Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

 • 38 197
 • 744
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 555
Marini, мисля,че този суитчър на НМ беше от пролетната (или зимна Thinking ) колекция. Ще те излъжа, но отдавна го гледах в сайта. Трудно ще се намери.

И аз така предположих, след като не го открих никъде. Ще положа усилия да насоча вниманието ѝ към нещо достъпно.
А продуктите на таз девойка Чарли от Амазон ли ги поръчваш, zifri?

Моите не са се сблъсквали челно с деца на тяхната възраст, които да имат колебания в полово отношение и този въпрос не е обсъждан у нас, но мисля че имат впечатления от телевизии и филми и няма да са много изненадани, ако ги срещнат.
.

# 16
 • София
 • Мнения: 5 549
Разбрах какво имате предвид. По тези теми е говорено, но засега не сме срещали подобни момчета и момичета, а и моите двама, всеки държи на пола си - момичето иска да е момиче с всичките му прически, муцки, дрехи и т.н., синът пък си е типично момче с кумири Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

# 17
 • София
 • Мнения: 759
По въпроса с месечните джобни, ми се струва по-добре за големи тийнове, над 15-16. Да свикват да разпределят бюджет по-дългосрочно. За малките, седмично е достатъчен период. И пак е според детето.

Моята ми твърди, че била 90% хетеро, 8% прокулсекшуъл и 2% а-секшуъл. Joy Нали се сещате колко се мъчих да остана привидно незаинтетесована, за да има желание да ми обясни, аджеба, за какво иде реч. Та второто било когато си падаш по някоя известна личност или герой, а третото, ясно, когато нямаш никакви сексуални предпочитания.
Обаче много се вълнува ако някой е негативно настроен против гейове и лесбийки, готова е да спори разпалено как всеки имал право да бъде различен.
Тя е на 13. Горе-долу, вижда ми се нормално, в крайна сметка на външен вид е повече жена, отколкото дете. Обаче на 10-11 не е ли раничко да не се чувстваш добре в кожата си? Thinking

# 18
 • Троян
 • Мнения: 136
Marini, мисля,че този суитчър на НМ беше от пролетната (или зимна Thinking ) колекция. Ще те излъжа, но отдавна го гледах в сайта. Трудно ще се намери.

И аз така предположих, след като не го открих никъде. Ще положа усилия да насоча вниманието ѝ към нещо достъпно.
А продуктите на таз девойка Чарли от Амазон ли ги поръчваш, zifri?

Моите не са се сблъсквали челно с деца на тяхната възраст, които да имат колебания в полово отношение и този въпрос не е обсъждан у нас, но мисля че имат впечатления от телевизии и филми и няма да са много изненадани, ако ги срещнат.
.
От Алиекспрес. Предполагам,че са някакви ментета,но на вид са докарани, не са скъпи. Така или иначе тези интереси минават, не ми се затварят пари в подобни прищявки. За момента обаче сме супер хепи Stuck Out Tongue

# 19
 • Мнения: 2 133
Аз съм писала и преди по темата. Големият ни син има приятел Фин, роден Елизе. От първи клас са заедно в един клас, заради което сме запознати с трансформацията детайлно. В началното училище си беше типично момиченце - с плитки, полички, еднорози. В 5 клас взе да се променя, в 6 клас - да се самоопределя като момче, в 7 клас тръгна на психотерапия, в 8 клас вече беше Фин в училищните документи. В 10 клас навърши 16 г. и получи разрешение за хормонална терапия.
Бяха в една компания с нашия син, близки приятели бяха и често е идвал в къщи. Хубаво, спокойно, възпитано,  умно дете. В класа и приятелския кръг приеха трансформацията му спокойно, без  ексцесии. Имаше пълната подкрепа от родители и училище.
От тази година са в различни училища и скоро не са се виждали. Не знам как се развиват нещата.

