За разликата между 20-ина годишни момичета и 30 – 40-годишни жени

• 34 469
  • 1 140
  •   1
Отговори
# 405
Храна за егото си е. Поне да си мислиш, че си придобил опит от цялата работа.
Реално опитът е, емоционална неадекватност. Рационалното поема ролята на емоционалното. А емоционалното е притиснато в ъгъла. Белият лист за рисуване не е бял.
Я, ни зарадвай, ти като си такъв рисувач, колко бели листа изрисува откакто се върна в България, така че да съперничат на Джокондата в Лувъра?
Аз съм много емоционален човек и заради това ти задавам този път въпрос с най-добри чувства, т.е. опитвам се да заровя томахавката в миналото. Blush

# 406
Равена, ако си с данните на Шарлийз, няма задълго да си сама, противно на кризата. Wink
Въпреки че няма гаранции, до характер и приоритети е сякаш.
Едно е да си просто във връзка, с някой да не си сама, друго да летиш. Wink

happy doc, абе има разлика между много млада жена на 25 с 40 годишен, макар и "идеален", и 35 годишен мъж с 40 годишна жена.
Първите ще са учител/доктор/"до цент", а не до долар Joy и ученичка, лолитка, палава и засмяна People Dancer, а вторите са много по-близко житейски, нищо, че съм по-скоро за първата комбинация за себе си, но съм 4-5 г. надолу, така че по-става. Wink
С 40 годишна не виждам за себе си никакви перспективи.
Дори с наборки не виждам.

Всичко опира до това  ,Какво търсиш?Естествено  че за бъдеща жена няма да си вземеш 40 годишна  но ако си женен и ти ,и търсиш едно развлечение, какво те спира да почерпиш опит от някоя лъвица?

# 407
  • Варна
Ще коригирам някои заблуди на автора. Има и пенсионерки, които търсят само забавления. Мисля,че само отчаяните или непривлекателни жени търсят мъж по списък, за Менделсон. Някои така ги сватосват, да не изтърват последния шанс. Не всяка авантюра ти гарантира връзка. Но за да попаднеш на подходящата трябва да имаш нужния опит. В началото е само секс и привличане. Грешно е да търсиш жена по възрастова група. Не всяка зряла има сериозни намерения. Не всяка млада, с куп бройки може да ти гарантира качества. Младите момичета умело заблуждават заможни чичовци.
Търси жената. С демонстрация на финанси или мачовски програми ще си намериш само майсторката....

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 00:37 от Viviana91

# 408
Чудя се къде да срещна такъв мъж .... ето аз такъв искам.... обран в приказките, умерен в разсъжденията.... да прави разлика между "равенство" и "равноправие", щото са си различни неща... да умее глагола "забавлявам се" да го спряга качествено.... много ли искам?
Е.....и интелигентен.... щото аз ако не съм в интелектуален плен, не мога да съм и в емоционален.... 
Та кажете моля.... къде да ги търся тези "еднорози" дето се чувстват добре  с жена, която е независима, цяла и няма никаква нужда от спасяване и от решаване на проблемите и от трети лица.....
Надявам се авторът на темата да е реален човек и да ме упъти правилно.... щото вярвам .... е не в "еднорози" де..... Ама то и син кит не съм виждала, това не значи, че няма....

Ще третирам коментара като сериозен, защото не мога да преценя дали е или не е, а и има директна връзка с въпрос, който дъвчим вече 28 страници и все доникъде не стигаме. Може да ви е интересно, може да не ви е, но така и така сме започнали.

Други мъже, които виждат света по моя начин срещам от време на време, не често, и ги разпознавам веднага, дори и само няколко коментара във Фейсбук група са достатъчни. Ако ги търсиш и ти, ще ги намериш, но проблемът е, че може би няма да ги разпознаеш и тази тема трябва да ти е показала защо -- много дразнещо действаме на хората, когато се показваме такива каквито сме: силно уверени в себе си, с високо самочувствие и трудно правещи компромиси (имаме и други отблъскващи характеристики, но и тези стигат). Първата ти реакция би била да се присмееш и след това да подминеш, а и защо не? А когато се крием и се опитваме да се държим "нормално", изглеждаме фалшиви.

Мисля си, че малко жени биха били щастливи с такива мъже и дори правилното спрягане на глагола "забавлявам се" не би ги откарало много далеч. Като се замисля, цяло чудо е, че съм имал истински пълноценни връзки (къде съм ги намирал тези жени?!)

