Секцио или естествено раждане

• 41 308
  • 546
  •   1
Отговори
# 90
Еха , каква ще е разликата най -голямо най - малко ?
Fever Ray, и аз чакам пето Simple Smile терминът ми е 03.12

Ние все още сме в процедура, защото имаме репродуктивни проблеми, което звучи невероятно на фона на броя на децата.
Желая ти леко и успешно раждане!
Надявам се при нас да се получи веднага този път.

Сложно, те от нашите 2 вече са големи и даже живеят (почти - по комшийски) отделно.

# 91
  • София
Пожелавам ти да се получи бързо.
Междудругото, това също е тема, която ми е болна. Тук половината от лекарите ако питаш, пета бременност е изключително рисково начинание, матката имала капацитет ..

Благодаря!
Досега никой лекар не е казвал това. Дори напротив. Понеже е мускул, смятат, че при големи разлики няма значение. Отражението е при кратките интервали между бременностите.

Сложно, ако всичко мине по план, разликата между 1 и 5 ще е 21 г.
В момента имаме 2 студентки в 1ви и 2ри курс, една 7мокласничка и Градинаров, което следващата есен ще е в предучилищна. Simple Smile

# 92
Не виждам с какво ужасяващият страх от вагинално раждане да не е медицинска причина, но...
Точно по тази причина за сключване на граждански брак се иска свидетелско от Психодиспансера.

# 93
Да са ви живи и здрави всички дечица ♥♥❤
Пожелавам ти да се получи бързо.
Междудругото, това също е тема, която ми е болна. Тук половината от лекарите ако питаш, пета бременност е изключително рисково начинание, матката имала капацитет ..

Благодаря!
Досега никой лекар не е казвал това. Дори напротив. Понеже е мускул, смятат, че при големи разлики няма значение. Отражението е при кратките интервали между бременностите.

Сложно, ако всичко мине по план, разликата между 1 и 5 ще е 21 г.
В момента имаме 2 студентки в 1ви и 2ри курс, една 7мокласничка и Градинаров, което следващата есен ще е в предучилищна. Simple Smile

# 94
  • пак там
Не виждам с какво ужасяващият страх от вагинално раждане да не е медицинска причина, но...
Точно по тази причина за сключване на граждански брак се иска свидетелско от Психодиспансера.

Имате интересно чувство за хумор.

Някак нямам  спомен да са ме питали в Психодиспансера дали ме е страх от раждането... Идеята им беше дали случайно не съм луда. Но ако Вие смятате двете неща за свързани...

# 95

Имате интересно чувство за хумор.

Някак нямам  спомен да са ме питали в Психодиспансера дали ме е страх от раждането... Идеята им беше дали случайно не съм луда. Но ако Вие смятате двете неща за свързани...
Аз диагнози не поставям. Не съм лекар. Ужасяващият страх от вагинално раждане не ми е близък и не го разбирам. Ако беше толков страшно никоя жена нямаше да повтори или потрети.

# 96
Рися,
Погледни го така:
Добре че баба ти или майка ти не са били толкова ужасени, инак теб изобщо нямаше да те има. Само допреди 50 год не е имало секцио.  Жените все пак са добутали човешката раса да я има и днес, нали така ? Да не говорим, че са раждали много повече деца, често и без лекар или акушерка.
Секциото е, когато нещата се объркат и тръгнат на зле. И добре че го има, защото в миналото много често са умирали жените и децата при тежко раждане. Но, ако всичко е наред няма нужда.

# 97
  • пак там
Рися,
Погледни го така:
...

Ако си бяхте направили труда да прочетете темата, щяхте да сте наясно, че ме беше страх именно от секциото, което обаче се наложи да се направи заради миома на родовия канал.

Само че аз отдавна престанах да се смятам за най-правилно мислещия човек на целия свят и предположих вариант, който съответства на поне половината от жените, желаещи секцио.

Така че да се борите с мен е малко... ммм, кауза пердута.

Ужасяващият страх от вагинално раждане не ми е близък и не го разбирам. Ако беше толков страшно никоя жена нямаше да повтори или потрети.

Продължавате да ме разсмивате. И продължавам да не виждам връзката между двете изречения.

# 98
  • София
И все пак за подобен силен страх бих предпочела работа и консултация със специалист, а не секцио. В това няма нищо лошо.
 Според мен секциото е сериозна операция, която крие своите рискове.

