Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 980
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • софия
Лятото, когато косъмчетата са на слънце, след около месец, месец и нещо, без да стават много тъмни. В студения сезон е по-бързо. Но наблюденията ми са много тънички косъмчета и при всеки има индивидуален елемент.
Скрит текст:
Изсветлявала съм ги около Коледа.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 12:46 от zvаnchе

# 586
Здравейте! И аз се нареждам да ви следя и да се информирам какво ме чака Simple Smile Моята е ще стане на 9 след два месеца. От 7 години и половина се сдоби с наченки на гърди, вече се пооформят. Космата е много, дължи го на моя ген. И в интимната област има доста черен мъх... Понамирисва също. Oткъм поведение много се промени, изобщо не й се слуша, върти очи, тръшка се, отговаря ми.Като цяло ми споделя всичко, честно казано и неща, които предпочитам да не знам Grinning Аз за съжаление изобщо не съм от търпеливите. Цял живот се опитвам да променя този си недостатък, но не успявам. Паля за секунди, нямам време и до 3 да преброя. Страхувам, се че ако продължавам така ще изгубя тази връзка и доверие, което имаме. Все още не ме лъже, защото е научена, че ако си признае няма да й се карам, но започна да злоупотребява с това, един вид ще си прави каквото си иска и после като ми каже няма да има проблем... В училище зачестиха оплакванията откъм дисциплина, кротко дете е , но явно й избива, не внимава в час. Също така беше болезнено слаба допреди локдауна през март, сега започна да омазнява, преди беше много злояда сега залита да се тъпче с хляб и подобни. Ограничавам я откъм джънк, но й позволявам ежедневно нещо сладко, за да не й става фикс идея. Сега с тези мерки не може и да спортува- иначе плува. Само мрънка че се тресе и не се харесва, а продължава да се тъпче. Аз съм много слаба, но баща й е пълен и малко се тревожа за нея. Не е свикнала да се ограничава откъм ядене и трудно балансирам. Помрънках си- благодаря за вниманието Grinning
Вероятно сте се консултирали с педиатър, детски гинеколог или ендокринолог относно ранния пубертет при детето. Вероятно ваши близки са ви успокоили, че в наши дни пубертетът идва много, много рано.
Ранния пубертет се свързва с хормоните и лекарствата,  с които индустриално тъпчат животните за по-голям добив на месо, мляко, яйца. Основни виновници за внасяне на химия в детския организъм са прясното мляко, яйца, пилешко, но и телешко и колбаси.

Може би е добре да ревизирате основно храненето на детето си и да прецените от къде набавяте тези храни за семейството си.

# 587
За колбасите съм съгласна, но да се лишава от месо, яйца и масло в тази възраст е изключително вредно.
Малката ми дъщеря е на 12, още няма цикъл и е склонна към пълнеене, като баща си. Голямата е като мен - слаба, каквито и боклуци да яде. Обаче слаб, не значи здрав и при нея яденето на тесто и захар, както и маргарин и чипсове, в детските й години, допринесе за поликистоза. Сега я оправяме с диета. Малката, както казах има склонност към трупане в корема. Ограничили сме изцяло хляб, картофи, ориз, брашно, захар почти изцяло. Ефектът е много добър. И при двете изчезнаха пъпките, голямата има цикъл редовно, малката изчисти коремчето. Ядат предимно месо, риба, масло, яйца, зеленчуци.

# 588
Абсолютно съм против ограничаване на месо, яйца и млечни в пубертета, но е важно какво е качеството и източникът им.