Като отклонение само ще добавя, че този разговор тук ми напомня, че трябва да го водя по-често, а не само когато нещо наистина ме интересува. На този етап от живота си няма нужда да се срещам с хора, с които не искам да се срещам -- мога да правя каквото искам с времето си -- и резултатът е, че тези, с които се срещам винаги ми се усмихват и са любезни. Какво правят зад гърба ми, нито знам, нито ме интересува. Тук се връщам назад във времето, когато нямах голям избор и ми е от полза.

# 409
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Защото са коренно друго поколение и аз ги възприемам като деца, а те всъщност са възрастни и се борят за място в живота. Е, не мога да правя секс с такива! Повечко ми идва! Все ще съм с усещането, за възползваност. И което е по-страшното, не че те са се възползвали, а аз. Има нещо, което на този свят се нарича съвест. Всичко друго бих преборила дори и егото си, което не е никак малко, но срещу съвестта си не мога да вървя!

Далеч съм от мисълта да те поучавам, нито да те карам да вървиш срещу собствената си съвест, но мога да те уверя, че да откажеш секс на мъж, още повече млад, който се е осмелил да ти предложи, му нанасяш по-голяма травма отколкото си мислиш.

Мотивът "не искам да се възползвам" от твоя страна, се тълкува като "не ставаш" от негова.

Трудно ще е да ме разбереш, защото повечето жени никога не предлагате, а само получавате предложения и няма начин да разберете колко e трудно за един млад мъж да направи подобно предложение.

Би ме разбрала само ако ти се е случило да предложиш секс на мъж, с който не сте правили такъв, а той те отреже защото "нещо си там".

п.п. Излишно е да казвам, че говоря от личен опит.
Не ми се е случвало подобно нещо, признавам. Ако някой от приятелите на сина ми е безнадеждно влюбен в мен, то той го изживява мълчаливо. Ако ми се беше наложило да му откажа щях да го направя аргументирано. На мен не ми липсва дар слово. Отказвала съм предложения за среща, обаче от познати и непознати по различни причини, ама не вярвам това да е довело чак до толкова лични драми.

За теб може би не, но за отхвърления, колкото и обосновани да са аргументите носят само едно послание - "не ставаш".

Не казвам, че е фатално, но е доста болезнено.

Най-безболезнения начин по който можеш да откажеш е изобщо да не се стига до подобно предложение, т.е. да не му се моташ по минижуп или прозрачен клин, а после да се чудиш  как да му обясниш, че те "гризе съвестта".

Това, което казвам не значи, че трябва да приемаш всяко предложение - не, но след като ще си търсиш гадже е хубаво да имаш в предвид и това, което пиша.

Трудно е за обяснение.

Най-близкия пример, който мога да дам е съседната тема, където жената се чуди, защо партньора на който е подарила ключ за жилището си не и предлага брак. Каквито и аргументи да има мъжът, тя няма да приеме, че липсата е в нея. Явно така мислят и другите потребителки, обсипвайки въпросния с всякакви нелицеприятни епитети, които едва ли би получила авторката, ако той и беше предложил, а тя не беше навита за брак.

# 410
  • София
Та на кого му трябва хептен бял лист.
Истинските майстори са рисували шедьоври върху стари платна Simple Smile

# 411
Скрит текст:
Чудя се къде да срещна такъв мъж .... ето аз такъв искам.... обран в приказките, умерен в разсъжденията.... да прави разлика между "равенство" и "равноправие", щото са си различни неща... да умее глагола "забавлявам се" да го спряга качествено.... много ли искам?
Е.....и интелигентен.... щото аз ако не съм в интелектуален плен, не мога да съм и в емоционален....  
Та кажете моля.... къде да ги търся тези "еднорози" дето се чувстват добре  с жена, която е независима, цяла и няма никаква нужда от спасяване и от решаване на проблемите и от трети лица.....
Надявам се авторът на темата да е реален човек и да ме упъти правилно.... щото вярвам .... е не в "еднорози" де..... Ама то и син кит не съм виждала, това не значи, че няма....

Ще третирам коментара като сериозен, защото не мога да преценя дали е или не е, а и има директна връзка с въпрос, който дъвчим вече 28 страници и все доникъде не стигаме. Може да ви е интересно, може да не ви е, но така и така сме започнали.

