ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 668
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
Ние още не сме започнали с нов материал по математика, предполагам в понеделник ще започнат комбинаториката. За сметка на това онзи ден слушах Ния да обяснява на нейна приятелка от 73. задачи за сбор на вектори. Различно е темпото навсякъде.

# 316
  • София
Оооо много сме назад с математиката. В началото като дадоха програмата и понеже са два варианта изпадна в ступор като видя, че има четири часа математика, а аз съм му била казала, че ще има само три. Докато не видя вторият вариант, където часовете са само два. Успокои се:)
Звънче, и вие да се смеете искаш ти. Не стига, че вкъщи ми се смее ами и тук Simple Smile
Просто майка и мен така ме обучават. Като ми каже да броя поне до десет. Е как бе сине майчн като не знам - и почвам аз нещо, което поназнайвам и ме поправя ли поправя.
Дечко е още Митко, въпреки че вече гласът започна да мутира и докато се усетя какво става все си мислих, че е прегракнал Simple Smile и давах лукчета за болно гърло да смуче, за да се оправи.

# 317
  • софия
...
Дечко е още Митко, въпреки че вече гласът започна да мутира и докато се усетя какво става все си мислих, че е прегракнал Simple Smile и давах лукчета за болно гърло да смуче, за да се оправи.
Не знам на кого се е метнал шматко Laughing Laughing Laughing

Чудото има приятелка при вас в паралелката с испански. Общуват си активно, виждат си се всеки петък и обикалят центъра като коне. Та от нея знам, че вече сте взели 1 000+ думи. Номерира си ги детето, това ѝ било най-приятното от цялото учене на френски Satisfied

# 318
Нашите вектори започнаха вече, хем доста часове изпуснаха заради неучебните  вторници. А учителката по математика им казала, че физиката е сто пъти по-интересно от математиката. Предполагам, защото тя реално през по-голямата част от учителстването си е преподавала именно по физика. Закъсват нещо с учители по математика. Две добри учителки се пенсионираха през последните 3 години, а заместници трудно се намират.
Мисля, че няма свободен нет в нашето училище, но пък и никога не са ги карали да правят тестове през телефоните. Електронни тестове по принцип правят много, но в компютърните кабинети.
Синковецът се отърва от есето за любовта. В крайна сметка учителката им е позволила сами да си изберат тема. Сега щял да пише за социалните мрежи и пристрастяването към тях. По тази тема можел да се вихри.

# 319
Привет, дами!
Не съм писала от не знам кога, но всичко чета Grinning Просто не ми се пишеше. Във връзка със заглавието на новата тема, ние се оказахме с късата клечка. И последните седмици преминаха в едно тихо страдание от страна на Митко.  Не се чувствал ОК в класа, били само момчета. За него, като един ценител на момичетата, това било истински кошмар. Не можел 5 години да общува само в мъжка компания. И мрън, мрън, в този дух. Ходеше с нежелание, ден да мине  друг да дойде. С две думи  - не потръгнаха хич нещата. Тъй като се получи някакво движение във випуска, при тях дойде момче от 19-то СУ, а в паралелката с испански се освободи място, от дете, което е преминало на индивидуално обучение, от понеделник ще е в тази паралелка. Той е безумно щастлив - и заради момичетата, и заради испанския. Аз още не знам дали съм доволна. Като в онази приказка за малкото прасе и новия началник - не знаеш какво ще излезе. Но се надявам, че е за добро, какво друго ми остава Simple Smile

# 320
  • о`майна лунна нощ е
Момичета, малко настрани от темата😊 Къде според вас е причината детето да излиза като настоящ ученик в Школо в две училища  (старото  и новото) - в старото  училище, в регистър в МОН или в Школо?
    Казали са на децата да се свържат със старите си училища за да бъдат отписани. Нещо не го усещам така проблема🤔

Не знам дали се отговорили вече, но е така - от старото училище трябва да им деактивират профила. Те са администраторите. В нашето бяха доста експедитивни в това отношение и преди началото на учебната година бяха разлогнали старите си ученици. Само изчакахме да ни вкарат от новото училище после. На наборът доста време му излизаше "вашият профил в ОУ Княз ... е деактивиран, излезте от него" и не можеше да го премахме от линията с известия. Хем му казват да излезе от профила, хем не може, защото вече нямаше достъп до него.  Май след някакъв рестарт на телефона престана вече да изкача. Сега всичко е наред и си влиза само в гимназиалния.

Днес след 35 минутен престой в банката вече офиСиално имаме IBAN.
Вчера вечерта пак го бъзикнах с освободеното място в Руската гимназия. Изгледа ме почти ужасено и веднага изстреля - Не, бе, НЕ! Не мърдам от тук! Казах му, че просто го уведомявам и се отпусна, успокоен.

# 321
  • у дома...
Мама МОНИ, спешно минавай на Жо Дасен и Едит Пиаф -
"Non, rien de rien
Non, je ne regrette rien
Ni le bien qu'on m'a fait
Ni le mal..."
и да видиш как ще изненадаш Митака някоя вечер.

Класа на Ани са се опитали да навият учителката по испански да ги води в Испания на кончерт на Малума.

