не мисля да го сменям.

# 497
  • София
Anelia Dimitrova 649961 , prinzesata:  Много благодаря Relaxed! Явно съм се заблудила, че може да се ползва като плекс.Прочетох това в нет-а: "H milk no stress ,алтернатива на всички „plex” продукти"
 Да, заради максималното изсветляване искам да използвам нещо за предпазване на косата, не на скалпа ( нямам проблем с него)  Ще си потърся Olaplex 2 за добавяне към боята.

# 498
Silver_Mist, #olaplex 1 се добавя към боята, а 2 се използва след боята. Hands V

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 17:01 от Anelia Dimitrova 649961

# 499
  • Варна
Олапекс при боядисване се ползва задължително в система 1 и 2. Понеже е скъп и трудно откриваем по нашите ширини добра работеща алтернатива е Колорплекс от рибата. Него го има и на еднократни дози.

# 500
  • София
Питах си фризьорката, която е много добър колорист, какви са пропорциите в грамове, каза да не изпадам в подробности и да ги смесвам 1/1 или 1/2 и в грамове.
Иначе пропорцията за повечето бои e 58гр.боя/62гр.окислител.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 23:21 от nad_tab

# 501
Аз например, за да получа равномерно покриване, използвайки тониращи продукти, които имат anti yellow ефект, винаги смесвам подходящата за случая маска с шампоан fanola no yellow или друг силно пигментиран продукт.
Анелия кои са тониращи продукти , които използваш ? Не е ли самият шампоан такъв продукт. Дай моля те конкретен пример с продукти.

# 502
Casual , ето ти пример за тествана от мен смес с много добър резулт( тествано е  на моята коса, която е изсветлена до 10-11 ниво, с плътен косъм и затворена кутикула):
Повечето от нас Тук предполагам са пробвали шампоана с anti yellow ефект Fanola no yellow и са разбрали,  че е силно пигментиран и ако имат порьозни краища, там именно ще се наблъскат пигментите и резултата ще е неравномерен, което със сигурност не е целта на заниманието.
За себе си установих, че бих могла да използвам този силно пигментиран шампоан като директен пигмент, който да прибавя към маската си, да разбъркам до получаване на хомогенна и не много рядка смес и да нанеса на косата с четка - както при боядисване. Така резултата е равномерен и се придържа към формула без използване на оксидант между две боядисвания - с цел запазване здравината на косъма.
Друга формула, с подобен ефект е например смесване на тониращият продукт на #elea
http://pesteliv.com/product/37661/elea-colour-care-hair-toner-silver-mat-01.html
01 или 03, или смесени равни части, взависимост от желаният резултат - пак с подходяща маска, отново до хомогенна, не много рядка смес, но не и много гъста.
Чела съм добри мнения и за други тониращи български продукти, като например #престиж и #леганза, които не съм тествала.
Има много други шампоани с anti yellow ефект - и много силно пигментирани, за които е писано във форума, но към момента не съм тествала.
В повечето случаи има изказано мнение, че сам по себе си тониращия продукт или шампоан - изсушава косъма. Това е една от причините винаги да го смесвам с подходяща за случая и косата ми маска - дали ще е хидратираща, протеинова или балансирана, за да избегна ефекта на суха, разхвърчана и сърдита коса.
Всички ние тук сме установили, че косите ни си имат собствено мнение и предпочитания и когато са недоволни от продуктите, които им нанасяме - ни го показват съвсем ясно. Hands V

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 14:17 от Anelia Dimitrova 649961

# 503
Здравейте,за първи път пиша тук.Но от фризьори и продавач консултанти ми писна.От 2 3 г съм руса 9ка.Боядисвам косата си с yellow 9.21 или 8.21.В началото цвета беше супер, като преди тези бой съм слагала 8.1 или 9.1 от същата марка.с 20 или 30%оксидант.
Сега обаче от 2 ,3 месеца,цвета ми е точно като на метла. Искам бежав оттенък 8ца като нюанс да догодя,мисля да се боядисам с 8.12 на екселенс или 9.1 на преференс Някакви отзиви за тези бои или да ми предложите нещо,но да не е агресивно че ми е и адски суха косата

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 17:40 от kokito2004

# 504
  • София
До момичетата които се боядисват с OWAY:
Ще се боядисвам тези дни и се чудя какъв бъркоч да забъркам за да не ми жълтее/оранжевее.
Косата ми е с тънък косъм и хваща лесно,  но пък има много упорит червен пигмент и често става оранжева/жълта вместо пепелява каквото целя.
От многото обливки с 8ца/9ка които правих през последните месеци самият цвят ми се потъмни тъй като се натрупа пигмент, но сега ще правя корен и мисля да пусна няколко кичура надолу.
Като цяло искам да постигна този цвят като разбирам че няма да стане отведнъж, но искам в корените си да изсветлявам с такъв нюанс, а надолу когато обливките се отмият тъй като основата е светла, после ще ги тонирам за да се уеднакви.

Ето я основата ми сега

От oway имам налични доста цветове.
Какво да смеся за пепелив а не златен оттенък?
Прикачвам наличностите като имам оксидант 9, 12 както и най ниския.
Имам и colorolex.
Нямам бели коси.
Всеки съвет ще ми е от помощ

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 01:50 от Мélisande

# 505
  • Варна
90.11 и 90.2 по 15мл. с 60мл. 12-ка оксидант обаче не виждам син и зелен коректор. Червения пигмент със сиво не мисля,че ще се махне.
Девойката на снимката е синя като Крюела Grinning. Така съм се докарвала само веднъж и добре,че падна бързо.

# 506
  • София
90.11 и 90.2 по 15мл. с 60мл. 12-ка оксидант обаче не виждам син и зелен коректор. Червения пигмент със сиво не мисля,че ще се махне.
Девойката на снимката е синя като Крюела Grinning. Така съм се докарвала само веднъж и добре,че падна бързо.

Prinzesata благодаря. А тези които са 90 + нещо си не се ли водеше че трябва да се смесят с някакъв цвят, а не между тях ? Или аз помня грешно? Ти пробвала ли си такава комбинация?
Имам и син и лилав коректор, по-добре да  сложа от синия нали?
Аз на снимката не я виждам синя а я виждам пепеливо русо.
Съмнявам се Taylor Swift да я пуснат да ходи синя 😂😂😂

# 507
  • BG-DE
Мélisande, като се направиш би ли пуснала снимка 🙏 Тейлър Суифт при мен излиза с много хубав бежов цвят 😊

# 508
  • София
И за мен цвета на Тейлър Суифт  е разкошен, точно такъв искам.

Най-после пробвах оцветяващия шампоан на Фанола, мнооооооого е добър, взех направо тежката артилерия No Orange за тъмна коса, явно моята не е прозьорна и не ми трупа цвят а само прави студен оттенък. Нанесох само на корена, че там ми жълтее, наистина изсушава, което за моя бързо омазняващ се корен е плюс. Нанасях с ръкавици и почистих добре челото, това чудо как цапа, не е истина.

https://makeup.bg/product/341594/#/option/718918/

# 509
  • Варна
Може и от монитора ми  да е-не споря,но при мен синее сериозно Тейлър.

Мélisande
не е задължително смесването на 90-ките с друг цвят. Аз го правя заради белите коси,но и с две 90-ки съм пробвала. Получава се. Сложи 1см. син пигмент към сместа. Най-много да станеш синкава като на моя монитор Grinning,но се оправя за две измивания не е драма.

Общи условия

Активация на акаунт