# 589
Не, не съм се консултирала със специалисти по повод на ранния пубертет Simple Smile Аз около втори-трети клас също вече имах гърди. В пети клас ми дойде цикъла. Така че за мен е нормално. Предвид факта, че като дете имах възможност да се храня с домашно отгледана храна, включително и месо, благодарение на баба и дядо, едва ли храната е дала отражение за моя ранен пубертет. Отдавам го на ген при дъщеря ми. Колбаси в нас не се консумират, в най- лошия случай някой и друг суджук от малки ферми, а не от масовите марки. Пилешко хапва доста, обаче. Купувам Rosso, което ужким е без хормони и антибиотици, но никога не се знае... До колкото е възможно в наши дни се старая да купувам качествена храна, но на никой производител не може да се вярва на 100%. Simple Smile

# 590
Златни сте момичета!
Този изсветляващ крем ми изглежда най-подходящ за нашата цел.
💐

# 591
Така е, да, важно е качеството. Не взимам месо, яйца, сирене и яйца от супермаркети. Общо взето от само перилни и почистващи взимам от веригите.
По въпроса с обезкосмяването - 12 годишната има по ръцете и краката, не са черни, но гъстички. Засега махаме под мишниците само - с лентички или епилатор, почнахме ги от първия косъм. Другото лято сигурно ще й ги махна до коленете, ако поиска.
По повод перхидрола, аз бях адски космата като малка, а майка ми си изсветляваше нейните с перхидрол, тя почти нямаше. Аз реших да си се оправям сама, гледах как става и един ден се наплесках. Изрусяха те, обаче в един момент...взеха да растат. Още помня русите косми с черни корени по ръцете ми Astonished

# 592
И аз съм на същата вълна с обезкосмяването.  Ще потърся това изсветляващо кремче.
По въпроса за ваксините всичките и по-големи приятелки си сложиха вече и всички от нейния клас. Моята е най - малка ,последна от нейния клас  и трябва да реша тези месеци. Сега изчаквам да мине Ковида малко. Но съм в голям размисъл, само някой български приятелки не са я сложили на децата си. Дори имам една приятелка ,на която дъщеря и сама е отишла и си я сложила на 16 г май - беше. Момичето сега е втора година медицина. Въобще
трябва да преценя бързо, при нас е в задължителния календар.
Това с чисто месо е мисия невъзможна , не съм сигурна никога , че пилешкото е без хормони,а екологичното е безбожно скъпо🤔

# 593
За съжаление, при разговори с хора, които се занимават с био земеделие на едро, се споменават неща, които обезсмислят купуването му. Но е в пъти по- добрият вариант от нормално отглежданото.

Ако можем да се храним само с домашно отглеждани животни, зърнени, плодове и зеленчуци ще е оптималното, но съвременния градски човек е доста далече от това.

# 594
Yummy Mommy е права-и аз съм скептична относно "био"земеделие на едро.В този случай си е просто марка.
За обецветяването на косъмчетата се включвам-не се ли получава цвят в оранжево-жълт.Поне навремето при мен с кислороднта вода беше подобно.Ако сега е по-различно,бих го опитала с детето.Тя е тъмна и има нужда от обезкосмяване/също ато мен/

# 595
  • софия
Не се получава оранжево-жълт. Напълно обезцветен, бял цвят става, ако се седи достатъчно време. Вчера се зачетох, че пише да се седи 10 мин. Никога не съм засичала, следя си цвета.

# 596
Не стойте повече от 10 минути!! Когато си купувах крема на по две отделни тубички и трябваше сама да си смесвам съставките и се е случвало доста силно да ми щипе по лицето и след измиване са се получавали единични бели образувания подобни на ..... не мога да намеря точната дума, които за крато време изчезват. Най- вероятно съм сложила повече активен кислород и за това при комплекта с дозичките такава опасност отпада. И да, напълно безцветни стават, не руси, не жълти.

# 597
Помня ги тези бели обриви, след перхидрола. Всеки път ми излизаха, при майка ми също.

# 598
  • софия
Да, ако престои повече време се появява нещо като бял обрив като шарнато с коприва и леко сърби, но отшумява за до около час.

# 599
Здравейте, записвам се да ви следя. Майка съм на 11 годишна девойка, която започна да навлиза в пубертета.
Най-голямата ѝ мъка са черните точки по нослето. Почиства си лицето много добре. Ексфолира редовно, но си стоят. Подходящо ли е ползването на някакъв вид серум със салицилова киселина, примерно на ТО, ако се ползва само на нослето?

Общи условия

Активация на акаунт