Не спирам да плача, моля за съвет

• 12 389
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
Принцесо, прави са хората. В село ще ходиш да береш тютюн. То и аз съм романтичка, но тъй като имам някои познания за земеделската работа, мога да ти кажа, че тя не е за всеки. Вършат я едни яки и отрудени хора, жените от които изглеждат доста съсипани, а принцесите като мен и теб слънчасват, хваща ги мускулна треска и то без съществена полза от труда им, продължил упорито цели два часа максимум. С две думи ще бъдат много недоволни от теб македонците, ако си принцеса, защото няма да им помагаш (качествено) в семейния бизнес.
Я кажи познаваш ли тези хора (родителите му), била ли си в тяхната къща, как е там? Вписваш ли се в обстановката?
Благодаря за мнението, не се познавам с родителите му, нито съм била в тях. Той много искаше да ме запознае с тях когато бях в Мк, но бяхме заедно само месец и му казвах да го оставим за по нататък.. А и той имаше много проблеми със семейството си, по-скоро с майка си..

# 91
  • USA
да обобщим 1 г си била в Мк, като последните 2 месеца сте били заедно т.е връзката ви е на 2 месеца "на живо" всичко друго е виртуално....но той ти говори да се събирате и за деца???? С какво ще се издържате, кой ще плаща разходите? Това са важни въпроси, на които трябва да си отговориш преди да решиш какво да правиш.
Кой ще ги гледа тези деца? Ти нали имаш да учиш общо взето със специализации 10 г поне?
Прави са родителите ти, изглежда странно цялата ситуация. Животът си е твой от теб зависи в каква посока ще тръгнеш, избора е твой, но бъди готова да носиш и приемаш последствията каквито и да са те-положителни или отрицателни.

п.с Ти не познаваш родителите му , те поне знаят ли за твоето съществуване? Как младежа е решил, че те ще ти плащат таксите в университета след като дори не те познават?
....." аз тука ще доведа една булка, да ми я гледате ..."

# 92
да обобщим 1 г си била в Мк, като последните 2 месеца сте били заедно т.е връзката ви е на 2 месеца "на живо" всичко друго е виртуално....но той ти говори да се събирате и за деца???? С какво ще се издържате, кой ще плаща разходите? Това са важни въпроси, на които трябва да си отговориш преди да решиш какво да правиш.
Кой ще ги гледа тези деца? Ти нали имаш да учиш общо взето със специализации 10 г поне?
Прави са родителите ти, изглежда странно цялата ситуация. Животът си е твой от теб зависи в каква посока ще тръгнеш, избора е твой, но бъди готова да носиш и приемаш последствията каквито и да са те-положителни или отрицателни.

п.с Ти не познаваш родителите му , те поне знаят ли за твоето съществуване? Как младежа е решил, че те ще ти плащат таксите в университета след като дори не те познават?
....." аз тука ще доведа една булка, да ми я гледате ..."
Това за децата го говорим, за в бъдеще след като завършим.. Той е разговарял с родителите си за мен и те са му казали това, че са съгласни да отида да живея при тях и да ми плащат обучението, щяла съм да бъда много обичана и винаги уважавана.. Да уточня, че това със заминаването на село да живея при него и семейството му аз също НЕ го одобрявам. Просто споделих.

# 93
  • USA
Как може да вярваш на Ще бъда много обичана и уважавана".как се обича и уважава човек, който никога не си виждал....и после след време ще се обърнат и ще ти кажат "ние те взехме, изучихме те, ще правиш каквото ти кажем" ....и ти завряна булка с 2-3 деца, доктор ...какви проблеми е имал с майка си? Защо си мислиш, че и ти няма да имаш подобни проблеми с "майката"?

# 94
Как може да вярваш на Ще бъда много обичана и уважавана".как се обича и уважава човек, който никога не си виждал....и после след време ще се обърнат и ще ти кажат "ние те взехме, изучихме те, ще правиш каквото ти кажем" ....и ти завряна булка с 2-3 деца, доктор ...какви проблеми е имал с майка си? Защо си мислиш, че и ти няма да имаш подобни проблеми с "майката"?
Майката беше избягала при друг мъж в друга държава и ги заряза зимата, но сега лятото се върна и с молби и заплахи пак я "приютиха". Разказах и на нашите за това и се отвратиха, казват ми виж и семейството му...

# 95
  • Варна
Картинката става все по-колоритна, но авторката упорито затваря очи за всички червени лампи, реве за принца и се чуди как да се съберат.

Аз си плюя в пазвата и започвам да се подготвям за сериозни разговори с дъщеря ми след някоя и друга година, че ако попадне на такъв, още в началото да го отсвири яко и безвъзвратно.

Горките ти родители.

