ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 921
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Аз не съм от вида, за който говори Red. Осмокласникът чак днес се сдоби с карта за градския транспорт, а заявлението за стипендия още не съм го изтеглила. Видях, че до 20 октомври можем да подаваме и се успокоих.
Сега съм се фокусирала около вируса на малкото и за друго не мисля. Не кашля през нощта, но през деня подкашля. Казва, че е отпаднал, а температурата му е нормална. Водих го при личния лекар и му предписа неща, които вече давам. Каза да не се притеснявам и да си му давам витамин С.
ТуиГ, много сте готини!
Сиска , твоята девойка ме развесели с тия възрастни на 35, 36, 37, които трябва да следват съветите й в домашния фитнес Simple Smile
Очаквам и ние с домашното по БЕЛ да имаме проблеми днес.
Пие кафе

# 151
  • о`майна лунна нощ е
Мисля, че има информация за затворени улици (където вероятно може да има и снимки, а не само ремонт Wink ). Не помня къде съм виждала. Дали в сайта на Столична община или нещо свързано с трафика...
Добре, че момчетата не се вълнуват от това Simple Smile

О, и с момчетата съм търчала да ги водя по срещи с блогъри, влогъри и не знам какви още "звезди" от виртуалния им игрален свят. Една кола момчета разтоварих на открита среща в парка преди 3-4 години.

# 152
  • София
Е то пък колко да са секретни тези снимки на филма - ето съобщения на общината:

Сега виждам, че и Citron е писала преди мене по темата.

# 153
Мисля, че има информация за затворени улици (където вероятно може да има и снимки, а не само ремонт Wink ). Не помня къде съм виждала. Дали в сайта на Столична община или нещо свързано с трафика...
Добре, че момчетата не се вълнуват от това Simple Smile

О, и с момчетата съм търчала да ги водя по срещи с блогъри, влогъри и не знам какви още "звезди" от виртуалния им игрален свят. Една кола момчета разтоварих на открита среща в парка преди 3-4 години.
Е, да! Има и срещи с приятели по игри, но поне са ми интересни Simple Smile Помня разни Ивенти за игри и анимета в Интер Експо Център. По цял ден изкарвахме там с дребен, но и аз намирам нещо интересно Wink От лимон - лимонада Simple Smile

# 154
  • у дома...
3,00 на входното по математика. При 33 т. на НВО-то, значи все пак си помни материала. Добре, че не е 2. В крайна сметка - каквото такова. Сега поне има учител по математика в училище, та се надявам поне малко да се подобри положението.

# 155
  • Между гори и планини
Алелуя братя и сестри! Нашите учебници, учебни тетрадки и граматики по английски дойдоха!!! Днес моя имаше 6 часа английски - направили са 20 листа упражнения в тетрадката към учебника. Но няма домашно. Да сяда на гъзунката и да учи по информатика и математика. Че там вече и да искам не мога да помагам.

# 156
Аз също не съм забелязала моята да се прехласва по актьори, виж някоя метълска група ако има концерт ще е първа.
Кафе (с мляко и мед)  пием понякога в неделя следобед. Аз я научих, да ми е компания.
Тихо, ама много тихичко ще кажа, че е много доволна от училището. Учи с удоволствие и излиза с приятели, усмихва се, какво да искам повече.

# 157
Аз също не съм забелязала моята да се прехласва по актьори, виж някоя метълска група ако има концерт ще е първа.
Кафе (с мляко и мед)  пием понякога в неделя следобед. Аз я научих, да ми е компания.
Тихо, ама много тихичко ще кажа, че е много доволна от училището. Учи с удоволствие и излиза с приятели, усмихва се, какво да искам повече.

Поздрави за нацеленото училище!

С големия кафе си пием от 7-мия му клас. Малкият просто не иска. Ако искаше, щях и с него да пия. Аз кафе пия от по-рано дори. Леблебии и т.н. заместители никога не съм обичала. Да не казвам, че на 4 години с дядо съм пила облак, а с баба чак на 8, вече стар алкохолик, пропих бира. Laughing
Моите също харесват групи. Не си падат точно по конкретни личности из тях, харесват групите и музиката. Чак да  се прехласнат обаче, както и аз навремето, по непознати - това абсурд. Поръчвала съм тениски и суичъри със ситопечат на любими групи, но те ми излизат на цената на магазински, не е нещо, което да ми бърка яко в джоба.
===
Не знам това, моето, как си запомня думите и текстовете. Днес не може да възпроизведе името на зъболекаря си, а ходи там всяка година /вярно - до сега - само за преглед/. Сто пъти каза нещо различно и ни веднъж не го нацели - ни име, ни фамилия! Там някак го приели за преглед, слава Богу, разпределили са си го из клиниката.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 16:02 от Judy

