Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 986
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
В ДМ има една серия Алверде натурална, аз от там купувам един шампоан противопърхотен. Няма мигновен ефект, но мисля че на сина ми се успокои скалпа. Пърхот му се появи от препарат против въшки с който го мазахме преди 2години.

# 196
  • varna
Голямата ми дъщеря е на 15. Единственият шампоан, който помага при мазен скалп и пърхот при нея е на Davines. Не е евтин, но върши работа.

# 197
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Имайте предвид, че има значение какъв вид е пърхотът - сух или мазен.
https://trichology.bg/purhot-i-seborea/

# 198
Дъщеря ми пърхот няма,но скапла и се омазнява ужасно бързо.Някаква препоръка?

# 199
Дъщеря ми пърхот няма,но скапла и се омазнява ужасно бързо.Някаква препоръка?
Това е заради хормоните. Ще отмине до няколко месеца. При големия ми син продължи около 6 месеца. Сега номер 2 и 3 са наред със същото. Въпреки разликата от 2 години, се движат заедно в пубертета. Нормално, момичетата започват съзряването по-рано.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 21:32 от Mößbauer-Effekt

# 200
Голямата ми дъщеря е на 15. Единственият шампоан, който помага при мазен скалп и пърхот при нея е на Davines. Не е евтин, но върши работа.
Къде се продавава тази марка шампоани?! Преди 3г спряха да ги предлагат

# 201
  • varna
Купувам го от фризьорски салон. Мисля, че и он лайн може да се открие.

# 202
Да, последно и аз от фризьор си купувах, но не го откривам вече, а бях доволна. Ще го търся и онлайн.
Благодаря, че напомнихте за тази марка!

# 203
И при нас омазняването започна с навлизането в пубертета,  а пърхута вследствие на омазняването. Пърхута е мазен,но да уточня, че в момента няма. Получава се при силно раздразнение на скалпа. И благодаря за препоръките.

# 204
Бихте ли споделили какъв шапоан ползват вашите момичета. Ние сме на почти 10, скалпа ни е от чувствителните, с омазняващи корени и се появава пърхут при раздразване на му. Ползвахме на КLorane с латинка против пърхут, но в състава си има SLS и не желая да го подновявам. И понеже снощи не забелязах, че е свършил детето си изми косата с друг шампоан за големи и веднага на сутринта скалпа започна неистово да я сърби.

Аз и дъщеря ми използваме на AVON много съм доволна препоръчвам.

# 205
Бихте ли споделили какъв шапоан ползват вашите момичета. Ние сме на почти 10, скалпа ни е от чувствителните, с омазняващи корени и се появава пърхут при раздразване на му. Ползвахме на КLorane с латинка против пърхут, но в състава си има SLS и не желая да го подновявам. И понеже снощи не забелязах, че е свършил детето си изми косата с друг шампоан за големи и веднага на сутринта скалпа започна неистово да я сърби.

Аз и дъщеря ми използваме на AVON много съм доволна препоръчвам.

И ние, цялото семейство ползваме шампоаните на AVON. Не посмях да го напиша,  че ще ме изядат. Включително и моята коса се омазнява по-малко с техните продукти.

# 206
Здраве с хума.

# 207
  • Някъде по Дунава
Дъщеря ми ползва Здраве с хума, Лореал зеления с глина, Лореал оранжевия за дълга коса. От пролетта слагам в шампоаните и по няколко капки масло от чаено дърво. Омазняването се регулира.

# 208
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Дъщеря ми беше с мазен пърхот. Най-добре се повлия от:
- маски със зелена хума+ ябълков оцет
- шампоан L`Oreal Professionnel Instant Clear Pure (не съм задълбавала в съставките му)

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 20:28 от pepi:)

# 209
  • тук и там
Включвам се и аз при вас.Моята дъщеря след няколко месеца ще навърши 11гд.Има пърхот и тя от известно време, ползва Дюкре Елусион-с променлив успех. Изчиства се,и пак се появява по някое време.Започнаха и едни ситни пъпчици да и излизат-приличат на комедони,но не са черни. До сега не е ползвала никакви измиващи продукти за лице,само с вода си миеше лицето. Ползва от моите продукти за проба-измиващ гел и мицеларна вода,но започна да и се бели кожата на лицето. Кожата и не изглежда мазна,но тези ситни пъпчици по носа и бузите са отскоро и на пубертет отива работата. В тази връзка,моля да ми препоръчате мицеларна вода и измиващ гел или пяна,за чувствителна кожа,без агресивни съставки.
През лятото,когато бяхме във Бг искаше да ходи на маникюр и да си слага гел лак-явно повлияна от приятелката там,която е   малко по-голяма от нея.(на 14). Не и разреших,но сега чета че бил окей против гризане на нокти.А тя има сериозен проблем с това-гризе си ноктите,не помня от кога не е ползвала нокторезачка..Все няма нокти-изгризани до дъно.
Тази година и направихме операция за корекция на ушите-отопластика. Не сме я карали ние.Като малка -ако някое дете и кажеше че има щръкнали уши,аз и казвах  че е като елф,и може даже да е така,защото кой знае-може да имаме пра-пра-роднина елф.  Stuck Out Tongue Winking Eye Харесваше се,но така или иначе и казахме -че има възможност за корекция,и когато реши-да ни каже. Тук рядко се случва някое дете да обиди друго на тема външен вид,но все пак се намерили няколко ,като едното(момче,разбира се),и беше казало че има уши като на маймуна.
Питах я-притенява ли я това отношение ,не беше сигурна.Направихме уговорка да я заведем на консултация,и тя да реши. По време на консултацията,ние не сме говорили,само тя и лекарката разговаряха.И след разговора тя твърдо каза,че иска да я оперират.(беше я страх от болката и самата операция преди това).В момента се харесва и е доволна че  е направила тази стъпка.
Преди ходеше само с пусната коса,сега вечно и е хваната на кок косата или прибрана на плитка отзад. Смятам че постъпихме правилно.
При нас е генетично.Аз съм със леко издадено ухо(само едното),но не се забелязва-защото съм със чуплива коса . Малкото и то е със леко щръкнали уши,но  също не го притеснява това за сега.Ще видим как ще е като и него го затресе пубертета, но момичетата са доста  по-чувствителни на тема външен вид.

Моята си пада по Били Айлиш. За Коледа ще и поръчвам едно грозно худи с логото на Айлиш.Ходи с размъкнати дрехи, вече ми приватизира една жилетка и суитшърт,които са и 3 пъти по-големи..
.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 13:22 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт