Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 952
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 765
"Ами има хора,  които не обичат да живеят сами и са счели, че се чувстват по-добре в компанията на родители, отколкото като кукувици на квартира или в собствено жилище"

Точно по тази причина не се отделих от нашите, въпреки че имах собствено жилище. Ми не ме кефи да съм сам, да няма с кой две приказки да си кажеш. Особено сутрин след тежка вечер, наистина действа много потискащо.
Не знам защо се раздават толкова категорични оценки на това прословуто съжителство с родители, едва ли не си длъжен да се изнесеш след 20 годишна възраст, щото иначе си задръстеняк. Ми задръстеняци има всякакви, да не говорим в колко истории мама и тате командват парада по скайп от 3 хил км разстояние, така че и това не е критерий. Отваряйте си очите и разкарайте предразсъдъците и рамките, оценявайте човека обективно.

# 766
  • Пловдив
ФФ, много добро включване в мнение 737. Smiley

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 15:20 от Жребчe

# 767
Всеки има право да се чувства добре сам и не-сам.
Това не го прави нито разглезен, нито неспособен да се справи с житейските си задачи.

Ами има хора,  които не обичат да живеят сами и са счели, че се чувстват по-добре в компанията на родители, отколкото като кукувици на квартира или в собствено жилище. 
Точно за това говоря и аз. Да умееш да живееш сам е качество, за мен е дори признак на зрялост. Да живееш в детската е лесния вариант. Само, че аз, като човек, който рядко е избирал по-лесното и винаги е бягал от спускането по течението, не бих могла да меля брашно с такъв.
Дори тук първо пишеш, без да четеш. Да "обичаш" нещо, не е като "да не можеш" без него. Smile И когато не ти е жизнено важна дадена липса, си набавяш това, което обичаш, защо да се лишаваш от него? Няма ни една логична причина за това.

"Ами има хора,  които не обичат да живеят сами и са счели, че се чувстват по-добре в компанията на родители, отколкото като кукувици на квартира или в собствено жилище"

Точно по тази причина не се отделих от нашите, въпреки че имах собствено жилище. Ми не ме кефи да съм сам, да няма с кой две приказки да си кажеш. Особено сутрин след тежка вечер, наистина действа много потискащо.
Не знам защо се раздават толкова категорични оценки на това прословуто съжителство с родители, едва ли не си длъжен да се изнесеш след 20 годишна възраст, щото иначе си задръстеняк. Ми задръстеняци има всякакви, да не говорим в колко истории мама и тате командват парада по скайп от 3 хил км разстояние, така че и това не е критерий. Отваряйте си очите и разкарайте предразсъдъците и рамките, оценявайте човека обективно.
Ето пример - човекът просто не харесва да живее сам. И като него има много - и мъже, и жени - нормални здрави и прави хора. Които "могат" да живеят и сами, но просто не намират смисъл в това, щото не им харесва.
Да ги "наквалифицираш" предварително като разглезени, несамостоятелни и т.н. е просто нелепо.

Аз от моите родители се отделих непълнолетна, но просто с тях нямам близка връзка и не мога да живея с типажи като тях. Не че са нещо кофти, просто не сме особено съвместими. Същото е и при мъжа ми. Това не значи, че сме супер справящи се житейски. Просто така са се стекли при нас нещата.
Познавам хора в прекрасни отношения с родителите си, които има къде да живеят сами, но  не го правят по вече посочените по-горе причини. Оправят си се съвсем добре и могат да живеят сами. Но не искат и не им се налага.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 15:08 от Judy

# 768
  • София
не си длъжен да се изнасяш. Ок, нека да живее човек с родителите си.

# 769
  • Paris, France

Прекрасно, но много жени не щем да има родители като идем у мъжа. Свързвам живеенето с родители с определени етноси като индийци, примерно, които бяха и смятани, немъжествени и не се харесваха на момичетата.

По принцип нямам нищо против мъж да живее с родители, но на практика бягах с 200 от такива. И така правеха повечето момичета.

# 770
  • Най-красивата страна
Живеем сами,но в момента си мисля,че щеше да е по-лесно,ако свеки беше в съседната стая или поне на долния етаж.
Тя е инвалид,от 6 години живее сама в друг квартал.Наели сме болногледачка,ама тя си тръгва в 17ч.и почива в неделя и по празниците.

Налага се да ходим и ние...ами писна ми вече...

# 771
  • Пловдив
Офф, няма сила която да ме накара да изчета 50 стр., но това пък да четеш ерген да пише за въображаемата си жена какво и как трябва да прави, е толкова забавно.
Е, редовно биват писани (поне!) 10 пъти повече блянове от стари или все още не стари моми относно това какво и как трябва да прави бъдещият им въображаем идеален съпруг. Smiley Тогава не ти ли е също така забавно?

# 772
  • София
Жребче, това за заробването към банките са глупости. Откъде си пълните главата с такива неща. 2.5% лихва е по-малко от инфлацията.
Купувай със заем ако можеш. Ако не можеш, то не "заробването" е оправданието.

