Той се дистанцира

• 14 743
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Момичето било виновно едва ли не, че имало очаквания? Била лесна? Поставяла се в унизително положение? Аз ли нещо не разбрах, или...?
Нищо лошо не е направила тя, с нея са постъпили лошо. Още повече, ако е изяснила, а явно е, че не е играчка за веднъж-два пъти, а очаква сериозни отношения. Или нищо, ако отсрещната страна няма такива намерения. Можеше, ако той беше истински мъж, просто да си стиснат ръцете и останат приятели.
Не знам защо в днешно време едва ли не трябва да се срамуваш, че знаеш какво искаш и не ти се играят абсурдни игрички. И че честният, отговорен човек трябва да се чувства виновен, че с него са постъпили нечестно.
Дължи ѝ поне обяснение, да. Нищо унизително няма в това.
И наистина след години такива (без значение от пОла) се връщат, осъзнали, че не всички други са като това момиче. Когато изпита на собствения си гръб същото отношение.
Да, не "нещо", а доста неща не разбираш.
Момичето може да има всякакви очаквания, но никой не е длъжен да й ги изпълни.
Тя, е нормално да опознае човека срещу себе си, за да прецени дали и неговите очаквания са като нейните.
И да прецени, дали да продължи да го вижда, дали да си легне с него.

Най- глупавото е, предположението ти, че тя била изяснила как не е играчка за ден-два.
Само си представям, как момата го поглежда право в очите и с леден тон заявява, че очаква сериозни отношения, защото тя не е играчка за ден-два, след което се мята в леглото му.

И да, в днешно време е нормално да знаеш какво искаш, но авторката си призна, че първо била искала да си говорят, а после й се приискало да си легне с него.
Така че, да, лесна е, щом си ляга с някого, когото за пръв път вижда на живо.
И не, не й дължи вербално обяснение- достатъчно интелигентният човек, не би го причинил на другия.
Какво да й каже- че не му е харесала креватната гимнастика?
Че не е декларирал желание за сериозна връзка?
Че не приема насериозно момичета, които си лягат с непознати?

Нищо глупаво не виждам да си изясниш с човека отсреща предварително какво очакваш и какво НЕ ИСКАШ да ти се случва! Да, не всички сме за "каквото стане" и имаме и сърце. Грешката ѝ била, че легнала на първа среща.. Е, аз не бях на първа среща, но пак постъпиха така с мен и знам много добре за какво говоря. Три години се боря с депресия и въпреки че имам друга връзка, не минава. Имах чувства, за съжаление.

Чудно ми е, всички, които сте много над нещата, подиграхте се леко на авторката и се чувствате явно по-умни от нас, чувствителните и неоправни в живота - ако с вашите деца постъпят така, пак ли ще е "К'во толкова е станало?" или ще ви идва да намерите въпросния и добре да го подредите?

Тя била виновна, че е лесна.. А той? Или мъжете все още имат повече права и трябва вечно тях да ги оправдават и да им прощават всичко?
Нещо не разбрах? Депресия= любов? Щом можеш да преодолееш някъв да те зареже, че и да си намериш друг, значи нямаш сърце и си безчуствена куцка ? Ай стига бе ! Пък ако правиш секс за единя кеф си направо емоционален инвалид ?!

# 151
Тя го е направила и го приема зле. Какво, не е ли издънка тогава? Ако не е, какво тогава е, житейски успех?

Не, житейски опит се нарича, но виждам че тук се приемат  само коментари  тип Осанна или Разпни го. Средно няма.
Не, няма средно в конкретната история. Средно ще значи да се врътка като ветропоказател в която посока й е изгодно в случая.
Впрочем Осанна и Разпни го са странични оценки, а не лични, неуместно е да ги ползваш в случая.

# 152
Мъжът също можеше да помисли малко, преди да легне с нея, нали? Същото важи и за жените, които много късно се сещат, че "То май няма да се получи" и нараняват мъжете.
Гаранция няма, това исках да кажа/напиша - и да се изчака, както аз предпочитам, за да отсея несериозните, пак може да се окаже повърхностен тип, който използва и после си намира причини да избяга.
Колкото до връщането - да, често се връщат, след като им се е случило нещо тежко, променени и вече способни да оценяват, кактото са имали. Но дали си струва да го/я приемаш обратно - не съм сигурна.

# 153
Това учудващо ли е? Нали още Шекспир е казал - живота е театър, всички сме актьори.
Или по-некадърните актьори се засягат от това, че други са по-кадърни?
Зависи какво се има предвид под кадърен и накадърен, че нюансите могат да са много различни, ако се търси успех, неуспех, и как е постигнат, което дори за много хора да няма значение, важното да е постигнат, за мен не е така.
Ако под актьор визираш всеки да представлява себе си, да, ок, но изненади и фалш при мен не важи, и не минава.

Дорис, да ти кажа нищо не очаквам, така няма разочарования.
Гледам, общувам, осмислям, и процедирам.
Другият, ако ми е на вълната, чудесно, ако не, продължава си по пътя.
Ако говорим за жени, нищо не ме изненадва и учудва вече.