Други мъже, които виждат света по моя начин срещам от време на време, не често, и ги разпознавам веднага, дори и само няколко коментара във Фейсбук група са достатъчни. Ако ги търсиш и ти, ще ги намериш, но проблемът е, че може би няма да ги разпознаеш и тази тема трябва да ти е показала защо -- много дразнещо действаме на хората, когато се показваме такива каквито сме: силно уверени в себе си, с високо самочувствие и трудно правещи компромиси (имаме и други отблъскващи характеристики, но и тези стигат). Първата ти реакция би била да се присмееш и след това да подминеш, а и защо не? А когато се крием и се опитваме да се държим "нормално", изглеждаме фалшиви.

Мисля си, че малко жени биха били щастливи с такива мъже и дори правилното спрягане на глагола "забавлявам се" не би ги откарало много далеч. Като се замисля, цяло чудо е, че съм имал истински пълноценни връзки (къде съм ги намирал тези жени?!)

Като отклонение само ще добавя, че този разговор тук ми напомня, че трябва да го водя по-често, а не само когато нещо наистина ме интересува. На този етап от живота си няма нужда да се срещам с хора, с които не искам да се срещам -- мога да правя каквото искам с времето си -- и резултатът е, че тези, с които се срещам винаги ми се усмихват и са любезни. Какво правят зад гърба ми, нито знам, нито ме интересува. Тук се връщам назад във времето, когато нямах голям избор и ми е от полза.

Колко много си изписал, а нищо конкретно не казваш, както, впрочем, е и с предишни твои коментари. Трябва да станеш политик 😀

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 11:09 от tuali

# 412
  • София
Съкращавайте си малко цитатите. Или викаш, и ти нищо не каза, поне да има малко чужд обем.

# 413
Има едно нещо, наречено scroll 😀

# 414
Хахаха, по реда на номерата:

Равена, Ванеса, Хепи док, мхм, прави сте и вие, няма спор. Simple Smile
Хепи, черпил съм достатъчно опит, време е да връщам. Wink
Но предпочитам аз да съм по-трезвият, а жената влюбената. Wink
Единият поне трябва да е малко по-така, все си мисля, че в една връзка е така - единият е малко по-влюбен, може в друг етап да се разменят ролите, кой знае. Simple Smile
Иначе сигурно съм много сладък влюбен. BlushAnimal Lion

Кристина, готина е Равена, но не мисля, че е "шемет като теб", или поне досега четейки я.
Все си мисля, че много много добре знае какво иска, изчистила е, докато ти се луташ цял живот, откакто си в брак, или поне последните 5-10 г., нищо че както казваш сега са ти най-добрите години.
Всеки случай желая и на двете ви щастие и здраве. Simple Smile

malin4e, загърбвай предразсъдъци и вкарване в рамки, стереотипи, голяма грешка е.
Живеенето и мисленето в "рамки" е много ограничаващо, плащайки и данък мнение, съобразявайки се кой какво ще си помисли, и какво ще каже, и казва.
Какво означава "в бг-мама"? Тук сме между другото, и тук.
Намират се желаните ти мъже, ето ме от плът и кръв.
Зависи в коя възрастова категория попадаш.
Ако си 24-30, ок чудесно, ако не, няма да си губим времето, и се ориентираш към автора, или който ти е на кеф. Wink

UBMS, изостанал си, аз отдавна съм с "правилното мислене".
Не си мисли, че си от 3-5% единствен.
Намирам хора, и мен ме намират.

tuali
, абсолютно, нищо конкретно не казва "бизнесменът", дори не действа.
Събира някаква статистика, и си разсъждава, не че е лошо, но по-добре да се действа. Wink
Не съм единствен, определил го за безобрано скучно-стерилно-формален.
Поне да сложи една икона нещо, все едно е на изпит. Joy

# 415
Много е обран автора, да. Отговаря избирателно и многозначно.
А очаквах повече от тази тема.

# 416
Много е обран автора, да. Отговаря избирателно и многозначно.
А очаквах повече от тази тема.

Но в крайна сметка някой клъвна.

# 417
Е той дори и там замаскира положението.

# 418
  • Далече, далече
Може да интервюира кандидатките, ако са забравили в ЛС да си напишат възрастта.

Стана ми интересно авторът, освен младост и наивитет, какво друго търси в една жена, но май няма смисъл да питам.

# 419
Dana Scully, Monet, tuali, погледнах пак последния си отговор, за да съм сигурен и да, съвсем ясен е, няма нужда от редакция. И докато става въпрос за яснота, публикувал съм тема, използвал съм език, който да остави най-малко място за съмнение за какво става въпрос и я следя. Когато прочета мнение, по което мисля че мога да напиша нещо смислено, го правя, а ако не си мълча. Мълча също и, когато се пишат неща, или ми се задават въпроси, които са извън темата ми и това няма да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт