Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 975
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Достатъчно худита си има мойта, предвид предстоящите ограничения и факта, че само на училище ще може да ходи, а за там си има униформа. Пък и  все още не се вълнува особено от дрехи.  По-криво ѝ е, че няма да ги има традиционните коледни мероприятия.

# 151
Здравейте! Моето момиче е на 9 г. и тя много обича худи. Най - любимият и е на едни влогъри/блогъри. Общо са четири и постоянно ги върти, но на училище не може да ги носи, че и ние си имаме униформа.
Родена е на 31 декември и ми малко трудно с подаръците особено през последните години. Трудно в смисъл, че се купуват отделно за Коледа и отделно за рожденния ден. Струпват се много подаръци за малко дни, а и през годината си получава по нещо.  Подпитах я днес, но още не била решила. Каза, че ще пише писмо до Дядо Коледа, макар че разбра, че Дядо Коледа са мама и тати.
И тя като малка премина през много професии - таен агент, зоолог, ветеринар, сега пък дизайнер на логота или на коли или програмист на игри! Но и на нея въобще не и е интересно ученето, ама грам. Нищо не я вълнува от предметите. Дай й животни и музика.
Аз искам съвет за друго. С какво да си мие лицето, че се появяват пъпчици, типични при прекаляване със сладкото / макар, че в последните 2 месеца силно съм я ограничила/ и от изпотяване, и от пипане с мръсни ръце. Какъв продукт препоръчвате?

# 152
С уговорката, че няма пъпки, с това си мие лицето

# 153
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И при нас няма пъпки ... все още, но всички ползваме вечер водите на InaEssentials. Лавандула, роза, маточина ... тампон и ..., която ти е под ръка Simple Smile Много съм доволна, аз лично, пък и щерките Simple Smile

Скрит текст:

# 154
  • София
Здравейте!
Извинете, че така нахлувам. Следя ви от вчера. Моята дъщеря още не е в пубертета (7-годишна е), но реших да се подготвя с информация и ви зачетох.

Почти безобидн@, тази вода става ли за почистване на грим от очите? За себе си питам, то е ясно.

И един въпрос към всички. От време на време (сравнително рядко) се случва на дъщеря ми бельото да е леко зацапано със засъхнала слуз. Съвсем малко количество. Няма миризма. Предполагам, че е нормално и организмът се подготвя за настъпващите промени. На някоя от вашите госпожици случвало ли се е това на 7-8-годишна възраст? Ще коментирам с педиатърката, разбира се, но ще се радвам да споделите и вие опит.

# 155
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Pandachina,
Скрит текст:
аз ползвам само спирала за очи и си я чистя с тези води. Не ползвам мляко за почистване и си чистя и лицето, като ползвам крем и фон дьо тен.

# 156
Дъщеря ми също е с худита,скоро искаше и от тези торбести долнища.Добре,че не намерихме нейния размер.Сега,обаче си променя стила и не знам до кога ще бъде,ам ааз гледам да взимам малко неща,защото нищо не е постоянно при нея.Сегашният и стил е smart-блуза,пуловер и пола.
От лятото насам,обаче носи и наши тениски.Моите изчезват и си ги намирам в нейния гардероб Simple Smile На мен ми харесва така,ако трябва да съм честна,а е и комплимент за мен Simple Smile

# 157
  • Някъде по Дунава
Аз искам съвет за друго. С какво да си мие лицето, че се появяват пъпчици, типични при прекаляване със сладкото / макар, че в последните 2 месеца силно съм я ограничила/ и от изпотяване, и от пипане с мръсни ръце. Какъв продукт препоръчвате?
Дъщеря ми ползва различни флорални води на Алтея Органикс. Последната и обаче е тази http://www.natureofagiva.bg/bg/produkti/roses/grizha-za-litseto/product/92384

# 158
Здравейте!
Извинете, че така нахлувам. Следя ви от вчера. Моята дъщеря още не е в пубертета (7-годишна е), но реших да се подготвя с информация и ви зачетох.

