Парфюмни размисли и страсти - 252

• 58 862
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Еее, тамяните на Ком де Гарсон са си класика в жанра.
Сахара Ноар, но е спрян и неоткриваем.
Зефиро Ксерджоф е уникално мек и красив за мен и го нося с удоволствие.

# 436
  • Germany
magicjo, пробвай задължително Oud Blanc Van Cleef & Arpels. За мен в този парфюм има изключително много тамян, при това добре направен, и леко сакрален. Съчетан е гениално с мека ванилия и алдехиди, и с меки дървесни ноти. Мисля, че хората, харесващи тамян тепърва ще го откриват и припадат по него. Чудесен, и много добре представен ориенталец, мисля, че е точно от твоите.
Моят любим тамян е пак на същата марка Bois d'Iris Van Cleef & Arpels fü, тук тамянът е сух, силно пиперлив, много осезаем, и чудесно се съчетава с полираното гладко дърво, ирисовата пудра и ванилията.
Чудесен и много мек тамян, в много ориенталски стил има и в новия Rose d'Isparta BoucheronHeart Exl Прекрасен парфюм, прекрасен. Разкошна пияна ориенталска роза, силно алкохолна, тамянена, в компанията на канела, шафран и дървесни ноти. Много ориент стил, богат, дървесен, топъл и подправков, много красива роза, и много мой парфюм. Ако харесваш такъв тип аромати, ще ти хареса и този.

# 437
Хайде давай предложения за хубави тамяни сега. Hug

Ох, ще дам, ама да си събера акъла, за да напиша. От около месец ги разнасям.
Ииии, прясно-прясно Dolce Amalfi, Dyvaromi, Densi и всички, които писаха за него, да, дължа ви една почерпка! Вълшебен тамян и дюли, и асоциация за скъпо лимончело, много рокендрол, наистина. Тамянът в него е 😍
Обаче, сега ново 20.
Дълго време зяпах в elfragrance Les Exceptions серията на Mugler и най-накрая с престраших за Naughty Fruity. Влюбена съм в него. Сочни, узрели тъмни кадифени сливи и омайващ тютюн. Тютюн, който е малко като тези влажните за наргиле, леко ферментирал. Композицията е наглед простичка и плодова, обаче..хмм, отива си на името 100%. Мек и фин, топъл и заоблен аромат, потъвам в него като в гъст сироп, но без да хващам диабет, тоест липсва баналната сладост, която обикновено върви с плодовете в ароматите. Като проекция е нещо като Seta- не мисля, че ще те усетят от 5 метра с него, но залепва за кожата и си го усещам стабилно едни плътни 4 часа. Презентацията е страхотна, масивна кутия, която се държи затворена с метална скоба.
Много ме изкушават още два от тази серия - Wonder Bouquet и Oriental Express, ще се радвам на отзиви, ако някой ги е пробвал.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 02:25 от tuali

# 438
Момичета, търся парфюм за подарък с много ирис
Сещате ли се нещо ? Не ужасно скъпо...

# 439
Колко скъпо? Мъжко или женско?

# 440
За жена на средна възраст , харесва Mark Jacobs Decadence, ако това е жокер.
До около 300 лева

# 441
  • София
Много ви благодаря, Kovatcheva, Densi и tuali! Flowers Rose
Dolce Amalfi много харесвам, но домочадието не го хареса. Worried Не обичам да ми казват, че нещо им е неприятно и да ме молят да не го нося.
Oud Blanc тествах няколко пъти и имам отливка от прекрасна съфорумка. Hug В него има половин час, който ме мъчи, след прекрасното начало. Предполагам фурмите в комбинация с алдехиди. Продължавам с тестовете. Изобщо не е за отписване.
Bois D'iris е много пудрен върху мен. Направо ме мъчи.
Boucher-а не познавам, но ще потърся откъде да си поръчам мостра за проба.
Zefiro Xerjoff също не познавам, но виждам, че има карамфил, а с него съм в много сложни взаимоотношения.
От серията тамяни на Ком де Гарсон не познавам нищо, но не знам дали не са твърде "хард". Confused Тях мисля, че мога да ги намеря за тест. Иначе Floriental нося доста, откакто го купих и не мога да му се нарадвам.
Пробвах Wonderwood, ама за мен не е нищо особено. Smirk Извинявам се на харесващите го. Flowers Cherry Blossom
Нещата, които тествах и харесах са Santal Pondicherry Blend Oud, Cosi Blu Pantheon Roma и Anniversario Pantheon Roma. В последния, мисля че няма посочен тамян, но се усеща. Искам да пробвам и още няколко неща, по възможност, преди да реша какво да взема. Много, много ми харесва и развитието на Mystic Insence The Merchant of Venice в първите два часа, но след това при мен му се губи изцяло сладостта и остава само сух, църковен тамян.

# 442
Момичета, помогнете ми с парфюм.
Ванилия, ванилия, ванилия.
Майка ми иска за Коледа.
Нещо класическо като бранд, до 150 лв., траен аромат, налично за покупка по нашите бг магазини.
Този е с хубава ванилия, за целогодишно носене. Според мен подхожда на всяка възраст, според нагласата на жената
https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Signature-60962.html

# 443
То май повечето тамяни не са people - pleasers, та сложно е това с харесването и от околните. Малко са придобит вкус, ми се струва, отделно сме си културно натоварени, за добро, или лошо, да ги свързваме с църква и много хора бърчат нос на това...
Сетих се сега и за Casbah Robert Piguet, който пробвах, благодарение на една съфорумка. Хареса ми, макар да не бих го купила засега.

