Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Дъщеря ми има дълга коса и постоянно я носи на опашка, но я връзва ниско. Как мога да я науча да я връзва по-високо?
Какво мислите за предоставянето на джобни пари на децата всеки месец?
Какви са мненията на родителите относно храненето на тийнейджърите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Дъщеря ми има дълга коса и постоянно я носи на опашка, но я връзва ниско. Как мога да я науча да я връзва по-високо?
За някои хора е неудобно косата им да е стегната за продължителни периоди от време. Вместо да настоявате дъщеря ви да връзва косата си по-високо, можете да й предложите различни прически, които не изискват толкова стягане, като например сплитане на плитка или използване на различни аксесоари за коса.
-
Какво мислите за предоставянето на джобни пари на децата всеки месец?
-
Какви са мненията на родителите относно храненето на тийнейджърите?
Родителите имат различни възгледи относно храненето на тийнейджърите. Някои смятат, че децата им се хранят здравословно, предпочитайки плодове, зеленчуци и качествени храни. Други родители обаче изразяват загриженост относно прекомерната консумация на нездравословни храни от тийнейджъри, като джънк фууд и енергийни напитки.
-
Какви са мненията на родителите относно самоопределянето на децата по отношение на тяхната полова идентичност?
-
Какво е мнението на родителите относно даването на пари на децата за вършене на домакинска работа?

Моята е ще стане на 9 след два месеца. От 7 години и половина се сдоби с наченки на гърди, вече се пооформят. Космата е много, дължи го на моя ген. И в интимната област има доста черен мъх... Понамирисва също. Oткъм поведение много се промени, изобщо не й се слуша, върти очи, тръшка се, отговаря ми.Като цяло ми споделя всичко, честно казано и неща, които предпочитам да не знам
Аз за съжаление изобщо не съм от търпеливите. Цял живот се опитвам да променя този си недостатък, но не успявам. Паля за секунди, нямам време и до 3 да преброя. Страхувам, се че ако продължавам така ще изгубя тази връзка и доверие, което имаме. Все още не ме лъже, защото е научена, че ако си признае няма да й се карам, но започна да злоупотребява с това, един вид ще си прави каквото си иска и после като ми каже няма да има проблем... В училище зачестиха оплакванията откъм дисциплина, кротко дете е , но явно й избива, не внимава в час. Също така беше болезнено слаба допреди локдауна през март, сега започна да омазнява, преди беше много злояда сега залита да се тъпче с хляб и подобни. Ограничавам я откъм джънк, но й позволявам ежедневно нещо сладко, за да не й става фикс идея. Сега с тези мерки не може и да спортува- иначе плува. Само мрънка че се тресе и не се харесва, а продължава да се тъпче. Аз съм много слаба, но баща й е пълен и малко се тревожа за нея. Не е свикнала да се ограничава откъм ядене и трудно балансирам. Помрънках си- благодаря за вниманието