Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 684
  • 810
  •   1
Отговори
# 90
Казах ви аз в предната тема, къде ще бъде училището.... Влъчкова се прехласваше като обясняваше колко е хубаво училището ..... Сградата, доколкото съм я заглеждала, е наистина хубава, масивна стара сграда, строена за училище. Но си иска ремонт. И то сериозен. Отделно от това, там въздухът е много мръсен, наистина има ТЕЦ в близост.... Не знам, но Влъчкова е във възторг. Не чух обясненията, защото си тръгнах, а и не ме засяга персонално. Говореше за ремонт. Така че със сигурност ще използва максимално предимствата на сградата и терена. Но как ще компенсира локацията и мръсния въздух - това не знам.

Аз пък мисля, че абсолютно нищо и няма на локацията.
За малките деца е важно, че ще имат двор и просторни стаи. Пък на Руски паметник въздуха със сигурност не е върха на сладоледа.

# 91
То и Банкя определено не е в София. Стига с тоя въздух, едно и също дишаме. Има идея едно частно училище да има нова сграда и то строена за училище. По стария образец, не като Дорис например, което си е един тесен аквариум. Където ходят с маски в час всичките дечица, горките. Щото и прозорците им много не се отварят. Не че тук някой точно за това ЧУ се е развълнувал, но да споделя.

# 92
  • София
То и Банкя определено не е в София. Стига с тоя въздух, едно и също дишаме. Има идея едно частно училище да има нова сграда и то строена за училище. По стария образец, не като Дорис например, което си е един тесен аквариум. Където ходят с маски в час всичките дечица, горките. Щото и прозорците им много не се отварят. Не че тук някой точно за това ЧУ се е развълнувал, но да споделя.
"Горките дечица" ходят с маски в час и във ФЛ, и в ААУ, като във второто дори тези от началното са с маски. Хората не искат да затварят просто, защото, каквото и да си говорим, ДО не може да се сравнява с училище на място. Най-малкото, заради факта, че като си на училище мама не идва с теб Wink

# 93
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нали се говореше, че в новия Резиденшъл парк в Лозен до Околовръстното, щяло да има сграда за училище?

Чистият въздух е последното нещо, което трябва да се взима предвид при избор на квартал в София, в смисъл, че все е мръсен. В центъра заради колите, по кварталите с къщи заради печките зимно време. Ако човек иска чист въздух, София не е правилното място. Но е факт, че около големи булеварди, въздухът си е осезаемо по-мръсен, то се усеща като мине човек пеша.

# 94
Да, бе, Бояна, разбрах, че ходят. И за ФЛ разбрах. Още в корона темата разбрах. Стига си повтаряла като на олигофрени. Ти що не пробваш да мислиш 8 часа с маска, вместо да клепеш на компа от дивана. Въобще не ми ги хвали тия с маските в час. Най-големите тарикати - чужденците. Това е спам, между другото.

Горките дечица!

# 95
  • София, България
Мен локацията ме притеснява повече и най-вече заради задръстванията, които стават по Мушанов.
Всъщност най-много ме притеснява фактът, че записването е месеци преди тези на другите училища (всъщност преди СС) и човек трябва да се мята ва банк независимо дали ще се запише или не.

# 96
  • София
Въх, не могат да мислят с маски! могат си, и още как. Освен ако децата във ФЛ не са някакъв друг биологичен вид. А ако са поне малко и в час с маски и се спазват въпросните "балончета", децата по-малко ще се натръшкат и от обикновените вирусни инфекции. Обаче за балончета и дума не може да става, защото същите тези деца щъкат насам-натам по извънкласни занимания във и извън училище.

# 97
  • София
Да, бе, Бояна, разбрах, че ходят. И за ФЛ разбрах. Още в корона темата разбрах. Стига си повтаряла като на олигофрени. Ти що не пробваш да мислиш 8 часа с маска, вместо да клепеш на компа от дивана. Въобще не ми ги хвали тия с маските в час. Най-големите тарикати - чужденците. Това е спам, между другото.

Горките дечица!
Това, което си написал е спам, да. А е и агресивно.

И не хваля нищо, просто се записвам в новата тема с информация. Предполагам всички се вълнуват от предстоящи затваряния или не, още повече в тази тема, защото си е гадост детето да е на ДО, но като плащаш по 10 и повече хиляди годишно и трябва да се учи вкъщи, е още по-дразнещо.
Нямам представа кое ще помогне училищата да останат отворени, но казвам каква е мотивацията.

Красна Поляна е лошо място, но и за нова сграда на ФЛ се спрягаше един парцел зад Бриколаж на Цариградско, която в никакъв случай не ми звучи по-добре. Май само новата сграда на Св. Георги е на прекрасно място – хем в парк, хем не е в краен квартал, но и таксата им е потресаваща.

