Черен списък на туристическите агенции !

• 712 965
  • 1 567
  •   2
Отговори
# 780
Внимавайте с ЕМЕРАЛД ТРАВЕЛ!!!
За мен са възможно най-некоректната туристическа агенция!
Краят на м.април внасям капаро за пътуване за края на месец септември/За Турция,Кушадасъ/. 
Предвид обстановката, решавам да анулирам резервацията.... и се почва ходене по мъките.
Повече от една седмица се оправдават, че нямат отговор от хотела, много били заети, били превели 100 % от моето капаро и ще чакали да видят колко процента от сумата ще ми се задържи.
В крайна сметка ми се заявява, че няма да ми върнат нито стотинка от внесената сума.  #Crazy
с мотив, че при "ранни резервации" се задържа 100% от внесената сума.
Какво пише в договора, които сме подписали двете страни? Ами думата "ранна резервация"  и че аз съм по тези условия никъде не се споменава!!!В техните общи условия, ако откажеш пътуването до 60 дни преди началната дата се задържа неустойка в размер на 40 лв.
След среща с Управителя на агенцията и искайки да ми посочи къде съм подписала, че това е " ранна резервация" за да ме третират по тези условия, той ми се смееше на среща и ми каза че ще се видим в съда....
Не мисля да оставям нещата и ще продължа да си търся правата.

Привет, isi_dd!
Няма договор за ранни резервации - подписваме договор за пътуване между нас (теб) и ТА с определени цени, условия и т.н. Ако ти си капарирала в условията на ранно записване и си подписала договор с тази цена, виж Приложение #1 към Договора - т. III - Цени и плащане, чл. 3, ал. 4 и 6 (които те интересуват). За останалите пътувания без плащане по "Ранно записване" - чл. 20 - "Отговорност".
ТА изрично обявяват промоционалните цени и дати за всички хотели при ранно записване, ако има такива от хотела. Форсмажорни обстоятелства за бг туристите в Турция няма, засега.
В твоя случай ограничения или невъзможност за извършване на услугата /пътуването/ по Договора няма. Просто се съобразяваме с Условията на извънредно положение в Турция. В момента това е Закона. Така че, ти, отказвайки се от екскурзията си, губиш капарото, тъй като си с РАННО записване.  Peace
Дано съм ти била от полза.. Разбира се, ако сметнеш за необходимо е редно да си търсиш правата  Stop

# 781
Никъде в договора, не пише "ранни записвания" или, че договора е сключен при условията на такава резервация, или определение на "ранна резервация" или нещо подобно...
На техният сайт нямам представа, а и не съм длъжна да имам.
Добре, че съпруга ми е адвокат и ще ми помогне да си търся правата.
Замислям се за  "Господари на ефира", ще стане страхотен репортаж - много актуален в предвид обстановката и ситуацията, в която очевидно няма да съм само аз.
/Става въпрос за 400 лв./

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 16:18 от isi_dd

# 782
  • Beyond the Frontiers
Значи Галактик - тук не се претендира за форсмажор, а за отмяна на резервация съгласно условия по договор, който НЕ Е за ранни записвания. Очевидно никъде в договора няма такъв термин, не им е дадена дължимата отстъпка за ранни записвания, както и не е упоменато, че суми не се връщат в никакъв случай при отказ при такъв тип резервации. Просто Емералд си разиграват коня. Аз бих потърсила адвокат и после като платят и съдебните разноски, ще им уври мозъка....
Ще проверя дали има такова нещо упоменато - имам такива договори. При Тез Тур например си пише изрично името на офертата в договора и от там става ясно, по кои условия е резервацията.
Истината е, че малко хора четат договорите. И после се оплакват по форуми.

Никъде в договора, не пише "ранни записвания" или, че договора е сключен при условията на такава
Директно към Емералд ли е резервацията?
Наистина не мисля, че имате основание. Вие много добре знаете, че резервацията ви е по-ранни записвания.

# 783
Global Tour арогантност и липса на професионална етика
Не съм попадала на по-некоректна фирма за пътувания в България от горе посочената и най-вече изключително просташкото и непрофесионално държание на нейния управител Доброслав Илиев (ако разбира се не е използвал фалшиво име). Вземат ти парите, не издават никакъв документ, държат до последно без информация дали ще има или не екскурзия с цел да защитят максимално своите финансови интереси, а когато трябва да върнат парите за не извършена услуга от тях, бавят парите и дори ти заявяват, че ще си ги получиш когато те решат. Държат се изключително арогантно като се подиграват и наричан парите на клиентите цитирам \"Вашите малки суми пари\". Пиша това, защото смятам, че българина заслужава едно добро и качествено обслужване и отношение и защото с такива фирми-печалбари и грубо отношение не трябва да се игнорира. Критиката и впечатленията от нас клиентите, смятам че ще изчисти печалбарите и ще вдигне нивото на предлаганите услуги.

