Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 991
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • FRANCE
Кола маска на горна устна и подмишници. На краката още не маха (бяла и руса е). Това каката. Дребната 10.5 г днес си обръсна краката на къси чорапи 🥳. Да не се виждало между маратонките и клина. После отиде и го обясни на баща си (жалко че не му снимах физиономията. Много ценна) Joy

# 571
Относно обезкосмяването над горна устна на моята дъщеря / на 10г./ смятам да пробва този обезцветител https://shop.lillydrogerie.bg/lycia-obezcvetjavasch-krem-8-dozi-perfect-touch. ...
Относно крачетата съм й обещала кола маска, защото наистина са си доста окосменички, а на подмишниците има по три косъма и съм й казала, че все още не е голяма трагедия там. Но може да ги махнем с крем.
Аз да попитам с какво използват вашите девойки за измиване на лицето, като най-вече и да става за вече появяващите се тук таме пъпчици.  Бях взела лавандулова вода на Inaessentials, но нещо ме притесни да се ползва от дете, макар да я хвалеха че е точно за тийн възраста.

Моля те да напишеш отзив след като го пробвате с детето. Дано твоята девойка е по-държелива от моята относно кола-маската - отсега започвам да водя преговори с нея за евентуално второ посещение преди сезона на късите панталонки.
Моите и двамата се мият с този гел:
Скрит текст:
и се мажат, когато ги подсетя, с това:
Скрит текст:

# 572
дъщеря ми след няколко седмици става на 13. Започваме лазерна епилация на крака и под мишници. Имам зелена светлина от дерматолог, на който имам пълно доверие. За горна устна не бих я подложила на този етап - както спомена Тарталета, кожата на лицето още търпи много промени и е по-деликатна, освен това на мен самата не ми ги махна трайно. Всичко други зони, които направих, бяха с поразителен ефект, но там почти никакъв.

За ваксината срещу рак на маточната шийка - не я поставихме, след като се посъветвах с гинеколога ми, който ми каза, че не би я сложил на дъщеря си Rolling Eyes

# 573
  • при палмите и алигаторите,FL
Благодаря за отговорите, ще  го помисля и говоря с дерматолога кога да започнем с лазера. Разгледах цени, 6 сесии на подмишниц за около $220. Ако детето ще се спаси от бръснене  определено ще го направим.

# 574
Здравейте! И аз се нареждам да ви следя и да се информирам какво ме чака Simple Smile Моята е ще стане на 9 след два месеца. От 7 години и половина се сдоби с наченки на гърди, вече се пооформят. Космата е много, дължи го на моя ген. И в интимната област има доста черен мъх... Понамирисва също. Oткъм поведение много се промени, изобщо не й се слуша, върти очи, тръшка се, отговаря ми.Като цяло ми споделя всичко, честно казано и неща, които предпочитам да не знам Grinning Аз за съжаление изобщо не съм от търпеливите. Цял живот се опитвам да променя този си недостатък, но не успявам. Паля за секунди, нямам време и до 3 да преброя. Страхувам, се че ако продължавам така ще изгубя тази връзка и доверие, което имаме. Все още не ме лъже, защото е научена, че ако си признае няма да й се карам, но започна да злоупотребява с това, един вид ще си прави каквото си иска и после като ми каже няма да има проблем... В училище зачестиха оплакванията откъм дисциплина, кротко дете е , но явно й избива, не внимава в час. Също така беше болезнено слаба допреди локдауна през март, сега започна да омазнява, преди беше много злояда сега залита да се тъпче с хляб и подобни. Ограничавам я откъм джънк, но й позволявам ежедневно нещо сладко, за да не й става фикс идея. Сега с тези мерки не може и да спортува- иначе плува. Само мрънка че се тресе и не се харесва, а продължава да се тъпче. Аз съм много слаба, но баща й е пълен и малко се тревожа за нея. Не е свикнала да се ограничава откъм ядене и трудно балансирам. Помрънках си- благодаря за вниманието Grinning

# 575
Да споделя и аз. Този обезцветяващ крем го купих за дъщеря ми и тя го ползва от миналата година за ръцете. Доволна е от него, освен като резултат, а и защото е удобен за ползване. Козметичката при която дъщеря ми ходи на кола-маска на крака и подмишници ме навива да направим за над горната устна лазерна епилация. Въздържам се все още от такива процедури. За подмишниците понякога и аз й ги махам с ленти. Пробва там със самобръсначка, но не иска да повтори.

# 576
beauty_magnolia, а окапват ли космите от този крем? Защото така пише из сайтовете. Моята от скоро си забелязва и мустака, че скоро предстои и с него да се борим...

# 577
  • софия
Нищо не окапва. Ползвам го от не-помня-колко-години за ръцете и нищо не е окапало, но е най-удобният продукт, който съм срещала на пазара.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 11:42 от zvаnchе

# 578
За кой обезцветяващ крем говорите?

# 579
  • софия
https://shop.lillydrogerie.bg/lycia-obezcvetjavasch-krem-8-dozi-perfect-touch
Има го и в ДМ, и в Елитис, и в квартални магазинчета за козметика. Ползвам 1 доза, която е 2 опаковки, за едната ръка.

# 580
beauty_magnolia, а окапват ли космите от този крем? Защото така пише из сайтовете. Моята от скоро си забелязва и мустака, че скоро предстои и с него да се борим...

Не, той не е депилатоар. Той е само обезцветяващ крем.
Аз също ползвам за лицето и ръцете обезцветяващ крем, по-скоро си го приготвям от боя за коса за изрусяване.
Но за една тийнейджърка дозичките са много удобни.
Честно казано си мислех, че само аз си обезцветявам космите по ръцете. Сега виждам, че не съм единствена Simple Smile

# 581
И аз да потвърдя, че нищо не окапва от него. Използвах го по цяло лице във времето когато приемах кортизон във високи дози за по няколко месеца и тогава мъхът по лицето ми се започна да расте и почернява и това кремче ме спасяваше, в смисъл косъмчетата ставаха безцветни.  Сега отново приемам кортизон, но в малки дози и доживот, но го няма този страничен ефект, и от време на време го ползвам за горна устна при недостатъчно време за обезкосмяване в зоната.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 09:38 от Pink Dress

# 582
Кремът е с активен кислород, който обезцветява космите. Преди години го правехме с кислородна вода.

# 583
  • софия
Да, кислородна вода и перхидрол. Можех да почина от миризмата, ама "трай, бабо, за хубост".
На мен ми е удобен и не бих се върнала към кислородната вода, не бих го причинила и на девойката. А и перхидрол май вече не продават свободно като преди.

# 584
А колко време след изсветляването косъмчетата потъмняват отново?

Общи условия

Активация на акаунт