Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 996
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви.
marini
Имам домашен уред за фотоепилация от 1 година, но не е от известните марки. Според мен нищо не прави или аз нещо неправилно го използвам. Косми на подмишниците си имам. Затова питах за лазерната.

И, аз имам и затова това питам, но точно поради обратната причина - при мен има ефект (след почти година употреба, Philips Lumea е, но някакъв по-базов модел) и се изкушавам да я "светна" и нея, дори и само, за да ѝ ги разреди до колената...ама не смея, като не съм информирана, а и пише изрично след 15 г.

# 556
  • Mediterraneo
Ако пише изрично, недей, според мен.

# 557
М, дааа...Ще се въздържа и ще използва методите от младежките години на майка си...Поне още няколко години. Ще оцелее и тя...Smirk

# 558
Моята дъщеря имаше "мустачки" още от малка. Започна да ги маха на 11г. с лентички. Правеше го през 1-2 седмици. Сега е на 13 и вече не ги маха, защото изчезнаха сами. Менструацията й дойде на 11,5 години.

# 559
  • при палмите и алигаторите,FL
Може ли накратко обясненеие  за лазерната, моля. Живеем във Флорида, 99% от дните е слънчево и сме по къси ръкави и с джапанки. Голямата действа с бръснача под мишници и крака, но ми се иска ако мога да и го спестя това упражнение,

# 560
  • Пловдив
По принцип известно време след лазерната епилация не е добре да се излагаш на слънце. Затова обикновено се прави в зимните месеци.
Аз правя само на мишници, вече поддържащо, и ходя март-април.

# 561
  • Deutschland/HE
Ако се ползва слънцезащитен крем няма проблем, аз съм правила лятно време лаз. епилация на горна устна и това ме посъветваха в студиото.

# 562
Доста пъти коментирахме ваксината. Аз на голямата не сложих, на малката също ще я откажа.
И аз по същия начин.

# 563
Точно заради страничните ефекти се колебая, а и тази година (на 12 г.) трябва да и сложа 2 ваксини и тази евентуално ми се струват много. Благодаря за мненията и извинете пропуснала съм, че е коментирана темата.
Относно ваксината за рак на маточната шийка (ЧПВ). Аз също сложих на детето си, след разговор с личната и моят гинеколог-онколог, който ми обясни какво представлява ваксина.
Странични ефекти нямаше. Но това , което е важно, че сексуалният живот става "по-разкрепостен", повече сескуални партньори и съответно по-висок риск от заразяване.
Преди години, когато секс се е правило след сватбата, сексуалните контактите са били ограничени и съответно и риска от заразяване.

# 564
На мен не ми даваха много джобни, а не ми и трябваха, понеже имахме кой да ни готви, да ходи след нас - абе, глезотия. Сега..не мисля, че на децата им трябват много джобни - 3 - 5лв. за джобни и още малко за градски транспорт.
Относно хомосексуалните, не виждам нищо лошото децата да се запознават с хора с различна сексуална ориентация или чувство за идентичност, така сигурно ще е по-лесно на тези, които се чувстват по този начин.

# 565
  • Mediterraneo
Може ли накратко обясненеие  за лазерната, моля. Живеем във Флорида, 99% от дните е слънчево и сме по къси ръкави и с джапанки. Голямата действа с бръснача под мишници и крака, но ми се иска ако мога да и го спестя това упражнение,

Слънцезащита на изложените на слънце места. Десетина дни преди и след процедура не се ходи на плаж, например.

# 566
Относно обезкосмяването над горна устна на моята дъщеря / на 10г./ смятам да пробва този обезцветител https://shop.lillydrogerie.bg/lycia-obezcvetjavasch-krem-8-dozi-perfect-touch. Има го и в Елитис и на други места, като по удобен е този на дозички. Аз също го ползвам и наистина прави косъмчетата незабелижими, без онази характерна жълто - оранжева окраска на перхидроленото изрусяване. Ще я пробвам първо на сгъвката на ръката все пак. Всичко трае 10 минути, понякога леко щипе. Относно крачетата съм й обещала кола маска, защото наистина са си доста окосменички, а на подмишниците има по три косъма и съм й казала, че все още не е голяма трагедия там. Но може да ги махнем с крем.
Аз да попитам с какво използват вашите девойки за измиване на лицето, като най-вече и да става за вече появяващите се тук таме пъпчици.  Бях взела лавандулова вода на Inaessentials, но нещо ме притесни да се ползва от дете, макар да я хвалеха че е точно за тийн възраста.

# 567
Ето това ползва моето дете, но няма пъпки /все още/

# 568
Здравейте!
Включвам се и аз към въпроса за третирането на мъхчето над горната устна.
Ако може някой минал през това с дъщеря си, да сподели.
Моето момиче скоро навършва 11, но поне от година са я почнали разните му там гърди, косми, пот, инат и сръдни 😃
Предполагам често ще си сверявам часовника с тази темичка.
💐

# 569
  • София/Благоевград
За мъха над горната уста съм писала и назад в темата. Първо започна с обезцветяващ крем, после й ги махах с кола маска, но не търпи на болка...Сега действа с такава машинка https://www.aliexpress.com/item/4000715715587.html?spm=a2g0s.893 … .0.2e762e0e3OgiFl /купих я от ДМ/. Крака и подмишници бръсне/плува редовно и няма как/. Като навърши подходяща възраст ще я водя на лазерна епилация.
P.S.В момента е на 12,5 г., цикъл има от 11 годишна.

Общи условия

Активация на акаунт