Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 391
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Cvetelina Qneva, как въвеждате имейла - предварително въведен ли е(запазен), копирате ли го или го пишете на ръка? Ако е предварително въведен, при мен не го приема. Трябва да го пиша наново всеки път. Опитайте и този вариант.

# 541
Детската градина не е социална услуга, съгласно действащото в страната ни законодателство. В някоя от старите теми при спор за това бях копирала и самите разпоредби. Недостигът на места обаче е огромен. Най-лесно се изчислява общият брой неприети деца на първото голямо класиране. От общият брой кандидатстващи се изваждат тези деца, които кандидатстват за преместване, после класираните и се получава брой неприети деца. Имам данните от последните години.
Не е социална услуга, но точно на такава я правят, предвид тези социални точки, допълнителни точки и какви ли не още изисквания. А за абсурдите на тази система да не говорим, един от които е да не може човек да се свърже по телефон със системата, че да получи "някога" отговор.

# 542
Някой получил ли е отговор на запитване през контактната им форма?

Писала съм им за добавяне на родител (баща) към съществуващ профил преди около 10 дни. Нямам отговор, нито виждам данните да са въведени в профила на детето.

За проблемът с мейлите и паролите - ако нещо е сменяно, изтрийте бисквитки и кеш от браузъра и вижте дали е запаметена парола (каквато и да е). Изтрийте и нея, затворете браузъра и пробвайте пак.

# 543
Момичета, проверете в спам папката на пощата си за получена обратна връзка.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 18:23 от mitrushana

# 544
Проверявам редовно, но няма никой 😁
Момичета, проверете в спам папката на пощата си получена обратна връзка.

# 545
  • София
Cvetelina Qneva, как въвеждате имейла - предварително въведен ли е(запазен), копирате ли го или го пишете на ръка? Ако е предварително въведен, при мен не го приема. Трябва да го пиша наново всеки път. Опитайте и този вариант.
моя имейл си беше зададен още от старата система да си помни паролата и само натиска ок. Сега пак го помни и не е нужно да го въвеждам, но всеки път ме кара допълнително да въведа рождена дата или презиме на някой от семейството.

# 546
И при мен пита за дата или презиме. Вероятно при всеки е така.

моя имейл си беше зададен още от старата система да си помни паролата и само натиска ок. Сега пак го помни и не е нужно да го въвеждам, но всеки път ме кара допълнително да въведа рождена дата или презиме на някой от семейството.

# 547
  • София
Тук ли да питам или къде? То по принцип е да гледам къде имаме най голям шанс за прием, но тъй като се очертава горе долу една и съща ситуация,то кое ОДЗ е по-добре 10 или 12, район Студентски. Малката сега трябва да е втора яслена. Товолни, недоволни от тези градини.....

# 548
Имам позната от работата, детето и е в 12 ОДЗ Лилия и е много доволна, имат ремонтирана сграда и хубав двор. Директорката е сговорчива и персонала учтив. Те бяха на жребий и влязоха на 2-ро класиране там.

# 549
Имам питана по кандидатстването, в ръководството пише че ще се появи таб кандидатстване но при мен не се появава. Направили сме семеен профил и сме въвели всичките ни данни на детето и нашите. Не разбирам къде е това кандидатстване Cold Sweat
edit: намерих аквото ми трябваше, тази система е ужасяваща

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 23:44 от blue_eyez

# 550
Имам питана по кандидатстването, в ръководството пише че ще се появи таб кандидатстване но при мен не се появава. Направили сме семеен профил и сме въвели всичките ни данни на детето и нашите. Не разбирам къде е това кандидатстване Cold Sweat
edit: намерих аквото ми трябваше, тази система е ужасяваща

Да, малко странно е направено. Отваряш профила на детето и след това натискаш бутона с името му и със стрелката. Тогава ще ти излезе прозорец с кандидатури, критерии и  т.н.

# 551
Мили майки! Децата само септември ли могат да тръгнат на ясла? Моето дете прави две години февруари и трябва да тръгна на работа?

# 552
  • Sofia
Мили майки! Децата само септември ли могат да тръгнат на ясла? Моето дете прави две години февруари и трябва да тръгна на работа?
За съжаление, да. Затова много деца кандидатстват от предната година и пазят място.

# 553
  • София
Здравейте,
Мисля, че беше коментирано назад, но все пак да попитам- на кой етап от класиранията местата за деца със СОП се прехвърлят към общата опашка, ако няма кандидати? За социалните критерии знам, че е на първото класиране. Как обаче стои въороса за местата за деца със СОП?

# 554
  • СОФИЯ
ПЗР
§ 8. Част от незаетите места, предвидени за деца с хронични заболявания и специални образователни потребности се обявяват за свободни по общ ред за първо текущо класиране за съответната година.

Общи условия

Активация на акаунт