# 98
Лейка, Факултета е точно до Красна поляна. Филиповци е срещу Люлин.
Що се хващате за думата? Колкото Камбаните са в София, толкова и Банкя. Все тая.

За Лозен Доротея от Иззи се точеше. Да видим дали ще се договори и ще и стигнат силите. Нейните или на другите зад гърба и.

Андариел, новата сграда на Питагор предполагам, че е общинска собственост. А сегашния наемодател на Руски паметник е Шалом. Не могат да наемат последния етаж, защото там има други драми(тежести върху ползването) и е собственост на общината. От гледна точка наемане новата сграда е далеч по-лесна. А иначе на Влъчкова ще и трябват сериозни пари за ремонт. Много е вероятно записването да е дръпнато и заради належаща нужда от пари.

Новата локация не е кой знае колко по-лоша от настоящата. Реално и на Руски има задръствене, и там е кофти въздух, сградата е малка и не ги събира, няма всички необходими съоръжения като читав двор и салон например. Та за мен е по-скоро положително развитие.

# 99
  • София
По случайност отивах да си взема колата от сервиз и току-що минах покрай тази бъдеща сграда на Питагор, и то пеша, даже направих няколко снимки от всички страни, ако някой се интересува, мога да ги кача /само кажете как, не съм качвала досега/.
Моите впечатления - поне в слънчев октомрийски следобед, не изглежда толкова страшно - всъщност отидох пеша от нас дотам, за да се поразходя, и вярно - булеварда е натоварен, но кои големи булеварди в София не са. Не усетих някакво страшно замърсяване на въздуха, но пък не съм го минала и в зимната мъгла.
Сградата изглеждаше необитаема, но вече върви някакъв ремонт там - от горните етажи изсипваха с машина някакви строителни отпадъци. Ако се направи сериозен ремонт, ама наистина сериозен, може да стане страхотно. В момента е разграден двор - има ограда отпред, но с два отвора отстрани и хората си минават през двора, защото иначе трябва да вървиш плътно до трамвайната линия, аз също минах оттам. Отзад пък има някакви строителни фирми/складове, които изглеждат да са в задния двор на училището и там постоянно влизат някакви коли/бусове. Има огромна растителност - избуяли храсти, дървета, но това може да стане страхотна градина, ако се пооправи. По никакъв начин не се почувствах застрашена, даже по едно време се замислих дали не е опасно наоколо, защото носих сумата за ремонта в брой в себе си, след всичките ви приказки за Факултета наблизо, но не видях нищо опасно, поне в 16 следобяд. Е, не бих оставила детето ми да се прибира само пеша или с ГТ през зимата в тъмното от това място. Но всъщност района там доста го облагородяват и рано или късно ще се промени много - между училището и ТЕЦ-а сега е пълно с нови малки блокчета. ТЕЦ-а между другото не би трябвало да замърсява, защото са на газ, доколкото знам. Но битовите потребители наблизо със сигурност горят какво ли не.
Май ще успея да сложа снимки:
сградата отпред, дясно крило, където ремонтират

сградата отпред, централно

отстрани, доста буйна растителност

сградата отзад, игрището

и пак отзад

Точно зад гърба ми са тези складове/фирми, които реално не са отделени от училището с ограда, според мен са в неговия двор.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 17:39 от Olive

# 100
  • София
Фенси, нали и аз същото написах - третият етаж на Руски паметник е на две читалища, а там е общината. Шалом имат останалата част от сградата.

Сградата съм я виждала само откъм булеварда от маршрутката. Както си направила снимките, изглежда по-зле, отколкото си мислех. Как ще ремонтират не знам, как ще осигурят безопасността. Трябва три метра ограда да вдигнат. Руски паметник може да има задръствания, но поне е в центъра, на цивилизовано място.

# 101
  • София
Сградата едно време беше супер. Сега очевидно се е разпаднала, но ако я стегнат хубаво е идеална за учиище, защото е строена за такова. Мястото не е толкова в Зоната на здрача, колкото си мислех. Съвсем достъпно място с новите булеварди, които направиха наоколо.

# 102
Сградата е светла, просторна, с големи прозорци. Супер си става. Срещу някой и друг милион. С достатъчно пари няма да я познаете.

# 103
  • София
Вижте какъв двор, ето това преди малко заради размера не успях да кача:

# 104
  • София
Хябава е сградата, булевардът не е чак толкова зле, обаче останалите особености малко напрягат. И аз като Нотарис да кажа - с много пари могат да направят бижу.

Общи условия

Активация на акаунт