Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 616
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Когато задържах вода и ми се подуваха краката от коляното надолу...бях започнала да си мисля, че имам проблеми с разширени вени...съвсем сериозно си го мислех. А се оказа заради  ЩЗ.
Орион, а не ти ли загаря отгоре тиквата???
Мда, наскоро ни раздаваха рекламни солети....с карамел, фитнес с фибри, с канела...ами, горе-долу всичките имаха по 85 грама вгх на 100 грама.... Flushed
Миоки, ама много ти е готина профилната снимка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 571
Орион, а не ти ли загаря отгоре тиквата???

Ами не, да не е от печката? Пека на вентилатор, 150 градуса може би (изтрити са цифрите на печката). Ако ти загаря, може да я покриеш с алуминиево фолио докато се пече. Някои слагат малко вода на дъното.

# 572
И аз я пека на вентилатор 180 градуса, а ми е доста силна фурната и не загаря. Даже понякога включвам грила, за да хване малко коричка.
Ужасно недоразумение е твърдението, че за ИР били полезни пълнозърнести брашна. Никак даже не са полезни. Който не вярва, да измери КЗ след изяждане на пълнозърнеста филийка. После и след филийка от бяло брашно. Пълнозърнестата вдига даже повече КЗ. Кое е му е добре-то това за ИР, не знам.

# 573
Ами, на 170-180 градуса съм пекла и аз. С вода на дъното, без...отгоре все хваща една коричка, пък вътре седи като не съвсем готова...не съм пробвала да бодна с вилица. Или пък зависи от сорта тиква...
Така е, глюкомерът отваря очи... Grinning

# 574
А, от сорта зависи - пека само цигулки, гледам да са добре жълти отвън, без зеленикавост на кората.

# 575
Елора, възможно ли е упойката да ти е оказала влияние на усвояването на хормона за ЩЗ? Питам, защото аз преди да почна хормона, а и после като ми беше все още твърде ниска дозата, имах задържане на вода и особено около глезените, дошната част на краката, около очите...Покрай ЩЗ си има такива симптоми...За крампите защо не пробваш да държиш ножица? Grinning Звучи смешно, но е ефективно. Отваряш на Х ножицата и хващаш двата метални края с всяка ръка.

Нямам си никаква идея. Възможно е.
Ще пробвам с ножицата. Колко му е Grinning
Eй сега пускам едно сериалче и ще я държа дълго. После пак.

Елора, помисли дали да не идеш на съдов да ги провери тези крака и вените. Ей така профилактично. Най-вероятно са си крампи, но след операция си е добре да ти видят вените, че са предпоставка за образуване на тромби.

Не съм се замисляла, но защо не.
Какъв е този съдов? Какъв специалист точно да търся?

Специално питането ми е за брашното, хляба, защото за ИР е добре да се консумира хлябове произведени от пълнозърнести брашна (грахам, лимец, типово). Децата например, че и съпруга ми такъв хляб няма да близнат. За типово по-може, но грахам и лимец-не.

Благодаря, Елора!

Забрави ги изброените брашна.
Е, може по изключения да хапнеш лимецов на 3 месеца 1 филийка.
Не разбирам защо се търси заместител на хляба. Аз от раз го спрях и не ми е липсвал. Понякога само от лиготия си чопвам.
Дори като го спрях, още не бях на Нв, но ми стана ясно като бял ден, че без него е по-добре.

# 576
  • В.Търново
Много обичам хляб. Но съм забелязала, че като хапна повече хляб и ми става лошо.

# 577
Аз съм така с торти, течни шоколади и чийзкейкове. Ако хапна повечко, ми става готино, ама после лошичко Grinning
Началото е трудно, разбирам.
Но сега толкова много неща има, които едно време съм ядяла с кеф, сега не мога и да ги погледна.

# 578
Елора, възможно ли е упойката да ти е оказала влияние на усвояването на хормона за ЩЗ? Питам, защото аз преди да почна хормона, а и после като ми беше все още твърде ниска дозата, имах задържане на вода и особено около глезените, дошната част на краката, около очите...Покрай ЩЗ си има такива симптоми...За крампите защо не пробваш да държиш ножица? Grinning Звучи смешно, но е ефективно. Отваряш на Х ножицата и хващаш двата метални края с всяка ръка.

Нямам си никаква идея. Възможно е.
Ще пробвам с ножицата. Колко му е Grinning
Eй сега пускам едно сериалче и ще я държа дълго. После пак.

Елора, помисли дали да не идеш на съдов да ги провери тези крака и вените. Ей така профилактично. Най-вероятно са си крампи, но след операция си е добре да ти видят вените, че са предпоставка за образуване на тромби.

