ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 895
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Разбира се, че никой от администрацията няма интерес от електронни услуги. Но въпреки това трябва да ви кажа, че успях електронно да получа одобрение за стикер за синя зона. Не вярвах, че ще стане, наистина! В неделя подадох, вчера внесох едно уточнение, заявено от тяхна страна и тази сутрин в 9 ч имам мейл, че заявлението ми е одобрено. Можело значи.
Нашата лл не дава бележка без преглед.

Добре де, едно време аз съм подписвала майка ми😂не виждам защо да не го правят и днешните деца. И три имена, и пет имена ще им напиша на гърба на бележката, и формуляр на училището ще им попълня, не виждам какво ще ме затрудни. И съученичка ще хвана да се обади вместо майка ми. Безумно е всичко това!

# 661
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вирусът, който изкарах през януари и който смятам, че беше Ковид, протече с ужасни температурни кризи и безподобна кашлица, невъзможност да говоря и да си поемам дъх. Споделяла съм, че точно се бях върнала от 18 дни пребиваване в Югоизточна Азия. Бях на легло 1 месец, като минах 20 дневен курс с 2 вида АБ и нищо не ми помогна. Същевременно никой от близките ми не боледува тогава или поне не видимо. Каката имаше 3 дни стомашен дискомфорт и загуба на вкус, малката нищо.
Тогава никой не ме тества, дори и за Грип А или Б, но за Ковид така или иначе не е имало тестове. Тогава само слушахме по новините за Ухан и се бъзикахме, че може да съм хванала този вирус.

# 662
  • Между гори и планини
Аз също се обаждах на класния преди, да потвърдя. Има деца които ги знаят, че лъжат и бягат от часове. Моя миналата година има само 3 закъснения. И никой не се съмнява в него.

# 663
  • София
Бързам да се похваля - след доста мрънкане от моя страна наборът все пак си поправи първото домашно по БЕЛ и сега има 5ца. Аз съм доволна, мисля, че и той. Напълно адекватно оценен е. Писала му е, че намаля оценката заради липса на достъчно примери. Според мен сега има ясна идея на какво държи и как трябва да си изпипва домашните, включително и оформлението.
Следва втори рунд - да го убедя да си предаде в платформата едно домашно, което уж вчера са обсъждали в час. Подготвила съм се за битка "а ла ама защо да го правя, тя не го иска"

# 664
  • о`майна лунна нощ е
И в нашето училище изискват на гърба на медицинска бележка от ЛЛ да има подпис на родителя и текст, че е запознат с нея.

# 665
...На практика проблема е донякъде в нежелание на самата държава да реши проблема. Или в невъзможност поради неграмотност.  ...

Той, проблемът, целият е в това.
Хората ревизии правят, големи, за милиони, с електронна комуникация, тия тука не могат една система на електронна кореспонденция в образователния процес да внедрят. Жалка работа!

Вирусът, който изкарах през януари и който смятам, че беше Ковид, протече с ужасни температурни кризи и безподобна кашлица, невъзможност да говоря и да си поемам дъх. Споделяла съм, че точно се бях върнала от 18 дни пребиваване в Югоизточна Азия. Бях на легло 1 месец, като минах 20 дневен курс с 2 вида АБ и нищо не ми помогна. Същевременно никой от близките ми не боледува тогава или поне не видимо. Каката имаше 3 дни стомашен дискомфорт и загуба на вкус, малката нищо.
И аз тази година бях доста болна в края на януари - началото на февруари, точно след ходене в чужбина. Не знам какво е било, не ме и интересува - вирус пореден. Не са ме изследвали тогава, още не беше модерно. Но от години не съм била в болнични за 3 дни, тогава просто ми се наложи да полежа. Кашлях две седмици след това. Влачих и един синузит много време. Не мога да спекулирам повъпроса какво е било. Като няма изследвания - нямам и информация.
И у нас друг не се разболя. Въпрос на имунна система, на временно натоварване и други предразположения.
...
Малкият каза, че при тях на контролните по немски всъщност за тройка били не 50%  изпълнение а над 60%.
Моля, ако някой е запознат с немската образователна система да сподели дали е така. На тях учителките им съобщили, че действат по този образец.
То затова имали постоянно двойки из класа и то добра бройка. Ние с най-редовно препитване всяка вечер и диктовки събота и неделя сме на твърда петица на диктовките. До без грешка или една-две грешки още не можем да го докараме, не знам дали ще успеем въобще тази година, но полагаме усилия. Smiley
Важното е, че човекът не се шашка и не се отказва, напротив - още си държи на това свое първо и единствено желание.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 10:42 от Judy