# 322
  • София
Значи като чета от вас за взети 1000+ думи по нов език и ми иде да се гръмна...при нас незнам дали 200 има...подхвърлих на набора идеята да го местя другаде(което едва ли има как да стане по това време на годината)-категорично не иска.Не защото в сегашното положение много му харесва,а защото не иска нищо ново....по-добре да си пълзи по инерцията....а и така е по-лесно...
Днес имат контр.по философия-те още по езика не са правили при 4 часа дневно изучаване,но по философия,която е 2 часа седмично учителката е преценила,че трябва.
А най-много ме е яд на мене си-аз избрах и уч-то и паралелката🙄

# 323
  • Между гори и планини
Успех на Митко, дано вече се почувства на мястото си.
Аз усещам, че ако не се занимавам у дома с математиката и Пубера ще я закъса. 3 часа седмично са крайно малко. На входното ниво имаше една задача от комбинаторика , беше я решил без грешка. По български имат 2 часа в петък, литература 2 часа вторник. И по двете не им е давала домашни. По литература са на Персей, май ще почват Едип, по български бяха на диалекти. Тук в Елена говорят много с у и ъ - чушмъ, ръкъ и му е направило впечатление, това че във Варна говорим мйеко също, въпреки че аз старая да говорим максимално книжовно и правилно.
Едно време и аз бях зле по математика, а отличничка по физика и астрономия. Моя също е любител на физиката и астрономията.
Имаме любими документални филми, които са в ютуб и гледаме. Особено поредиците за черни дупки. Тук редовно гледаме Персеидите август. Имаме приятели астрономи, единият идва лятото и цяла нощ сме били с неговите бинокли вън, да гледаме Андромеда.

# 324
И нашите са на вектори по математика. Философията - очаквано не е неговото Simple Smile И аз не я харесвах навремето. Особено като трябва да пише есе там е мъкааа Simple Smile И любимия ми въпрос - Ами ако е грешно? Кое да му е грешното, не знам.
За сметка на това е много доволен от информатиката и от учителката по предмета (много млада).
По немски учителката едно заяви първоначално, друго прави - вече ме разочарова. Отново се излъгах в първоначалното си впечатление. Успокоявам се с мисълта, че може би ще научат добре езика тъй като изискванията и са огромни Simple Smile Явно не е предвидено децата да имат други ангажименти освен учене на немски, ако трябва да е съвсем изряден! Което принуждава инъче много сериозното ми дете да се пречупва и да ходи с не пълно домашно. Което води до това, че от притеснение не може да спи.

Другото е че няма близки деца в класа все още. Никой не е от неговата кръвна група. Изглежда, че това не му пречи, за сега...ама знам ли?

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 10:54 от MollyBy

# 325
perunika77, ето от опит ти казвам, че може да стане по всяко време на годината Simple Smile
Хубавото при нас поне е това, че той няма никакви притеснения от това, че ще е в нов клас, с нови учители. Но така или иначе не намери сродна душа в класа си и вероятно и затова се радва, че сменя обстановката.
Явно доста му е било криво, защото новата му паралелка е с профил Б и Х. От тези профили бягаше като дявол от тамян юни месец, когато подреждаше желанията, а сега каза - о, чудесно! Astonished

Харесва доста философията, харесва си и учителя. Приятно му било да го слуша. Говорел бързо, ръкомахал, скачал от тема в тема Simple Smile Той е един учител за целият виписк, така, отново ще му преподава.

# 326
  • София
Нашите вчера са започнали вектори. Наборът смята, че така като имат два събрани часа наведнъж, в които се предава нов материал, дава домашно за събота и неделя и после го проверяват в часа за упражнение добре се получавали нещата. Продължава периодично да си мърмори, че трябвало да имат 5 часа математика и 3 БЕЛ, а не обратното, но и с това ще свикне. В неговия случай повечето часове БЕЛ са си нужни и почва малко по малко да го осъзнава.
Сега вълнението е около някакъв проект по японски, който трябва да прави/рисува през уикенда - избрал си е един йероглиф от хирагана, който имал и самостоятелно знанение като думата кръв. Да видим какво ще сътвори Simple Smile

# 327
  • о`майна лунна нощ е
При нас математиката едва сега изплува с тези комбинаторика, вектори и каквото там се пада по учебен план. Все едно до момента този предмет не съществуваше в речника му. Изведнъж се сети, че явно нещата отиват на зле и ще подновим посещенията при жената, която го подготвяше за матурите. Семейни приятели сме, та ще си намерим и повод да се виждаме по-често.

# 328
  • София
Дикси, щом младежът е щастлив, хич не го мисли. Много добро решение. Важното е да ходи с желание на училище. Как е новата работа?
Аз съм на Коледна вълна. Решихме с мъжа ми да опитаме да се съберем с родата за Коледа, въпреки, че взаимоотношенията не са идеални. Не очаквах всички да се навият. Така за няколко дни от идея, стигнахме до запазена вила до Трявна Nature Snowman Christmas Tree .
Надявам се да успеем да се съберем (да не сме блокирани) и да си изкараме хубаво. Хубаво ми е и заредено с приятно очакване.

# 329
  • София
Спешен въпрос, кои премети се включва като балообразуващи от дипломата за стипендия за успех?Избираемите влизат ли ?

Общи условия

Активация на акаунт