# 99
Дамата каза, че й предстои да се подложи на процедура. Кое ви кара да мислите, че именно това НЕ е нейният избор?

# 100
  • Beyond the stars
Рися,
Погледни го така:
Добре че баба ти или майка ти не са били толкова ужасени, инак теб изобщо нямаше да те има. Само допреди 50 год не е имало секцио.  Жените все пак са добутали човешката раса да я има и днес, нали така ? Да не говорим, че са раждали много повече деца, често и без лекар или акушерка.
Секциото е, когато нещата се объркат и тръгнат на зле. И добре че го има, защото в миналото много често са умирали жените и децата при тежко раждане. Но, ако всичко е наред няма нужда.

И като започнете с тез баби .. То за това моята баба викаше, че жената е с единия крак от другата страна като тръгне да ражда, щото нали е съвсем естествено. Както е била естествена и смъртността при децата до 3 години. Няма да забравя надгробната плоча в двора на църквата на село - попадията беше погребала 7 деца за 30 години, две при раждане . Та айде да не искам хич да е като едно време..

# 101
  • Добрич
Знанието,че са с единия крак от другата страна да не би да ги е спряло да раждат жените?Ами,не.Имали са по-малко по 6 деца.
Високата детска смъртност не се определя от вида на раждане.Определя се от условията на живот.Никаквата медицина(то защото сега в БГ е някаква,ама това е друга тема),възможността да си позволиш мед.помощ,а не самоука баба"акушерка".Определя се и от полаганите грижи,защото на цялата работа,която са имали жените не са имали време да треперят над детето.

# 102
  • Beyond the stars
Знанието,че са с единия крак от другата страна да не би да ги е спряло да раждат жените?Ами,не.Имали са по-малко по 6 деца.
Високата детска смъртност не се определя от вида на раждане.Определя се от условията на живот.Никаквата медицина(то защото сега в БГ е някаква,ама това е друга тема),възможността да си позволиш мед.помощ,а не самоука баба"акушерка".Определя се и от полаганите грижи,защото на цялата работа,която са имали жените не са имали време да треперят над детето.

Ми не мисля, че са имали особена възможност за избор, контрацепция, права и т.н. Пост и молитва и каквото стане.
Мисълта ми е да не влизаме в полемика "бабите едно време", щото не е релевантно.

# 103
Аз за сега съм се насочила към вагинално раждане, като вероятно ще искам упойка. Дали ще е така живот и здраве догодина ще видим какво ще стане. Каквото и да стане и да боли и да не боли, все ще се преживее. То човек много избор няма - все трябва да роди и все ще боли. Blush

# 104
  • пак там
И преди, и сега жени са умирали при раждане. В сравнение с преди - сега са по-малко, разбира се. Това са предимствата на съвременната медицина. То и деца се раждат по-рядко, а не по 7-8 и което оцелее.

Преди секцио не е имало. Обаче сега, като се говори за секцио, е редно да се упомене дали е започнало планирано или е вследствие на усложнения при вагинално раждане. Защото повечето дами, списващи тук, споменаваха как са започнали с вагинално, но нещо се е объркало и се е стигнало до секцио. Което си е секцио по спешност и при усложнени обстоятелства, съответно по-високи рискове.

И съвсем различно е секцио по желание. Не знам, мен би ме било страх. Но и аз до ден-днешен съм за психиатър, съдейки по мнението на Монца, и не искам повече да раждам. И при все това оценявам рисковете и смятам, че за една жена, която я е страх, е по-нормално да бъде извършена тази коремна операция, отколкото да седи и да умира от болка с часове и накрая пак да я оперират, при това в по-кофти условия.

Затова и казах, че е редно да си слуша лекаря, ако му има доверие. Или да пита трети, пети лекар, ако му няма.

Престанете да се ръководите само от себе си. Ако беше само от мен - секциото щях да го определя като песен. Наистина при мен мина прекрасно, леко и спокойно. При други е минало леко и спокойно, но с последващи проблеми. При трети е минало кошмарно. Всеки е бил със собствени проблеми - с тяло, с психика, с размери на детето, с проблеми около него...

Никой не бива да назначава на друг нещо, само защото при него е проработило.

Общи условия

Активация на акаунт