Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 938
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Deni-meni, Вие мислите ли, че не правя разлика? Все нещичко съм прочела май ... Не, дъщеря ми не желае да си сменя пола, както излиза от Вашия пост. Не съм писала никъде такова нещо.

Процедурата при нанасяне и после при сваляне на гел лак не е въобще щадяща за кожата на ръцете и за нокътната плочка, особено ако се прави от некъдърна маникюристка. Дори и само заради самата двустранна процедура - колкото по-късно, толкова по-добре ...

# 76
Почти безобидно,
Аз ви разбрах. Вие давате за пример дъщеря си, която си има приятелка и всичко е супер. Но разговорът беше за желанието на някои тийнейджъри да си сменят пола и това тревожи доста хора. Мен също би ме притеснило.

# 77
Напротив,почти безобидн@ си е точно в тона Simple Smile
Всеки би го притеснило.И какво правим-драма куините се отказват от децата си ли? Естествено,че след първоначалния шок,евентуално срещис психолози,в кра яна краищата всичко ще бъде прието.Едва ли някой нормален човек ще с еотрече от детето си,заради това че не е нео,което той е очаквал.Това е като с всичко.Обичаш децата си без условия.Поне така е нормално

# 78
Някой пробвал ли е коректора на Юсерин за пъпки?Днес го купих на дъщеря ми, която има две пъпки, но много държи да ги заличава.

# 79
Дъщеря ми е почти на 12 има много близък приятел, (всъщност най -добрия й приятел)който от 2 годишна възраст харесва първо кукли и след това гримове, въобще неща присъщи за момичета. Много умно,хубаво и интелигентно дете. Има по женски маниери от познати момичета и дъщеря ми. Близките деца го приемат това за  нормално.Има прекрасна силна майка ,която го оставя да прави това което го прави щастлив. Много нещастен щеше да бъде с друга майка, визирам и себе си. Бащата по трудно го приема. Нещата са много сложни и трудни при тези деца,има самоубийства докато чакат да им разрешат смяна на пола или след булинг в училище. В много случай майката трябва да го направи силно и да го предпази от другите хора и деца. Въобще не им е лесно дори в съвременното общество. Просто трябва да го обичаш и подкрепяш,нищо не може да се промени. Някой църкви го примемат за болест и предлагат лечение, останали заровени в миналия век. Живея в Испания, където църквата е доста влиятелна, но гей браковете са разрешени има гей квартали в Мадрид и по нормално се обявяват хората който са хомосексуални .
Има лакове и червила лични , за да не ползва чужди за карнавали , но за игра ги ползва в къщи. Последно нейния приятел я накара да се гримират по скайпа(карантина сме),тя не се сеща въобще.

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 12:58 от candela

# 80
Включва се и една 14 годишна тийнейджърка(да не повярваш🤣) Живея в друг град без родители(само с брат ми) имам по 50 лв на седмица(с тях трябва да си купувам храна и отделно ако искам др неща. Отделно имам пари в карта. Честно да ви кажа преди една година имах само 1 приятелка,а мечтата ми беше да се събирам в големи компании с много хора а у...А сега ме мързи дори да гледам,да не говорим да излизам някъде. Просто с времето осъзнавам,че не ми е нужно. Иначе си правя ноктопластика (сантиметър и половина нокти🤭) и не мога без тях. Стилът ми на обличане не е нищо особенно(H&M,New York, Bershka, и мн рядко Zara.) Честно да ви кажа повечето тийнейджъри изразяват себе си чрез дрехи. Много погрешно схващане имат повечето родители,че ще променят децата😅 Доказателство са нещата които се случиха в Пловдив🥺

# 81
  • омъжена
Blush Моята първа принцеса е на почти 12 . Направих и плитки с прежда много искаше да си боядиса косата лилаво ,розово и аз и казах ,че е по добре плитки да направим ,вредно е за нея малка е. Плетох я 5-6 часа но ефекта беше супер. Станала е доста избухлива излезнаха черни точки по носа . Не дава да я пипне никой изобщо типичен побертет.

# 82
Симона, ще се радвам да пишеш често.
Мисля, че ще ни е полезно твоето виждане и мнения.

# 83
Извинявам се за лаишкия въпрос, но какво е гел лак?

Смяната на пол и мен ме притеснява. В чужбина вече има случаи на деца със сменен пол, които после се връщат към първоначалния си пол. Обаче след операции и хормонална терапия не всичко е обратимо, а и кой знае колко вреда се нанася.

# 84
  • София
Близначките,  които са на 14 г и малката на 11 г не се лакират в учебно време. Тоест не позволяваме да ходят с лак на училище, евентуално безцветен може да толерирам. Така или иначе едната близначка изобщо не желае да се лакира, а малката рядко се лакира. Едната близначка обича да се лакира, лятото и позволявам с обикновен лак, единствено миналата година лятото за РД на 13 г я заведох на гел лак  като това е било единственият път когато е била с гел лак. Аз също съм си правила гел лак точно 3 пъти.
Във връзка със смяната на пола в класът на едната ми дъщеря 8 клас има момиче, което още първият ден е обяснило, че е родено момиче, но иска всички да го наричат с мъжко име. Децата го приемат нормално, разбира се беше им интересно в началото и го споделиха и коментираха, но вече не им прави впечатление. Става въпрос за България, София.

# 85
  • при палмите и алигаторите,FL
Гел лак не ми се струва уместно за моето 14 годишно дете, тя подържа дълги нокти , лакира се сама доста прилично.  До седми клас не разрешавах на училище с лак,  след това се предадох,сега е 9ти и продължава упорито да се лакира и орглеьда дълги нокти. Аз лак и нокти не търпя, та сама се е научила.
За смяна на пол сме говорили, но не познаваме лично. В обкръжението и  има двойки от еднакъв пол, приема и не коментира.
Джобни се бяхме разбрали по $10 на седмица, храна в училище си носеше или обядваше в столовата с предварително заредена карта. Сега в новото училище имат автомат за вода и снак, взима си само вода.Обядът е изместен последен час, тя не остава и се прибира да се храни у дома. Ако ходи до мола или на кино с прители давам допълнително, събрала си е пари и си купува дрехи . До миналата година беше с униформи в училище и сега наваксва. Ако дрехите са подходящи за училище аз възстановявам сумата.
Аз да попитам има ли други вегани, тя изключи всичко животинско от менюто си от 1 месец.

# 86
Моята девойка се е лакирала 5-6 пъти досега. Гел лак не сме пробвали. Струва ми се рано, а и съставките в този лак доколкото знам са по-агресивни, предизвикват често алергии и т.н. така  че ще поизчакаме.
Забелязвам отскоро, че има проблем със стрии около ханша. Все още са пресни и червенички. Сблъсквали ли сте се с този проблем? Има ли ефикасни продукти, които биха ги заличили и могат да се ползват в тази възраст?

# 87
В миналите теми ми препоръчаха кокосово масло с витамин Е  като превенция срещу стрии.

# 88
Аз стриите на моята ги мазах и с Био Ойл, че имах налично. Изобщо не съм оптимист, че ще ги стопиране.

# 89
  • София
При дъщеря ми се появиха още стрии по дупето и отстрани на ханша. Реве ми се като я гледам. Не съм и предполагала, че може да се сблъскаме с подобно нещо.

Най-после успяхме да й вземем обувки. Купихме й спортни боти на Converse, всъщност нещо като есенно-зимни маратонки. Много ми харесват и аз бих носила същите.

Общи условия

Активация на акаунт