Висше образование в САЩ

• 46 883
  • 502
  •   1
Отговори
# 375
  • Отвъд алеята зад шкафа
Станислав, защо бе отменена стипендията ти по YES?

# 376
Станислав, защо бе отменена стипендията ти по YES?
Здравейте!
От програмата не успяха да ми намерят приемно семейство, затова се наложи да я отменят.
Колкото и неприятно да ми беше тогава, мога само да кажа, че за мен това беше едно много различно и интересно преживяване и не съжалявам за случилото се.
Напротив, това ми даде мотивация да продължа напред и да не се отказвам.

# 377
Станислав поздравления за всичките ти постижения, които не са малко и ако беше роден в САЩ то нещата щяха да са други.

Моя съвет е, ако не успееш да заминеш да учиш сега, то определено отиди на студенстка бригада.
Благодаря много за съвета!
Разбирам, че ако бях роден там наистина щеше да ми е сравнително по-лесно, но все пак ще дам всичко от себе си, тъй като вярвам, че човек трябва да се бори до последно.
Оттам нататък каквото сабя покаже.

# 378
Браво за всичко, което си постигнал! Аз лично бих те насърчила да не се отказваш от мечтата си и да я следваш докрай! Имай обаче и план Б. Бих те посъветвала да увеличиш броя на местата, в които да кандидатстваш, да бъдат поне 20. Давам си сметка, че средно апликацията в един колеж е около 100$, обаче процесът на подбор е силно субективен и затова трябва да имаш три групи с по 4-5 колежа в тях: силно селективни колежи, средно селективни и ниско селективни. При всички тях трябва да гледаш, дали приемат интернационални студенти, към които ще се числиш и ти. Допълнителни ресурси, които можеш да ползват са видеа в youtube на студенти от различни колежи. Това ще ти даде ориентация кой колеж какъв тип студенти си подбира. Всеки колеж търси различни типове.  
Имаш време и мисля, че вървиш по правилния път. Не се отказвай от мечтата си!
Сърдечно благодаря за отговора!
Ще го имам предвид и ще си подбера университетите по посочената схема.
В никакъв случай няма да се откажа!
Ще пускам ъпдейти Simple Smile

# 379
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз бих те посъветвала да проучиш и американски университети в Европа. Приемат на същия принцип и също дават стипендии.

# 380
Станислав, за спортистите има спортни мениджъри, които ги представят пред треньорите на университетите. Колкото повече, толкова по-добре. И когато се договорят, тогава кандидатстват само за договорения университет, т.е с една такса.
Не знам дали има такива за музикантите. Плаща се определена такса на мениджъра при подписване на договора с унито.
Определено при спортистите е по-лесно да спечелят пълна стипендия, а и не се изисква САТ мат или академични постижения.

# 381
Здравейте! Моля да ми дадете съвети и опит, ако някой от вас е бил в подобна ситуация. За огромно съжаление дъщеря ми не беше приета в САЩ почти никъде или по-точно на едно място, но почти без финансова помощ, а таксата е непосилна. Интересите й са насочени към специалности с английски, писане, комуникации. Профилът й е безупречен, според мен - пълен отличен в академичната справка, 1520 резултат от SAT, редица извънкласни дейности и награди.... И въпреки това не успя. Какво е вашето мнение? Защо така се получи? И какво можем да направим оттук насетне? В смисъл има ли възможности някъде в САЩ за допълнителен, извънреден прием?  Насоки за Европа? Благодаря предварително!

# 382
  • София
Flower1082, не мога да дам практичен съвет, но се чудя защо пишете днес. Доколкото знам резултатите от IVY League университетите се чакат довечера?
Така или иначе всеки кандидат за университет в САЩ би трябвало да е наясно с няколко неща:
- Приемът там не е гарантиран за никого. В страни като UK и NL (вероятно и в други, не съм запозната с процеса в Германия или Франция например) се кандидатства през обединена платформа с  избор сведен до ограничен брой университети (около пет). В САЩ се кандидатства по лична преценка, но в повечето случаи в поне 10-15-20 университета. Защо това е така?
- В много страни в Европа таксите за Европейски студенти са минимални, а в САЩ таксите по принцип са високи и конкуренцията за финансови помощи е огромна. Конкурираме се с международни студенти от цял свят.
- Добре ли сте подбрали университетите - дали и какви помощи и стипендии отпускат, на какви студенти (с какви постижения), в какъв размер и т.н.
Не приемайте резултата като личен провал, винаги международните кандидати за САЩ трябва да имат предвидени и европейски университети.