Отделно, това за чужбината, зависимостта може и да е обратна. Именно защото си в чужбина да нямаш семейство. Та и това не е работа. На тия години ти е време да се прибираш вече.
Момите питат вече за тебе Simple Smile

Странно как още не сме засегнали темата "Който е на 35 и живее под наем и за чеп за зеле не става".

# 773
Грижите за болен родител наистина са сериозно финансово натоварване, отделно психическо, но някой, на когото не му пука за родителите, едва ли ще е по-грижовен към когото и да е, та било то и към собствените си деца.
А мъж на 40, който живее с майка си - познавам един. Той получава яко кинти. Вкъщи плаща нещо като наем, всъщност доста сериозна сума. Обикна някакво момиче, ожени се и сега с тяхното бебе живеят все в този дом. Става дума за къща, и става дума за германци в голям немски град.
А майка му е най-готиния човек на света и последният човек, който ще тръгне да се бърка на когото и да е.

Това - по въпроса колко много нещата са индивидуални.

# 774
  • София
Тъкмо се чудех кой плаща наем на майка си. А то било германец.
И после българите били лоши.
Ми, вземете си германец Simple Smile
Децата ще ви плащат наем.

# 775
Джуди, цитираните от вас източници не посочват ли, че приоритетно подобни тенденции са обусловени от пандемия, финансова криза и други негативни социални и икономически процеси?

Милениалите са първото поколение, което има по-малко пари и по-ниска покупателна способност от родителите си.

Такива решения очевидно при голяма част от хората вероятно дори не са решения, а са наложени от финансови/пандемични и прочие фактори.

Впрочем, в горното си мнение съм посочила изрично, че животът с родители може да е напълно обясним или жизненоважен в условия на кризи или заболяване, както и че изключения има.

# 776
Скрит текст:
"Ами има хора,  които не обичат да живеят сами и са счели, че се чувстват по-добре в компанията на родители, отколкото като кукувици на квартира или в собствено жилище"

Прекрасно, но много жени не щем да има родители като идем у мъжа. Свързвам живеенето с родители с определени етноси като индийци, примерно, които бяха и смятани, немъжествени и не се харесваха на момичетата.

По принцип нямам нищо против мъж да живее с родители, но на практика бягах с 200 от такива. И така правеха повечето момичета.

Ми от мен не бягаха, даже бих казал, че кандидатки не са ми липсвали изобщо. И кой говори за водене на момичето при родителите? Естествено, че отделно, дори и гаджетата си водих в моя си апартамент след 21 годишна възраст.
Както много пъти съм го казвал, като че ли не беше толкова срамно да живееш с родителите си, повечето ми приятели се изнесоха от техните, между 25 и 30 след като се зажениха, както направих и аз.

# 777
Диплома за педагогика, право и всичко в сферата на медицината си трябва, както и за икономика, ако искаш да си гл. счтоводител и да подписваш отчети, също и за някои инжинерни специалности. За чужбина искат и диплома за готвачи.
Аз определено съм ЗА имането на диплома, всичко си зависи от конкретния човек, какъв му е характера и как ще се реализира.

Дипломата за педагогика е точно една касичка за пари, част от системата, както се изказаха по-назад.
В Гърция например изобщо не се изисква диплома по специалност "педагог", за да преподаваш, освен в началното. Къде е логиката да се учи нещо, което например някой, завършил физика, може спокойно да преподава.

# 778
Имам едно познато семейство - много готини хора. Синът им когато беше на 22-23 нейде и беше почнал да работи се беше оплакал на мъжа ми, че той, неговият "гаден" баща му заявил, че от следващо 1-во число на месеца очаква наем от ... лв. и че ако за тия пари синът му си бил намерел хотел, в който и да му готвят, и да го перат и т.н. - да върви пък. Синът имаше собствена гарсониера, но не отиде там. Мъжът ми с кеф беше подкрепил баща му.
Седнал тоя син, мислил и на първо число си платил наема на баща си. Бачкаше, внасяше си консумативите, като редови член на семейството. Когато се ожени след години се изнесе с жена си. Smile
Съвсем самостоятелен млад нормален човек си беше. Но предпочете да живее с родителите си точно, за да има с кого да си приказва, най-вече, понеже си бяха и близки, въпреки ултиматума.
Житейски ситуации толкоз много има по света, че за мен наистина е прекомерно тесногръдо всяко едно обобщение на темата.

# 779
Тъкмо се чудех кой плаща наем на майка си. А то било германец.
И после българите били лоши.
Ми, вземете си германец Simple Smile
Децата ще ви плащат наем.
Без майтап, наем плаща! Simple Smile Аз като се позачудих, ми беше разяснено как е редно да внася поне половината от разходите, че и повече, защото има и по-големите доходи. Логично е, според тех. Като се замисля, и според мен започва да изглежда логично.

Общи условия

Активация на акаунт