# 784
  • София
Не мога да си представя, че ще дам пари за каквото и да е без да поискам документ за плащането, защо го правите ?

# 785
Comfort travel-един ден преди заминаване ти съобщават,че почивката ти се отменя,тъй като не са се събрали хора.А при подписването на договора изрично ми казаха,че ще със сигурност ще се състои,та даже и леко ми се скараха,как може да питам дали е сигурна програмата!Да си пуснеш отпуск,да приготвиш багаж и накрая-"ами съжаляваме"

# 786
Comfort travel-един ден преди заминаване ти съобщават,че почивката ти се отменя,тъй като не са се събрали хора.А при подписването на договора изрично ми казаха,че ще със сигурност ще се състои,та даже и леко ми се скараха,как може да питам дали е сигурна програмата!Да си пуснеш отпуск,да приготвиш багаж и накрая-"ами съжаляваме"

Еее, договорът позволява ли има такова нещо, един ден преди самата екскурзията съобщават ,че няма да има такава. Аз не бих подписала такъв договор.

# 787
  • Beyond the Frontiers
Еее, договорът позволява ли има такова нещо, един ден преди самата екскурзията съобщават ,че няма да има такава. Аз не бих подписала такъв договор.

Този срок е определен по закон, така че всякакви вариации в договора са нищожни /да ме поправят юристити  Peace ако греша с термина/.

# 788
  • София
Един ден ?! Мислех, че са поне 3. Да им .... на закона. Sad

# 789
  • Beyond the Frontiers
Един ден ?! Мислех, че са поне 3. Да им .... на закона. Sad

Биби, мисля, че е 10 дена по закон. Ама доста фирми хич не им пука и не го спазват.

# 790
след прочитане на договора,в който пишеше,че дължат неустойки се свързах с агенцията и си изпросих безплатна екскурзия за 2 дни до Кавала Grinning но мисля,че аз бях единствената,която се беше сетила да си търси правата.Смятам,че самата агенция,беше длъжна да предложи обезщетение,а не да се налага да се обясняваме по телефона с туроператорката

# 791
Не са виновни Туристическите агенции, а хората които се тикат в тях. Как може да идеш и да си дадеш парите в гаражна туристическа агенция , дето никой нищо не знае за нея и е отскоро в туристическият бранш. Ами , че ти просто си изгорял предварително , пък после пишете и се оплаквате по сайтовете  newsm78. Хайде не ни занимавайте с вашият лош избор . Не четете, не питате а после някой ви крив. Не усещате ли просто кои фирми са се специализирали в екскурзии , кои почивки в Гърция , кои почивки Турция , кои са за Италия , Испания ... Иначе всяка предлага , даже и на Марс да ви закара ...но не могат да излъжат чичко Гугъл !

# 792
  • София
Не е проблем в гаражните ТА, аз бях супер недоволна от Емералд, които са много далеч от малка и неизвестна агенция.

# 793
Не е проблем в гаражните ТА, аз бях супер недоволна от Емералд, които са много далеч от малка и неизвестна агенция.

Може и така да е , но затова се чете първо. Аз с Емералд не бих тръгнала никога. Чета и анализирам .  newsm78

# 794
...но не могат да излъжат чичко Гугъл !

1. И най-добрата агенция има лоши екскурзии и лоши обстоятелства.

2. Специализацията в определени държави не е критерий за успех, защото именно специализираните за Италия Бул-ком-тур на обещана една пешеходна разходка в Неапол и една в Палермо реализираха 0 (нула) разходка в Неапол и 0 (нула) разходка в Палермо, защото "не знаели, че магистралата е в ремонт и физически нямат време да стигнат по светло в двата града.  Тя, тая магистрала внезапно е осъмнала блокирана от машини, нали...

2. Гугъл също може да подведе, защото например единственото, което излиза за една малка агенция е едно-единствено мнение от ядосан клиент от 2011 г.,а аз пътувам няколко пъти с тях, много са добри, пък и напълват по няколко автобуса за някои екскурзии. За повечето фирми има и много хубави и много лоши отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт