Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 992
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
И моята беше с такива пъпчици ,овладяхме ги с измивен гел на ла рош и едно гелче от дм ,но слага само върху самите пъпчици.
Скрит текст:

# 211
  • тук и там
Ами от месец са някъде...Искам да я заведа на дерматолог,обаче покрай ситуацията в момента-гледам да не се тикам по болници и кабинети. Гледам,че днес и зачервени изглеждат. Има на едната буза само.Да не е алергия,или си е ..пубертет?Снимката е от супер близко разстояние. Вижда се и беленето покрай нослето.
Скрит текст:

Исках да покажа и отопластиката преди и след  прибирането на ушичките, но моля да не ме цитирате, ще изтрия снимките по-късно.Може да е ползено за някой.Ние самите доста се колебаехме и дълго обмисляхме решението.На нас ни казаха,че е най-добре между 7-14 годишна възраст  да се правят тези корекции.
Скрит текст:
Yum   

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 17:37 от Kaisia

# 212
  • Mediterraneo
Да не е някаква студова алергия? На такова ми прилича на мен, в съчетание с много суха кожа.

# 213
  • тук и там
И аз това се чудя. Ще и дам нещо противоалергично.Май на дерматолог трябва да се ходи..

# 214
Много красиво дете! И аз мисля,че ако са пъпки,заради пубертета,трябв ада е по-мазничка кожата.Поне при дъщеря ми е изразено по-мазна на челото и около нослето,където има и малки пъпчици.При нея не са възпалени,все още,нямат връх,не са гнойни

# 215
Исках да покажа и отопластиката преди и след  прибирането на ушичките...Ние самите доста се колебаехме и дълго обмисляхме решението.....
Hug Прекрасна е! И преди, и след, с тези трапчинки и форма на очите...
Аз съм с малко по-"отворени" уши, малко повече лявото, но... някога не се правеха този тип операции, особено при не супердрастични случаи. Добре, че косата ми е обемна, та не стърчаха през кичурите, но за училище държаха дългата коса да е старателно прибрана. Много съм се подтискала като девойка, но като станах на 17-18 спря да ми пука (пърхам с мигли да ме гледат в очите, не в ушите SatisfiedSmiling ImpSatisfied). Много рев съм изревала преди това обаче. И аз бих подкрепила да се направи при нужда, всяка спестена сълзичка си струва Relaxed

# 216
  • София
И аз това се чудя. Ще и дам нещо противоалергично.Май на дерматолог трябва да се ходи..
На мен веднага ми заприлича на атопичния дерматит на бебетата ( или подобно )
Получава се при много светла кожа, която имате. И при често миене и при ползване на козметика.. изсушава се кожата и тръгва червено петно , стои като протрито + студ и вятър навън
Не съм сигурна че е подобно нещо, да каже доктор
Моята щерка , средната по големина,  като бебе имаше същите бузи
Какво ли не пробвахме, колко доктора, колко мазила- мехлеми и кремове Confused
Накрая ни спаси това https://apteka.framar.bg/30049423/%D0%BD%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%BA … -100-%D0%BC%D0%BB
И намалихме къпането. спряхме ползването на козметика при миене и къпане.

# 217
  • тук и там
Може и това да е..Аз сега се замислих,че  като малка имаше астма. Израстна я,но знам че има връзка между атопичният дерматит и астмата.

# 218
И моята дъщеря иска да си направи операция на ушите, че е нейните стърчат малко. И тя постоянно ходи със спусната коса, за да не се виждат ушите.
Би ли споделила малко повече за самата консултация - При какъв специалист отидохте, как мина операцията, стои ли се в болница, после с превръзки ли е и т.н.
Доколкото разбрах не сте в България, или бъркам, ако сте тук пиши моля те и колко струва прегледът и операцията и къде я правихте.
Благодаря ти, предварително.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 16:24 от gabidi

# 219
  • тук и там
Не сме във БГ. Операцията е лека, всъщност отиде сутринта и вечерта си беше в къщи.В началото беше на обезболяващи-като парацетамол,нурофен от три до 5 дни. Казаха да даваме , независимо дали я боли или не. Така че ние не чакахме да я заболи,ами и давахме сироп на определени часове. В този смисъл-не я боляло.След седмица се сменят  превръзките,ушите не изглеждат добре-сини са и подути..После трябваше да ходи с превръзка -мисля че три седмици,и накрая да спи само с превръзка.Трябва да се пази от слънцето също -докато зарастнат. Моята ходеше с една кърпа на главата.
Добре е да се направи през ваканция примерно,защото две-три седмици се ходи с превръзка(самозалепващ се бинт).После вече -с кърпа, лента(като тенис-лента) и др.-както е удобно на детето. Не е сложна операция,просто решението се взема трудно,особено за дете..
При леко стърчене на ушите-не бихме и помислили за операция. Но при моята дъщеря беше голямо.
Ей тук си личи най-много(специално направих снимка  за преди и след операцията).
Скрит текст:
Преди

След

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 23:46 от Kaisia

# 220
Kaisia, страхотно лице има дъщеря ти за фотомодел!

# 221
  • София
Kaisia, добре сте решили, според мен. Особено щом е лека намесата.

ПС. Добре че , че щерките са на баща си и имат добре оформени и прибрани уши.
Виж, мамин сладък е на мен... И от време на време кака му се изпуска и го обижда. Той е перде (засега) и не се дразни. Но аз много подскачам, защото и на мен като малка са ми се подигравали.

# 222
Kaisia, много ти благодаря. А при хирург ли отидохте в началото за консултация?

# 223
Kaisia, екзотична хубавица си имате! Да си кажа и аз, че не ми прилича на пубертетски обрива на детето. Струва ми се, че някой успокояващ крем ще помогне.
Иначе, за операцията - аз съм твърдо "за" всичко, което ще помогне детето да се чувства добре в кожата си и което би му спестило коментари, които могат да го наранят. Аз нямам търпение нашата девойка да порасне, за да се погрижим по-сериозно за прекаленото ѝ окосмяване и живея с надеждата, че дотогава няма да се сблъска с някое дете, което да я комплексира по темата.

# 224
  • тук и там
Ами отидохме тук (Белгия),  в една голяма Университетска Болница.
Там си имат кабинети за пластична хирургия .(не просто  козметични,ами и в резултат на деформации по рождение , патологии, злополуки и т.н). И да-консултация имахме със самият пластичен хирург(жена беше в нашият случай).

Бях питала и тук-, във БГ мама -как протича такава операция и т.н.(имаше тема за болница в Турция-'Чорлу Ватан " и отговаряха специалисти ,но не мога сега да намеря темата).Решихме да е в Белгия,просто защото бяхме тук и беше добре това -с оглед на следоперативния период.В смисъл-ако има някакви проблеми-да сме близо до болницата  в която е извършена операцията .

Мъжът ми се майтапи доста по темата.Казва,че аз имам  "един-единствен недостатък"  ,и те децата взели че го наследили от мен....Stuck Out Tongue Winking Eye

Благодаря,момичета ! HeartFlowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 16:59 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт