Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през ноември

• 73 964
  • 3 444
  •   1
Отговори
# 150
Познайте с кого се съгласих да празнувам Коледа. Tired Face
Със сссссссссссссс.... ли?

# 151
Бабълс, направете подарък на свека-да гледа малкото за една вечер, а вие излезте 😄

# 152
Бабълс, направете подарък на свека-да гледа малкото за една вечер, а вие излезте 😄
Гениално! 😃
Бабълс, поздравления за кол-а. 👍

# 153
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тъй! оживях на сутрешните оперативки, аперАтивки и всичко и почвам да отговарям наред.
А неговият анализ и разбор как е?
Това не разбрах - бива ли или?
тете, нищо не си разбрала! никой не иска от тях анализ и разбор. никога и при никакви обстоятелства!
искат да научат наизуст реда и думите на тезата, записана от госпожата.

задължително се почва с: "цитатът е от .... (уводната/заключителната) част на произведението.... на .... и въвежда/представя/ картината на ...(сбогуването на лирическия герой с неговата любяща майка). с изразното средство ... (епитет/инверсивен епитет/метафора/анафора) се внушава/описва/изразява чувството на...(синовна обич/гордост/душевна близост)... между лирическият герой и неговата майка....

и когато докапчиш лирическият герой и майка му, минаваш на родата до девето коляно и невръстните му братя.
бащата, забележете, никъде не се споменава. Wink

какво е направил още не знам, ще разбера довечера. запасила съм се с бейлис. Wink не ме мислете.

Весеее Joy образ безподобен!

Колежка почерпи с извънредно вкусни питки със сирене. Купени са от пекарна.
Искам да ги направя, та реших да ви питам, дали не можете да се сетите за рецепта, ако ви кажа, че отвън бяха хрупкави, отвътре мекички, определено имаха сода бикарбонат и вероятно са правени с мас.
(Не ми се смейте. Много.)

не се смея, само те съветвам да се метнеш до най-близкия хранителен магазин и да си купиш пакет брашно на софия мел. може и само да снимаш рецептата, ако не те хванат. Wink
мисля, че беше "Бърз тутманик", започва с "600 грама брашно, 4 яйца, кофичка кисело мляко, 1/2кг сирене..."
аз правя половин доза и стига и хартисва за трима.
ако намеря снимка на рецептата ще свиркам.

# 154
Добри, не го мисля Горинич вече. Ти знаеш всичко за лирическия герой и Неговата Майка. Особено за Неговата Майка. Гаранция за успех е това. Sunglasses

# 155
В сайта на София мел има рецепти от опаковките.

# 156
Обичах литературата! Мило ми стана!!!
Чакам детето да стигне до анализите на лирическия герой и майката. Може би ще ми е забавно... Joy

# 157
Стигнете ли до там, ще трябва рязко да увеличиш алкохолните запаси у дома.

# 158
Аз пък се оплаквам, че кандърдисвам свека да си дойде на Коледа и тя не сака. Викам ѝ ще си направим една хубава празнична трапеза, ще сме си заедно. Вече ми е скучно да сме все тримата с ММ и детето.  Не можела тя сега с тая корона. Викам тя ти дойде дюшеш да се оправдаваш.

# 159
Ох, каква хубавка разходка направихме с бебо и баба му. Не може ли цялта зима да е до толкова градуса и с такова слънце? Без сняг и студ, ако може.
Прибрах се, а в пощенската кутия.... писмо от ТЕЛК комисията.. Ще се ходи. Няма такова гадно място, хора. Мирише на крави вътре Sad

# 160
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

накратко:
включваш фурната на вентилатор или конвенционално на 230 и оставяш да загрява.
всичко от списъка се слага в една купа и с лъжица се разбърква.
след това със същата лъжица слагаш "купчинки" върху хартия за печене.
пухаш тавата с "купчинките" във фурната и гледаш да станат кремаво-орехови.
половинката ги обича по-светли, ние с детето по-тъмни... пробваш да разбереш вие как ги предпочитате.

лошото е, че се лепят на продължението на гърба.
но то не може и душата в Рая и ... нали. Wink

# 161
Пак ходих до лекарката. Днес Бебълс отново вдигна температура. Изписаха и антибиотик и със свещички да свалям температурата. Спи в момента върху мен и не мога да мръдна. Този месец мисля да не я пускам на ясла. Откакто тръгна започна и да боледува.

# 162
Колко ѝ е температурата?

# 163
37.8. Със свещичка веднага я свали.
И още някакво лекарство и изписа пак за температура, но още не съм и го давала.
Не съм свикнала да боледува,нито си играе, пакости не прави никакви,само се гуши в мен и спи. Все едно не е мойто дете, толкова омърлушена не съм я виждала никога.

# 164
Мистик, аз ако работех това от дипломата за висшУ, да съм умряла от глад и хорска злоба. Това с което се занимавам сама съм си го учила, по нощите преди работа, или докато ММ спеше или беше с приятели по кръчмите. И продължавам да го уча. За шест години, три пъти смених поприща. Тъкмо се бях поуспокоила малко преди майчинството, и като ме прецакаха с осигуровките (щото кой да гледа, близки хора, получавам си парите, фиш не, та да) и сега взимам минималното майчинство, и да видиш как се мотивирам щото Я не сакам аз да съм зависима.
JustMamma, супер предложение, ама тя (цитирам) "да не ми е длъжна, той като пораснел тогава ще го гледала", еми той като порасне и за него тя е странен ужд човек да се оправя тя, и аз не съм длъжна да му обяснявам че баба му го обича ама нали.
Елиф, благодаря!
Съни лошо с  тази температура, дано да се оправи бързо Heart
Честито на позналите, със свеки ще сме ... Голяма бяла птица съм аз!

Общи условия

Активация на акаунт