# 383
  • София
Профилът на дъщеря Ви наистина изглежда безупречен, но такива деца са наистина много и такъв профил не гарантира прием, за съжаление. Тази година университетите отчитат рекорден брой кандидати. Също така самият набор 2006 е много голям. Това са неща все извън нашия контрол.
Не е краят на света, щом не е приета! Успокойте я!
Тук процесът на кандидатстване наистина е много различен от всичко, което ние познаваме, и никога не гарантира прием.
Ние със сина ми сме на финалната права.

# 384
Синът ми е набор 2007 и предстои и на нас.
Аз повече се вълнувам от него 😆.
Още не си е попълнил формата за реалния САТ.

# 385
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте! Моля да ми дадете съвети и опит, ако някой от вас е бил в подобна ситуация. За огромно съжаление дъщеря ми не беше приета в САЩ почти никъде или по-точно на едно място, но почти без финансова помощ, а таксата е непосилна. Интересите й са насочени към специалности с английски, писане, комуникации. Профилът й е безупречен, според мен - пълен отличен в академичната справка, 1520 резултат от SAT, редица извънкласни дейности и награди.... И въпреки това не успя. Какво е вашето мнение? Защо така се получи? И какво можем да направим оттук насетне? В смисъл има ли възможности някъде в САЩ за допълнителен, извънреден прием?  Насоки за Европа? Благодаря предварително!

Не съм гледала срокове за кандидатстване, но можете да проверите - има няколко американски университета в Европа, в които приемат със САТ. В Италия, Дания, Испания също има университети, които приемат САТ. Остава и АУБГ, в който знам, че има Връзки с Обществеността и комуникации,, без да съм сигурна за точното название.

# 386
Flower1082, не мога да дам практичен съвет, но се чудя защо пишете днес. Доколкото знам резултатите от IVY League университетите се чакат довечера?
Така или иначе всеки кандидат за университет в САЩ би трябвало да е наясно с няколко неща:
- Приемът там не е гарантиран за никого. В страни като UK и NL (вероятно и в други, не съм запозната с процеса в Германия или Франция например) се кандидатства през обединена платформа с  избор сведен до ограничен брой университети (около пет). В САЩ се кандидатства по лична преценка, но в повечето случаи в поне 10-15-20 университета. Защо това е така?
- В много страни в Европа таксите за Европейски студенти са минимални, а в САЩ таксите по принцип са високи и конкуренцията за финансови помощи е огромна. Конкурираме се с международни студенти от цял свят.
- Добре ли сте подбрали университетите - дали и какви помощи и стипендии отпускат, на какви студенти (с какви постижения), в какъв размер и т.н.
Не приемайте резултата като личен провал, винаги международните кандидати за САЩ трябва да имат предвидени и европейски университети.
Да знам, че са довечера. Чакаме само Yale, но без никаква надежда при нея, а при мен е много силна...
Просто исках да се допитам, за да проведем конструктивен, позитивен и успокояващ разговор и да се мобилизираме.

# 387
Защо не разширите кандидатурите? Целите се в най-високото, но има много други добри алтернативи.
Скорът й е добър, но не е нечуван. Не се разочаровайте.

# 388
  • Велико Търново
Моята девойка няма рокля за бала, но купихме билет за заминаването живот и здраве.Имам чувството, че има много време до заминаването, а то реално са 5 месеца.
Призме, през последните три години все това казвах, че трябва да има и резервен вариантв Европа, обаче глас в пустиня.
Сега каза, че имали някаква група в която към момента били 11 чуждестранни кандидат студенти.В този университет ми каза, че приемали 10 чуждестранни на 100.
Късмет и успех на деца, и родители.

# 389

Съжалявам, че толкова много труд не е дал желания резултат, но както писаха по-горе - няма резултати или квалификации, които да гарантират прием в САЩ. Преди няколко години директорът по прием на Харвард бше казал, че за всеки приет студент е имало поне двама кандидати, заслужаващи точно толкова да бъдат приети - просто въпрос на късмет. Стискам палци на момичето да намери място, където да е щастлива - успокойте я, очевидно е дала всичко от себе си.

Общи условия

Активация на акаунт