Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 49 992
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Детето ти е прекрасно и с и без операцията. Чудна направо. Но щом така й е по-добре на нея, хубаво сте го решили това нещо. Аз нямаше да имам смелост , браво на теб... добре че си я подкрепила и всичко е минало успешно. За децата е важно да имат самочувствие и да не се притесняват от едно такова поправимо нещо.

# 226
Много добро решение за ушите, Kaisia. И точно навреме. Ако някое от децата ми имаше такъв проблем, също бих потърсила вариант за корекция.

# 227
Сестра ми си оперира ушите докато бяхме ученички, болеше я известно време, но си реши проблема завинаги. На мен ми стърчи едното ухо, така й не събрах смелост за корекция  и още ходя със спусната коса и винаги се съобразявам с този дефект. Правилно сте постъпили.

# 228
Момичета , да ви попитам ,понеже от следващата седмица минаваме на ДО ,чудех се дали да снабдя малката с антирефлексни очила ,все пак доста време ще е на лаптоп ( а и с телефона си прекалява).
Харесах едни на KiEtLa.

# 229
Ами от месец са някъде...Искам да я заведа на дерматолог,обаче покрай ситуацията в момента-гледам да не се тикам по болници и кабинети. Гледам,че днес и зачервени изглеждат. Има на едната буза само.Да не е алергия,или си е ..пубертет?Снимката е от супер близко разстояние. Вижда се и беленето покрай нослето.
Скрит текст:

Да е носила маска? Малко ми прилича на алергична реакция. При някои колеги се получава така от някои маски при продължително носене. Особено тези с предразположеност.

# 230
  • София
Нещо подобно излезе на моята щерка след една рисунка на лице. Не знам гримът им ли беше некачествен, или някое дете с дерматологичен проблем са рисували преди това с него, но стана такова нещо като на твоето момиченце.

# 231
  • тук и там
Имаме в къщи цикалфат  на Авен и цикапласт на Ла Рош.Започна да маже с тях.Струва ми се че има леко  подобрение.
Ако не мине и с тях,ще трябва да ходим на дерматолог.
Маски не е ползвала,бяха седмица във ваканция,и после още две на ДО,та от близо месец -не е слагала.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 20:52 от Kaisia

# 232
И дъщеря ми се изприщваше от рисунки по лицето като по малка. След 2 такива случаи, повече не и позволих да и правят рисунки.

# 233
Здравейте! Моето момиче има дълга коса и постоянно е с вързана обаче я връзва ниско. Как да свикне да я връзва по-нагоре?

# 234
Здравейте! Моето момиче има дълга коса и постоянно е с вързана обаче я връзва ниско. Как да свикне да я връзва по-нагоре?
Има коси, които за да се задържат на по-висока опашка, трябва да се стегнат много, което не е приятно за по-продължително време.

# 235
А защо трябва да свиква с нещо такова изобщо? Както иска ще си връзва косата в крайна сметка.

# 236
Представям си, как майка ми на времето ме кара да си връзвам гъстата, дълга коса на конска опашка. Да, бе да. То така стяга и ми е неприятно. И до ден- днешен висока конска опашка си връзвам само, когато плувам, за да не я мокря. Дъщеря ми също е с дълга коса, оставила съм я да я носи, както иска. Наскоро я пострига до раменете. Фризьорката я питала 2 пъти, дали е сигурна, преди да я отреже.

# 237
  • София
Едната ми дъщеря, която много иска втора дупка на ухото, но мъжът ми не разрешава реши, че иска да си обръсне отзад косата. Очаквах мъжът ми и с това да не се съгласи, но той склони. Речено - сторено, сега не се харесва, защото било повече отколкото искала и  чака да порасне Simple Smile Поне като е с пусната коса не си личи и не е чак такава драма.
Скрит текст:

# 238
Здравейте, записвам се да следя темата. Дъщеря ми е на 9 и мисля,че би било полезно. Приемам препоръки коя книга за съзряването да й купя да чете или все още й е рано.

# 239
Рано? Точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт