Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 873
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 810
И специално за Джуди, която има навика да чете по диагонал, първото ми мнение по въпроса. Дори съм подчертава необходимото.
За мен мъж, който не се е отделил и не е самостоятелен излиза от всички класации. Въобще няма да го проучвам какъв е и колко взима

Мисля да приключа до тук, че заприличах на Жребчето по самоцитиране Joy
И разбира се не отричам свободата на личен избор и мнение на другите.

Това, че си пишеш мненията по няколко пъти не ти дава основание да твърдиш, че чета "по диагонал". До тук не съм обсъждала нещо, което не е написано. И най-често цитирам това, което обсъждам, че може да се изгуби или промени. Smile
Но така е то - слабите аргументи водят до лични нападки.
Аз обсъждам нелепото обобщение за това, че "мъж, който живее с родителите си, е лигльо" и невъзпитаното ръсене на общи квалификации за неясно колко голяма и разнородна група от хора.
Нито веднъж не съм била против да си правите някакви лични избори. Последните въобще не ме интересуват.
Правиш разлика, надявам се.
...

Жребче ли е на 40+ и без лична къща?
Няма лошо. Щом тъй си е решил, тъй да си кара.
Не следя кой какви твърдения има за себе си и личните си достижения из форума. Много виртуални мъже  са милионери, успели навред и с куп налитащи обожателки, жените - красавици неземни, самостоятелни, пробивни, успешни и пак така с обожателите.

# 811
  • София
Невена, това е "втората вълна" любов заради кризата на средната възраст. Като за последно преди потъването в пенсионна възраст. Wink Оообаче става същото като в предишните връзки, колкото и човек да мисли "този път ще е различно - аз съм различен, тя/той е различен". Това за вече веднъж женените. За хората, които не са се женили е като с първата вълна, ама малко по-сложно заради очакванията.

# 812
  • Пловдив
Интересна насока се получи по темата за изкуственото перчене с пари, имоти, постижения, че и с красота. Simple Smile
 Никога не ме е блазнила мисълта да се хваля на живо или във форума колко съм най-най-; било то хубав, богат, умен, постигнал, строен и т.н.. Предпочитам да съм обективен и да съм наясно, че си имам както предимства, така и своите човешки недостатъци. Виждам, че и други искрени има, което е радващо.
 Само дето после се почва с обичайното за някои одумвачи във форума: "Ама, защо не си такъв или такава, а си иначе!? Как може така!?". Ами, може, защото оставяме мегдан и на тези съвършените да блестят и заслепяват с божествените си красота, ум, постижения и знания. Нали трябва да има несъвършени, на фона на които съвършените да изпъкват? Smiley Иначе и те щяха да са незабележими.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 17:13 от Жребчe

# 813
  • France
Последният ми пост беше в отговор на това :
Хубаво е, че започваш да свикваш с идеята, че все пак говорим за нечий личен конкретен житейски опит. Има напредък. Поздравявам те за това.
Въпреки, че оценявам сарказма ти, се почувсвах длъжна да ти напомня, че от самото начало съм в течение, че говорим за личен опит, в частност - моят. И понеже не смея да вярвам, че нарочно си пропуснала/забравила тази подробност за да усилиш ефекта на иронията, предположих великодушно, че четеш по диагонал Kissing Heart
ПП да не би да имаш син, който не бърза да отлита от семейното гнездо. Много лично и навътре приемаш мнението на един от многото анонимни потребители тук.

# 814
Невена, това е "втората вълна" любов заради кризата на средната възраст. Като за последно преди потъването в пенсионна възраст. Wink Оообаче става същото като в предишните връзки, колкото и човек да мисли "този път ще е различно - аз съм различен, тя/той е различен". Това за вече веднъж женените. За хората, които не са се женили е като с първата вълна, ама малко по-сложно заради очакванията.
Ти имаш ли опит с такива връзки или това си прочела в някой учебник?

# 815
  • Далече, далече
Стига сте си дърпали плитките. Даже не се борите за богати мъже.
Ще дойде Фанатикът и ще ви заключи темата.

# 816
За любителите на статистики, ето тази на Евростат за възрастта, на която младите европейци напускат родния дом. Видно е къде е България спрямо медианата, в чия компания е на върха, както е и видно какво е отношението между икономическо развитие на съответната държава-членка и възрастта, на която младежите си тръгват от майка и татко.
Дали смятам, че младите хървати масово са лоши хора - съвсем не, но е видно и в каква степен това дали живееш с вашите се обуславя от икономическия и социален статус на обществото, не толкова от желание да сме близо до нашите и топла семейна близост (с намигане към италианците, където традициите биха имали доста по-сериозна тежест).