Почти безобидн@, тази вода става ли за почистване на грим от очите? За себе си питам, то е ясно.

И един въпрос към всички. От време на време (сравнително рядко) се случва на дъщеря ми бельото да е леко зацапано със засъхнала слуз. Съвсем малко количество. Няма миризма. Предполагам, че е нормално и организмът се подготвя за настъпващите промени. На някоя от вашите госпожици случвало ли се е това на 7-8-годишна възраст? Ще коментирам с педиатърката, разбира се, но ще се радвам да споделите и вие опит.
[/quot

На моята дъщеря, преди да й дойде цикълът на 11,5 г., също и се цапеха така гащите с бяла слуз. Аз също се бях притеснил и питах тук момичетата, които ми обясниха, че е нормално. Сега вече се нормализираха нещата и няма такова нещо.

# 159
  • Mediterraneo
И на моята й се появи леко течение. Наред с другите белези, очаквам скоро да й дойде. януари става на 11.

# 160
Г-жа Рамацоти, бих го взела и като изчезнат пъпките да го ползва / тъй, като тя нама перманентно опъпчване/.
Почти безобидн@ - сега се сетих, че преди пандемията бях закупила на същата марка Спрей анти акне ефект в тъмно шишенце и детето се оплакваше от неприятната миризма, и затова не я ползва дълго. Сега я извадих за да видя дали е в срок на годност и да, бих я ползвала на първо време докато закупя нещо с по приятен аромат. Но мен друго ме спира! Дали тази биологична лавандулова вода е подходяща за малки деца или поне за нейната възраст?
Guinness  - аз също ползвам на Алтея Органичната розова вода и съм доста доволна от нея, бихме пробвали и с нея.

# 161
Pink Dress, у дома от Ина ползваме само водите. Разгледала съм им всички сертификати. Мъжът ми е химик и той си разгледа и даде "зелена светлина" Simple Smile Иначе имам над 40 от етеричните масла на Алтея (пак от него пазарувани)...
Скрит текст:
и забърквам всякакви бъркочи за ръце, коса и лице, да си ползваме. Най-бързото за коса е да сложа по 4-5 капки в купен шампоан от чаеното дърво, розмарин, лавандула и лайка Simple Smile Шампоан и душ гел без да добавя масла у дома не ползваме Simple Smile

# 162
  • Някъде по Дунава
Почти безобидн@, от всичките масла наведнъж ли слагаш? Как ви действат?
Аз слагам само от чаено дърво в шампоана на щерката. Горе долу се регулира омазняването, но много мърмори че не ѝ харесва аромата.

# 163
Почти безобидн@, от всичките масла наведнъж ли слагаш? Как ви действат?
Аз слагам само от чаено дърво в шампоана на щерката. Горе долу се регулира омазняването, но много мърмори че не ѝ харесва аромата.
От всички слагам по 4-5 капки Simple Smile Чаено дърво - задължително, а от другите сменям Simple Smile и лимон, и бергамонт, и здравец, и невен, и кедър, и иланг-иланг... абе 40 масла все връткам да има по 4-ри от вид. Същото слагам и в душ гела. 250 мл. шампоан/душ гел и 16-20 капки от 4 етерични масла; разтръсквам хубаво и така. Добре ни влияят и на косите, и на кожата Simple Smile Имам и дифузери във стаите, та и там слагам да мирише Simple Smile А, децата обожават да им напръскам вечер възглавниците с ... пак една глупотевина Simple Smile - в 100 мл. шише с пулвелизатор съм сложила лавандулова вода и по 2 капки лавандула и тамян. Казват, че им е много спокойно да спят така Simple Smile Може и да си въобразяват, но си търсят "пръскалото за възглавница" Simple Smile

# 164
  • от Луната
Здравейте!

При дъщеря ми течението започна към 9 годишна възраст, но и при двете ми племенници започна доста по-рано, някъде около 7 г. Дъщеря ми и голямата племенница ползваха на дискрийт ежедневните превръзки, иначе не се чувстваха ок.

Общи условия

Активация на акаунт