Не съм се замисляла, но защо не.
Какъв е този съдов? Какъв специалист точно да търся?

Специално питането ми е за брашното, хляба, защото за ИР е добре да се консумира хлябове произведени от пълнозърнести брашна (грахам, лимец, типово). Децата например, че и съпруга ми такъв хляб няма да близнат. За типово по-може, но грахам и лимец-не.

Благодаря, Елора!

Забрави ги изброените брашна.
Е, може по изключения да хапнеш лимецов на 3 месеца 1 филийка.
Не разбирам защо се търси заместител на хляба. Аз от раз го спрях и не ми е липсвал. Понякога само от лиготия си чопвам.
Дори като го спрях, още не бях на Нв, но ми стана ясно като бял ден, че без него е по-добре.
съдов хирург или ангиолог - някой, който да ти провери вените, мисля правят нещо като доплер. Аз си мисля, че това профилактично трябва да си го правим от време на време, особено при усещане за тежест в краката, подуване, залежаване, а при промяна вече на цвета е задължително. Все се каня да ида и аз заради моята колекция от тромбофилии, но от толкова лекари не стигам до там.

А за брашната и аз потвърждавам - отвориха ми се очите с глюкомера. Не е казано, че ако един не яде хляб в семейството - всички трябва да го откажат. Оказва се, че май хич не е полезен, но .... всеки си решава. При нас мм ми мина сега и той на нввмх и дори реши да пробва 16/8, че и неговата кз на гладно излезе 5.6. Само трябва да ми нагласим достатъчно калорично хранене, за да не сваля килограми.
Реално си мисля, ако човек не е вече с диабет вместо да се мъчи с някакви “алтернативи”, дето не му харесват, по-добре веднъж на месец да си пише един ден “дъждовен” - да яде, каквото обича и да се пораздвижи добре след това (напр - неделен обяд с дълга и динамична разходка след това), вместо да се будалка през ден през два с някакви “уж по-здравословни” брашна. Аз съм в търсене на нещо, което става за крекери или за тесто за пица, но до сега не намирам. А и гледам тези брашна - кокосово, бадемово, ленено. Те не са съвсем бедни на въглехидрат, консистенцията е различна, някои май имат много омега 6 - и почвам да си мисля, че и те не са ок за “редовна” употреба в големи количества. Не знам де, но някак в тази група никой не е казал да му действа добре да  яде ежедневно по 2 шепи бадеми, а ако правиш нещо от бадемово брашно и то излезе вкусно си се получава точно това

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 14:34 от Desii_123

# 579
Мерси Деси, май ще се насоча скоро да ме прегледат. Ще търся още инфо.

# 580
Деси, за крекери съм забърквала на око смес от кисело мляко, извара, яйца, ядки, смляно ленено и сусамово семе и малко зехтин. Има и  Keto cheese crackers. Може да се правят и соленки/кашкавалки със сходни продукти...На мен ми е удобно да замразявам.

# 581
  • Paris, France
Не се виждам да бъркам, пека и замразявам крекери и хляб. Има много рецепти в нета, обаче си е игра. Ям ядки, омлет с овесени трици и стига толкоз.

# 582
  • София
90 секундно хлебче
Скрит текст:
1 с.л. размекнато краве масло
30 гр. бадемово брашно
1 яйце
1/2 ч.л. бакпулвер
Маслото се разтопява. Всички продукти се разбъркват много добре и се изсипват в подходяща чаша . Аз за всеки случай , за да не залепне я намазах с масло. Поставяте чашата за 2 минути на максимална мощност в микровълнова фурна.
Понякога, за по-голямо количество слагам и малко к. мляко, освен яйцето, и вместо/заедно с бадемово брашно - кокосови трици. Ако след 2 минути е още мокро - продължаваме печенето.

# 583
Всъщност, някои режимни печива са по-лесни и бързи за приготвяне от стандартните. Няма мая, няма втасване...Стига човек да има желание. Изобщо не са задължителни обаче. Аз замразявам, защото ям по малко понякога. Но често вкъщи помагат с яденето Grinning

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 16:04 от dolce miele

# 584
Ние нямаме микровълнова и не планирам да купуваме. Тя променя храната. Предполагам обаче няма нещо, което да става в микровълнова, а да не става във фурна.
На мен хляб не ми липсва, но от време на време като си направим някакъв хубав дип и ми се иска да си го гарнирам с нещо хрупкаво. Макар че вчера си правихме наша вариация на песто, с добавено към него авокадо и вчера си го слагах на пържола, а днес директно с лъжица го ядох, но в тези моменти ми липсва нещо хрупкаво

Общи условия

Активация на акаунт