# 158
На първото домашно по БЕЛ наборът е яко порязан, но аз съм доволна. Трябва да се научи, че знанията изискват пълнота и изчерпателност, а не минаване през пръсти за отбиване на номера. Хубавото, че има доста време до крайния срок и ще може да се коригира, тъй като му е изпратила коментари какво трябва да подобри.
                  Ох,тоя български! Представила се е добре - така каза - не съм видяла нищо,но на моите обяснения ,че учителката е млада,амбициозна отговорът бе.....това ,че е млада не я прави добра,умирам от скука в часовете и.Сега ме посъветвайте какво да правя,че....до сега имаше страхотна учителка по БЕЛ - не тази в у-ще,а тази при която ходеше на  уроци. Тотално игнорира всички въпроси и...не споделя абсолютно нищо...какво му стана на това дете се чудя.До сега бърбореше за всичко ,а сега .... отговор с нежелание и то на конкретно зададен въпрос.И с ченгел не можеш да измъкнеш дума за учители,деца...у-ще въобще.
                  Не пие кафе,но пие студен чай.Като я питам хапнала ли е нещо.....пих чай! Thinking То и за това е като щиглец! Yum

# 159
  • София
Днес ще представят груповия проект,който до снощи не се бяха организирали да стартират дори.Любопитно ми е какъв ще е резултатът от работата на отбора.За това домашно ли говорите и вие по Бел? Дъщеря ми споделя че въпреки младостта на учителката,се отнася сериозно.

# 160
  • софия
Didia, аз бих изчакала малко. Може да е период. Не винаги искат да споделят и колкото повече ги ръчкаме, толкова повече се затварят.

Ето я и мрън. Прибра се, виждам, че е нещо изнервена. Питам я има ли нещо. "Не, няма." Виждам, че има. Само каза, че контролното по английски не е било трудно и само по тази тема се оживи. Явно има нещо друго. Ще каже, когато се успокои. Оставила съм я.

# 161
  • София
Аз имам предвид домашното върху диалекти. Групата на набора не са представили още първия общ проект, защото не е стигнало времето, останали са за другия понеделник. Имат и някакъв речник на жаргоните да правят.
На мен ми допада подхода на учителката, но наборът се дразни - мисли, че се правела на "голяма работа" с тези "нестандартни" домашни и проекти.
Аз му свих сърмите като му казах, че рядко съм виждала учител, който още в самото начало си казва ясно изискванията и начина на оценяване. Няма хън-мън, разбрал-недоразбрал какво и до кога. Сега няма как да се измъкнат с "не съм чул, не съм разбрал", защото всичко им е в платформата до която имат достъп. Който е доволен на 4, да си прави нещата през пръсти - който иска повече, да се постарае. Особено в неговия случай - той откровено има нужда от повечко писане.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 16:56 от green_dawn

# 162
А, моят прави такова върху диалекти - примери и да се посочи от кои области са.
Моят от как е станал ученик, винаги скучае в часовете по БЕЛ. Да, изкара на НВО отлично, но това по никой начин не значи, че нещо е станал близък с литературата, за мое огромно съжаление, или с езика. Кара го насила. Имам чувството, че на немски ще почне да чете повече, отколкото на български! Сега им диктували в тези часове планове из митологията и той пишел и спял...
По немски имаха текст за един град - ми учи си го, разказва го, интересно беше. Ще прави презентация за Първата световна война. Пак е интересно.
По БЕЛ - спи и хърка!

# 163
И при нас положението е същото. Изкара отлична оценка, защото е грамотен, не прави правописни грешки  и умее да преразказва. С литературата е скаран. Пише много кратко, хейти, прави се на интересен. Всичко възприема като претенциозно и патетично.
И той казва, че е имал съвсем различни очаквания към младата учителка:)

# 164
  • София
Големият ми син още не пие кафе. Той е почитател на чая. Пие всякакъв по всяко време, чист без подсладители. Наборът и той пропи повече чай, за кафе не му е и хрумвало, но газирани напитки пие доста.

Общи условия

Активация на акаунт