# 96
  • Пловдив
Аз.... мисля, че ги разбирам родителите на авторката. И честно казано и аз бих я отрязала ако ми е дете при настоящите условия. Влагаш в детето си, грижи, усилия, време, пари. Не влиза медицина, вадиш отново пари и го пращаш в Македония да учи. И то се загробва с някакъв македонски селски бек, който очевидно ще се опитва да дои родителите. Ми да се оправят, и щерката, и македонския. Че как няма да правя скандали! Като родител го казвам, нищо, че имам синове. Ако синът ми спретне такъв номер ще го изрежа.

# 97
Не ставаш за Медицина моето момиче. Нямаш нито нивото,  нито потенциала, нито капацитета, нито "майъта". Туй не е за всяка селска булка. Не се мъчи, туй не е твоето. Твоето място си е тамън за онез хора със селската драма и майката беглец (със заплахите и молбите). То нали там си те влече отвътре ? Е, послушай сърцето си. Човек заслужава да бъде щастлив.  Ти твоето щастие вече си го намерила. Успех. И да научиш езика, македонскиот. Може би там ке пишат наще

# 98
Момиче, ти зарежи медицината.
Не ставаш за лекар. Това е призвание, иска пълна отдаденост.
Знам какво говоря, имам медици в моето обкръжение. Ти си пълен срам, не бих искала да ме лекуваш.
Ще умориш хората заради твоето тичане след македонско пишл*нце.
Аз на твоето място бих искала да се уча у най-добрите, а не да сменям държави заради мъж.

# 99
Войводата има проблеми с майка беглец, но иначе няма проблем те да те отглеждат плащат обучението ти?!
Цялата фамилия звучат от надеждни по-надеждни.
Припадам!
Дано поне има достатъчно тютюн за бране за всички ви...

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 10:09 от tuali

# 100
Всеки си има глава на раменете, за да мисли, или в случая да си я троши както намери за добре Simple Smile

# 101
  • Пловдив
Всеки си има глава на раменете, за да мисли, или в случая да си я троши както намери за добре Simple Smile
Ама я си представи твовето дете да е в ситуацията.....

# 102
Аз вече писах, че трябва да го зареже... Но авторката продължава да го защитава... Ами да се опари тогава, пълнолетен човек е, после само може да се надява, че мама и тате ще я приберат вкъщи.
Ама я си представи твовето дете да е в ситуацията.....

# 103
Момиче, ти зарежи медицината.
Не ставаш за лекар. Това е призвание, иска пълна отдаденост.
Знам какво говоря, имам медици в моето обкръжение. Ти си пълен срам, не бих искала да ме лекуваш.
Ще умориш хората заради твоето тичане след македонско пишл*нце.
Аз на твоето място бих искала да се уча у най-добрите, а не да сменям държави заради мъж.
Не всички са ученолюбиво-образователно насочени, Дракарис.
Факт. Някои си гонят и искат "Михаля", прекосяват реки, села, градове, държави. SwimmerAirplaneRed CarRocket
А момичето дори не е младо, а дете, ще се научи.
Не, че съм чел всичко, не, на теб ти отговарям.
Не пренебрегвай "чепа" и "прасковата", за някои са най-важното.

Войводата има проблеми с майка беглец, но иначе няма проблем те да те отглеждат плащат обучението ти?!
Цялата фамилия звучат от надеждни по-надеждни.
Припадам!
Дано поне има достстъчно тютюн за бране за всички ви...
Ххаах. Joy Mr. Green

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 09:53 от FragranceFanatic

# 104
  • София
Ако темата е реална, авторката е крайно наивна. Да не кажа по-тежка дума.
Големите ми дъщери са на нейната възраст. Студентки в чужбина - 1-ви и 2-ри курс. Учат тази година дистанционно от дома. Едната миналата година започна редовно, ходеше и на работа, докато почна пандемията. Няма начин момиче на тази възраст да мисли за брак, деца и зарязване на мечтаното учене. Отделно, че местенето е трудно от един университет в друг след първи курс.
Моите деца учат тежки специалности, но интересни. Цялото им време е заето с учене. Едната имаше гадже в Италия, но нито реве, нито се тръшка, нито е хукнала да живее с него. Даже се майтапи, че до края на короната може да го е забравила. Амбициите им в момента са свързани с учене и дори опитват, докато са дистанционно, да запишат и допълнителни онлайн семинари, курсове и повече дисциплини.
Авторката и любимия й уж учат медицина, а имат време да циврят пред монитора, докато той бере тютюн, търси злато и ходи на лекции през 9 села в 10-то.
Да не говорим как се крие от техните, че ги била разочаровала, дето имала за 1 месец гадже. Като цяло са сбъркани представите за живота на Принцесата и на свитата й.

Общи условия

Активация на акаунт