# 20
 • Мнения: 311
Аз редовно купувам дрехи без моето момиче. Ако зависи от нея ще ходи е една тениска и едно долнище🙄
За джобните в понеделник давам десет лева. Ако си купува нещо после допълвам пак до десет. Горе долу харчи м/у един и два лева. Предпочитам да има в нея повече ако излезе нещо непредвидено ( тетрадка, застраховка в у-ще ,да отиде до някъде с автобус,или да купи хляб на връщане).
Аз съм по майчинство и съм тук за закуска, обяд. Но за съжаление започна да се храни много оскъдно. Винаги е била злояда,но сега почти нищо. И плодове отказва ,а напоследък и сладкото,което беше любимо до скоро.
Относно сексуалността и самоопределянето мисля,че ще става все по масово явлението. Информацията която се бълва отвсякъде точно във възраст,когато нямат още влечение към противоположния пол и в тях бушуват безброй хормони,които ги объркват,подтиснат,променят води до точно това объркване сред децата. Не съдя различната сексуалност,но това е по-лоша пандемия и от Covid.

# 21
 • София
 • Мнения: 5 549
Моята ми твърди, че била….., 8% прокулсекшуъл и 2% а-секшуъл. Joy
Тези думи не съм ги чувала дори и не мисля, че ми трябват. Ако някой иска да ми обясни нещо, ще трябва с прости думи. По мое време преди 25 г. пак имаше влюбени в знаменитости и без да си слагаме етикети. Просто го приемахме.

За джобните в понеделник давам десет лева. Ако си купува нещо после допълвам пак до десет. Горе долу харчи м/у един и два лева. Предпочитам да има в нея повече ако излезе нещо непредвидено ( тетрадка, застраховка в у-ще ,да отиде до някъде с автобус,или да купи хляб на връщане).
При нас пари от учениците без писмо до родителя не се събират, дори да става въпрос за 2 евро. Тетрадки вкъщи има, а учебните такива обикновено са около 10 евро и нагоре. Пари за хляб винаги има вкъщи. Децата ми посмъртно не можеш да ги накараш да влязат в магазин с 10 кг ученически раници. Прибират се, оставят ги, обядват и тогава отиват до близкия магазин.

# 22
 • софия
 • Мнения: 15 546
Моята ми твърди, че била 90% хетеро, 8% прокулсекшуъл и 2% а-секшуъл. Joy ... Та второто било когато си падаш по някоя известна личност или герой, а третото, ясно, когато нямаш никакви сексуални предпочитания.
Асексуален знам, но не знаех как се казва, когато си падаш по известна личност.
Съвсем нормално. Кой не е припадал по любим певец, актьор или друга известна личност.

# 23
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 795
Благодаря за новата тема!

Интересна тема за разговор сте подхванали. С моята дъщеря сме говорили за различната сексуална ориентация и тя ги приема нормално. В обкръжението й все още няма деца, които се определят като различни.

# 24
 • Мнения: X
Аз съм казвала и друг път- малката не разполага с джобни, нито излиза някъде без мен, нито в училище има къде да ги харчи. Голямата има по 5 евро седмично( да, звучи смешно), като винаги си носи закуска и вода от къщи. Две седмици се наложи да ходи с влака на училище, отделно й плащах билетите, разбира се. Когато излиза с приятелки, й давам десетина евро да хапне някъде или да пият по нещо. Тя работи( гледа братовчед си в свободното си време) и спестява, в момента за настолен компютър.
Против съм практиката с месечни пари, от които да си купуват дрехи, обувки и всичко необходимо. Не е моето нещо, не намирам нищо възпитателно в това. Моите методи са различни.

Същото.
От този месец пожела да прави 3 неща всеки ден от домашните задължения, които са мои принципно, не нейните си, които си ги има от много малка, и да получава по 5 долара на седмица. С тези 20 долара на месец и с подаръци от баби и прочие ще си събира за нов лаптоп.

Ние ще доплатим разликите и засега нещата вървят доста добре.

Финансовата култура ни е важна от малка й обръщаме внимание, че се работи за парите и да си прави сметката, че ако си купи нещо скъпо сега, то утре може да няма и за нещо важно. Ще видим доколко ще е ефективно.
Времето показва кой избор е бил правилен и кой не чак толкова.