# 666
Не е казвала точни изисквания за процент успеваемост за тройка по немски. На диктовката която правиха преди 2 седмици, при 80 думи, за над 14 грешни е казала че ще пише двойка. Някой да каже това какъв процент е? Simple Smile

# 667
  • Отвъд алеята зад шкафа
Judy, в нашето училище :

Тестовете се оценяват по следната формула: брой точки на ученика, умножено по 6 и разделено на максималния брой точки за съответния тест. Например: ако тестът е 100 точки, а ученикът е получил 50 точки: 50 х 6 = 300; 300 : 100 = 3.  Според тази формула: При тест от 100 точки –
50 т. = 3                                         
60 т. = 3.60                                           
70 т. = 4.20                                         
80 т. = 4.80                                           
90 т. = 5.40                                           
95 т. = 5.70

# 668
Да, в Първа ЕГ Варна са по старата система, те махат 0,25 oт оценката за всяка грешка независимо каква и колко е дълго контролното. Така се получава, че среден (2,50) се постига с 14 грешки

# 669
За 2.5 поставят "слаб". И по мое време беше така. Явно затова горе MollyBy също споделя, че на 14 грешки е двойка.
За мен е по-обективно в проценти, понеже едно е 14 грешки от 60, друго - от 100.

# 670
Грийн, това домашно за диалектите ли е? Моят твърди, че има 5.50. Нанесена ли е оценката в електронния дневник или само в платформата? Имат възможност да коригират домашно ли?

Аз познавам двама души, изкарали Ковид. При колега започна с вдигане на температура, болки в ставите. 20 дни е поддържала 37 градуса, като периодично е имала кашлица със задушаване. Брат й е бил само с болки в гърлото.
Фризьорката ми също изкара коронавирус - с температура и загуба на обоняние. Каза, че на третия ден си е изчистила цялата къща.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 10:40 от Amanda.D

# 671
Наши братовчеди в чужбина го минаха пролетта. Жената - в карантина, като медицинско лице, с кашлица и температура около 2 седмици, като грип  - болки в мускулите, главоболие, потене. Мъжът й - без нищо, като симптом. Но с тест, заради жена си. Каза, че било много благо - седиш си у вас здрав и бодър и ти плащат дори.

# 672
  • Между гори и планини
И ние началото на февруари изкарахме ужасен вирус -много висока температура без треска, не се влияеше от лекарства, само компреси с оцет, ужасна кашлица, спях седнала, мигренозно главоболие до степен да пусна щори, изкапахме и тримата, пихме Тамифлу то помогна . Но 2 седмици и тримата бяхме на легло, дори отопление не пускахме, после още 2 седмици се възстановявахме. Към втората седмица започнахме да ядем компоти и айряни. Според приятелка лекар, която също го изкара след нас си е чист Ковид. Тя беше и на инжекции за хипервентилиране. Защото е в ремисия след химиотерапия и няма никакъв имунитет .

# 673
  • София
Само ви чета и времето не ми стига да драсна някой ред. Ние изкарахме много тежък грип в началото на февруари. Малкият, който докато беше на  детска градина все ме питаха какво му давам , че е толкова здрав 10 дена беше с температура и кашлица. Може и Ковид да е било знае ли човек??? Днес в училището на второкласника има карантиниран клас и болен учител и дете. Имам един въпрос - длъжни ли са от училището да уведомят ако има болни от Ковид, макар да не са в класа на детето??? Времето е чудесно за вино и книга.....Искам да е лято Weary

# 674
  • Пловдив
И ние бяхме в ЮИ Азия в началото на януари и там мъжа ми изкара по всички симптоми ковид, ама още не беше се чуло, чак като се върнахме се установи, че е имало наоколо. А бяхме и на круиз и зя 1 път всеки 2 кашляше на този кораб, такова нещо не бях виждала и ни беше странно. Той беше с температура над 39 градуса(а никога не вдига), треска, отпадналост и суха кашлица, продължила цял месец. Близо 5 дена беше така. Имаше и друго нещо, което ми е неудобно да кажа, но този другия симптом никога при него не се е появявал и това ме кара да мисля, че няма да е било обикновена настинка. Той се имунизира против грип всяка година, та и грип не вярвам да е бил. Като се върнахме, аз изкарах нещо със загуба на обоняние и вкус , ама понеже ми е силен имунитета не му обърнах внимание. После вече се зачудихме, но нямаше как да се тестваме, а 5 месеца по-късно беше безсмислено. Ако е било, дано да е било, минало и отишло. Преди 20 дни за 1 път тази година имунизирахме цялото семейство против грип, и децата, и аз, дано поне ни подмине той. За оценяването при набора над 50% верни отговори са 3.
Редактирам се-ние получаваме сводка за болните или каранринираните ученици всеки петък, и от  двете училища на децата.

Общи условия

Активация на акаунт