# 444
  • София
Tuali, аз само небрежно споменавам... Grinning Ако си имаш други любими туберози вече, тази на Мореск може да не ти даде достатъчно "ново" олфактивно преживяване, така че не знам доколко ще те впечатли, но според мен поне си струва пробата. Simple Smile
Magicjo, така като чета, търсиш меки тамяни, аз също не мога да нося хардкор тамяни и това, което си изброила, харесвам много и аз - Floriental CdG е разкошен и няма аналог, имам малка отливка от него от мила съфорумка Heart Exl, но сигурно ще взема бутилка в някакъв момент. Имам също The Merchant of Venice Mystic Incense, при мен остава пухкав и сладък до края, гурме тамян. Присъединявам се в препоръката да погледнеш Casbah R. Piguet, на мен много ми допада, макар че вероятно и той ще ти се стори църковен. Благодарение на парфюмна приятелка се запознах и с Full Incense Montale преди време, който за мое учудване е много мек, благ и с цитрусов нюанс, може да погледнеш и него, ако не си го тествала.

# 445
  • София
Момичета, търся парфюм за подарък с много ирис
Сещате ли се нещо ? Не ужасно скъпо...

Моите предложения за ирисови парфюми са: Tiffany & co Intense, Prada Influison d'iris, Acqua di Parma Iris Nobile Aqua, едп е за по възрастни жени, но Аква е страхотен, според мен и за млади жени. Той е спрян, евентуално от някъде онлайн. И разбира се любимеца на kovacheva Hug, в който за мен обаче има много носталгия, без да е ретро. Красив парфюм, който за съжаление аз не мога да нося.

А за тамян, мисля че при Serge Lutens, има доста попадения, в зависимост от това какъв да бъде по гурмански, по дървесен и т.н.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 21:52 от Иллейн

# 446
  • София
Klodilia, точно това търся - мек тамян. Simple Smile Толкова ме е яд, че Mystic Insence не остава линеарен до края, защото обожавам тази мека сладост от първите часове.
Не познавам Casbah R. Piguet и Full Incense Montale. Отивам да чета за тях. Поне по пирамида изглеждат обещаващо.
Нямам добра химия с ароматите на Серж, Иллейн, за съжаление. Отказала съм се да търся нещо между тях. Pensive

# 447
  • Germany
Тамяните имат толкова много лица, че е трудно да кажем кой ще ти пасне на теб. От прочетеното правилно съм се ориентирала, че клониш към по-меки тамяни, омекотени от ванилена сладост. Мисля, че MALVS има голям шанс да ти хареса, за мен е от най-меките и носими тамяни. Сух, леко нагарчащ и смолист, с много хубава подложка от сантал и ванилия, каквито използва Натали Лорсън много често. Изненадата в него е лекото гурме намигване с ароматни печени ябълки, даващи усещане за къщата на баба с печката на дърва и карамелизираните ябълки във фурната. Има и много мек, кадифен и вкусен ветивер, както и топло гаяково дърво, но в основната роля са тамянът и ванилията, и то толкова мека, каквато умеят да правят от Нобиле 1942. Парфюмът за мен е унисекс, присъствен, без да е нахален, много хармоничен и няма нищо общо с тамяните на КдГ или СЛ.

# 448
  • София
Благодаря, Kovatcheva! Hug Разбира се, че няма как да посочите правилният за мен, но ми дадохте прекрасни предложения. Flowers Bouquet
Ще си поръчам едно мини MALVS за проба. Simple Smile

# 449
Много обичам тамян и парфюмите с тази съставка винаги са ме интригували.
Не е особено популярна в моето обкръжение и напоследък съм се спряла на социално по -  приемливи варианти.
Дългогодишен любимец ми е споменатият от Ковачева Bois d' Iris, а отскоро и Mystic insence - мога да ги нося навсякъде. Хубава смирна има и във Valentina Myrrh Assoluto.
Наскоро получих няколко проби, една от които е интересен тамян. Става дума за
Io Non Ho Mani Che Mi Accarezzino il Volto
https://www.fragrantica.com/perfume/Filippo-Sorcinelli/Io-Non-Ho … -Volto-43719.html
Нито мога да го произнеса, нито да го запомня, но е стих на отец Давид Мария Туролдо и се превежда нещо като: " Няма ръце, които да милват лицето ми".
По този стих фотографът Марио Джакомели заснема през 60- те години серия от снимки на млади семинаристи в моменти на игра, забава или размисъл.

Филипо Сорчинели прави парфюм в памет на фотографа.
Ярък, запомнящ се аромат. Започва с взрив от смирна, канела и бергамот, по - натък се появяват много съставки- карамфил, тютюн, един доста интересен восъчен акорд и накрая се затопля от малко кехлибар и тонка. Тамянът се запазва през цялото развитие. Трае дълги часове и е много различен в затворено помещение, където канелата и карамфила са водещи, и навън, където от него придобивам усещане за католическа катедрала и някаква ритуалност.
Напоследък предпочитам да се наслаждавам отстрани на подобен род аромати( не ми се случва), мм го намери твърде ярък и присъствен, а и той не обича канела.
На този етап го усещам повече мъжки и не бих го носила, но се радвам, че се запознах с него.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 17:29 от silver pearl

Общи условия

Активация на акаунт