За храната.
Храни се предимно здравословно, на принципа 80 на 20, като 20% са неща, които харесва но не са чак толкова полезни.
Изпраща обяд от 8 години всеки ден в у-ще, защото нямат столова и всеки си носи храна. Преди й се подиграваха на здрав. храна, но сега повечето момичета на 12-13 я питат какво е това, опитват и нещата се промениха.

Суитчъри от ЮТ са популярни и тук.

Гледа един канал за скуишита и как ги рисуват и преправят и друг за животни. Пожела един такъв суитчър на ена около 50 долара за Коледен подарък.


https://www.youtube.com/c/MoriahElizabeth/store

За смяната на пола.
В нейният клас и в у-ще има 2 деца, които от много малки знаят, че са с друг пол, обличат се в дрехите на другия пол и говорят свободно за това. Приети са нормално.


Тук годишно си има гей парад, на който ходят със скаутите и празнуват различните, но лично на него не сме я пускали, защото е ок да се гей и да харесваш собственият си пол( и такива деца има в у-ще), но не и да се парадират с прашки по улиците.


 Ние рекалено много говорим за всичко и понякога тя има мнения и знае неща, които много нейни връстници не са коментирали и е леко неловко, но това е част от порастването и е полезен урок, въпреки, че не е приятно в някои случаи когато задаваш въпроси за неща, които са ти неясни или те нарочват за еди какво си когато не си в тон с хора Simple Smile.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 18:14 от Анонимен

# 25
 • Пловдив
 • Мнения: 3 917
Благодаря за  новата тема!
Ние даваме на дъщеря ни по 2.50-3лв на ден. Храна си носи от вкъщи за обяд, а тези ги харчи за фреш или нещо дребно. Много често си ги спестява.
Ако излезе с приятелка - 7-8лв,тъй като 2 лв отиват за транспорт.

# 26
 • Мнения: 8 476
Чарли гледа и моята. Худи, една време му викахме блуза иска, ама толкова пари не, мерси.

# 27
 • от Луната
 • Мнения: 1 631
Относно джобните от 5 клас имаме уговорка по 5 лв на седмица, като няма значение дали е учебно време или ваканция. Разбира се, когато излиза с приятелки я питам дали има пари и давам допълнително, но в повечето случаи ми казва, че си има и не иска. Преди спестяваше пари и с додаване от наша страна на половината сума си купи хубав телевизор за детската стая, но сега не иска да спестява, нямало за какво.
За деца с различна сексуална ориентация казва, че не познавала други, освен едно, което се е определило като бисексуално. Говорим по тези теми, но тук с ММ спорим доста, защото той е противник на всичко различно от неговото нормално.

# 28
 • Мнения: 5 739
Благодаря за новата тема.
Все още само Анди студио следи моята девойка, но и тя е по-малка.
Джобни няма, защото на училище няма какво да си купи, инак има осигурена храна.

# 29
 • Мнения: 2 133
Не плащаме за работа в къщи, дори като вършат неща извън обичайните им задължения. Не го намираме за възпитателно.
Даваме им разумна сума за джобни на месечна  база, от която харчат за кино, сладолед с приятели,  излизания, дреболии. Храната си я носят или ходят на стол, тя не влиза в джобните. Винаги имат по една неприкосновена сума в себе си за спешна или непредвидена ситуация, защото учат в друго населено място и така всички сме по-спокойни. Рядко се налага да опират до нея.
Всеки от тях си има сметка, в която си събират пари, заработени от тях, подарени по повод или спестени. Ползват ги за големи покупки. Достъп до сметките си имат само чрез нас.

С храненето - радват ме, че все повече обръщат внимание на качеството на храните и правилното им комбиниране. Рядко посягат към джънк, ядат много пресни плодове и зеленчуци,  ровят за здравословни рецепти, експериментират в кухнята. Пазаруваме винаги с някое от децата и от малки обсъждаме с тях защо избираме този или онзи продукт, а никога не купуваме трети.  Съзнателно го правим, дава резултат.  Спорта също оказва влияние,  както и личния пример.

Общи условия

Активация на акаунт