# 817
  • София
Махнете скандинавските таласъми от класацията и направете с нормалните хора. Италианци, испанци, българи. Бели хубави хора, малко мургави. Ония бледите, дето се таковат с мигранти, нема нужда да се равняваме по тях.
Има нещо гнило при тях Simple Smile

# 818
  • Paris, France
Филомена, моят син живее в детската си стая, никъде не излиза, от къщи в университета и ооттам обратно, не иска да пътува, нито гаджета. Пределно му е ясно, че момичетата (и момчетата 😎) предпочитат самостоятелно живеещи момчета, но той връзка не желае. Казва, че е глупаво и скучно. Като умря майката на съседка, съседката предлижи да обзаведе жилището, което е в съседния вход и с 2 спални и синовете и да се преместят там. Не пожелаха и го дадоха под наем. Прибират си наема и си живеят в детските стаи. Единият е вече плешив, другият леко.Над 30г са и двамата (отдавна). С момичета не съм ги виждала, нито с момчета 🥳. Работят, излизат и...... се прибират.

Махнете скандинавските таласъми от класацията и направете с нормалните хора. Италианци, испанци, българи. Бели хубави хора, малко мургави. Ония бледите, дето се таковат с мигранти, нема нужда да се равняваме по тях.
Има нещо гнило при тях Simple Smile

Как хем бели, хем малко мургави? Ми те и испанците и италианците се таковат с мигранти повече и от скандинавците. Испанците са натаковали половин Америка.

# 819
  • София
Уиш, помолих те да не ме коментираш. Не искам да ме коментираш. Аз не коментирам теб, както виждаш. Моля!

# 820
Аз не коментирам теб, а задавам въпрос по направен от теб коментар. На какво се базира твърдението ти, което аз намирам за необосновано обобщаващо? Хората и житейските им ситуации са твърде разнообразни за подобни обобщения ангро. Затова попитах имаш ли някакъв опит с конкретна житейска ситуация, който те кара да правиш подобен извод, който звучи като "Мъжете са от Марс, а жените от Венера", без да отчита жителите на Нептун и Плутон, примерно.

# 821
  • София
Кога успяхте да изпишете толкова много неща....?

От родителския дом излезнах веднага след гимназията. Philomena, разбирам те за какво говориш и то много добре.

По тази статистика минавам за Скандинавка.... но никога не съм изнеерявала на черната коса. Laughing Laughing

# 822
  • София
Помолих те нещо. Това е последният път, в който изобщо ти отговарям. Подминавай мненията ми, не си длъжна нито да коментиратиш, нито да си съгласна, нито да не си съгласна. При това най-учтиво те моля. Правя си труда да го кажа, защото сме от години в този форум. В противен случай щях просто да игнорирам. Не коментирай мненията ми, живота ми и нищо, свързано с мен, моля!

# 823
  • София
Как хем бели, хем малко мургави? Ми те и испанците и италианците се таковат с мигранти повече и от скандинавците. Испанците са натаковали половин Америка.
Пързаляш ме нещо. Италианците, италианките, традиционно ориентирани, горди националисти. Не ми се вярва. Ония на север са роботи, ни семейство, ни традиции, ни дяволи. Липсва им пигмент, видамин Д и развиват патологии. Утре ще започнат кошерни експерименти, ще събират децата във фабрики за отглеждане. Дали е бяло, дали е сиво, все тая.
Както и да е. Да не задълбаваме.

# 824
Помолих те нещо. Това е последният път, в който изобщо ти отговарям. Подминавай мненията ми, не си длъжна нито да коментиратиш, нито да си съгласна, нито да не си съгласна. При това най-учтиво те моля. Правя си труда да го кажа, защото сме от години в този форум. В противен случай щях просто да игнорирам. Не коментирай мненията ми, животът ми и нищо, свързано с мен, моля!
Не съм длъжна разбира се. Коментирам мнения в дадена тема и последното нещо, което някой от форума може да си въобрази, е да поставя към мен изисквания кои мнения да подминавам и кои да коментирам. Дори под формата на учтива молба, подобни изисквания са нелепи. Разбира се, ако не желаеш мненията ти да бъдат коментирани, имаш пълната свобода да ги запазиш за себе си. Но след като си ги публикувала, не е много умно да очакваш, че някой ще ги подминава и няма да ги коментира, защото ти така си пожелала.

Общи условия

Активация на акаунт