# 154
  • Най-красивата страна
Как така хем си доказала,че си сериозна,хем си легнала с него още на първата среща?
Търсил те е после известно време-вероятно пак за секс?

Взел си е каквото иска и е приключил.

Направи си изводите сама от тази случка и работи върху себе си.
Следващият път не бързай да скачаш в леглото на Мунчо....

# 155
Явно много жени ще останат завинаги заложник на депресията. Сексът, като награда за мъжа в замяна на сериозен ангажимент с цел брак. Ми, що не чакат до първата брачна нощ тогава ? А, да - никой мъж няма да се навие. Все пак прелива от достъпни жени, които правят секс за удоволствие. Затова планът е : преструваме се, че сме навити на секс и после лека-полека започваме да го притискаме и манипулираме със същият този уж "доброволен" секс. Е, ся то накрая или ще ни блокира или пък ще се върже (гарантираме редовен секс срещу обвързване). Все някой някога ще се съгласи на сделката.

Дали ще си щастлива или нещастна избора си е лично твой.

# 156
  • Най-красивата страна
Никак не върви  да искаш сериозна връзка,а да се държиш като леснодостъпна.

# 157
Никак не върви  да искаш сериозна връзка,а да се държиш като леснодостъпна.
Именно, това искам да кажа, че никой на този свят не може да ти гарантира любовта. Единствено родителите обичат безмерно (макар и там да има обратни примери).
И дали жената ще се държи като жертва на собственото си удоволствие и ще си го забранява, зависи от нея. Не можем да обвиняваме никой мъж, че е следвал вроденият си нагон. Той предлага, ти решаваш дали да приемеш. Но да приемеш и после да обвиняваш.....че и отмъщаваш и да се жалваш.
К'во да не би да са се свършили мъжете ? Или той ще те зареже и света ще свърши ? Глупости ! Такова мислене е депресивно и не води до нищо добро. Колкото по-бързо излезеш от тоя капан, в който сама се вкарваш, толкова по-добре !

# 158
Именно, това искам да кажа, че никой на този свят не може да ти гарантира любовта. Единствено родителите обичат безмерно (макар и там да има обратни примери).
...

А като имаш предвид вече, че и това не е гарантирано... какво остава за случайните отношения.

# 159
...

А като имаш предвид вече, че и това не е гарантирано...
За жалост си права !

# 160
Тя го е направила и го приема зле. Какво, не е ли издънка тогава? Ако не е, какво тогава е, житейски успех?

Не, житейски опит се нарича, но виждам че тук се приемат  само коментари  тип Осанна или Разпни го. Средно няма.
Не, няма средно в конкретната история. Средно ще значи да се врътка като ветропоказател в която посока й е изгодно в случая.
Впрочем Осанна и Разпни го са странични оценки, а не лични, неуместно е да ги ползваш в случая.

Да де, странични именно. Вашите за авторката. Съвсем уместно ги оценявам тези оценки, вашата категоричност е неуместната. Не вашата специално, Галинор. Форумната, в мнозинството си.

# 161
А може би точно изобилието от достъпни жени, за които "сексът не е повод за запознанство" е проблемът? Защо да се хаби мъжът, след като следващата хем ще си легне бързо с него, хем няма да държи на ангажимент, хем и на без брак е склонна, ако той не предлага? Защо да се мъчи да гради нещо със сериозната, да се доказва, да се грижи?
Възможно е да не е лош човек, да има някакви проблеми, за които не му се говори, комплекси, да се е получило недоразумение.. Но и да не си "лесна", да подбираш, да внимаваш, да имаш силна интуиция за хората, пак не е гаранция, че няма да попаднеш на "свинско" отношение. Вече съвсем разлино е да си имал отношения и просто да не се е получило. Но ей така някой си да се отдръпва по случайност след като вече е спал с теб - не, това най-малкото не е коректен човек.

# 162

Да де, странични именно. Вашите за авторката. Съвсем уместно ги оценявам тези оценки, вашата категоричност е неуместната. Не вашата специално, Галинор. Форумната, в мнозинството си.

.... прецени и оцени лицензираният форумен оценител. Laughing

Без лоши чувства, но така звучи.
Повечето всъщност май не сме оценявали ни авторката, конкретно, ни друг, писал по темата.

# 163
Добре де, Джуди, аз също с най-добри чувства ще помоля -  кажи дали ти се струва вярно, а не как ти звучи.

# 164
Ще копна част от  мнение от друга тема, което е много на място тук по повод доказването и показването.
Всичко 6, всеки има право на каквито иска дефиниции. Само се чудя дали са били споделени с отсрещната страна в прав текст или сме се правили на луди с "ама той не е попитал", "то това се знае", увъртания и т.н. Само така е честно.

А, ясно. Ами виж сега, понеже няма как всички да сме по калъп, трябва да приемем, че не всеки ще ни вика Осанна. А пък тези, дето викат Осанна, не са непременно прави. Обратното също важи, ама за Осанна конкретно трябва да се уточни, щото хората не носят на критика много и за тях не е вярна никога, ако ще да е супер обективна.

Общи условия

Активация на акаунт