Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 36 972
  • 844
  •   1
Отговори
# 705
В краен случай, ако много закъса, ще му купя колата за 50к. От днес за утре.
Тия пари ще му стигнат за 2 години ипотека на 250те к Евро в Лозенец.

Тангра - две коли за лев, а? А се смееш когато хората искат да купуват апартаменти по тая схема Grinning

# 706
  • София
Разликата е, че аз никога не съм точил лиги, не съм се облизвал, чакайки да дойде "катастрофата", че да се накупя с коли.
Просто предлагам да помогна на човека, след като не е мислил, когато е трябвало.
Кола (нова) мога да си купя, мога и да не си купя. За мен по-скъпата кола е неудобство.

И тъй като вероятно няма да съм фен нито на марката, нито на цвета, едва ли ще горя от ентусиазъм да му купя колата на 100% от цената. Все пак трябва и аз да поискам да се обзаведа с тази консерва. Може пък да съм фен на ауди, и да се прежаля с тая тойота да ми е компромис.
За 100к мога да си взема най-новата 8ца.

# 707
В краен случай, ако много закъса, ще му купя колата за 50к. От днес за утре.
Тия пари ще му стигнат за 2 години ипотека на 250те к Евро в Лозенец.

Тангра - две коли за лев, а? А се смееш когато хората искат да купуват апартаменти по тая схема Grinning
Това ми хареса. Иначе всеки драпа в негова посока в тоя форум. За повечето хора предполагам веднага си проличава по мненията кой какви интереси има.

# 708
  • София
Миналата страница дадох личен пример с няколко човека. Мога с още.
Ама най-добре да ти дам пример с мен и моя.
Миналото лято сме изкарали над 80к чисто, това не можахме и 15. Тясно специализирани сме, няма как да започна работа в машиностроенето.
Гледаме 2 деца, поддържаме 2 коли.
Я си представи че имахме и кредити за къщата ни и за двете коли? Как ще изкараме с по 1200лв на месец, като само тока ни зимата е 400? Колко да свием перките като само на едното дете английският и другите дейности са 300лв? Да бе, ние ще избутаме, защото сме от малкото щастливции да не сме се набълбукали с кредити и да имаме заделен лев и странични доходи от рента и наем. А масовият случай е точно обратния. Просто да се извади статистика за ипотеките взети през последните 10 години - над 95% са все още активни. Да не говорим за стари кредити. Да не говорим за фирмените кредити.

# 709
  • София
Новинка
https://m.fakti.bg/imoti/533085-tezi-imoti-veche-shte-sa-sas-statut-na-jilishta
Както е споменато в коментарите, строителите са кихнали на когото трябва.

# 710
Не се стърпях и ще пусна този линк. Кога ли ще имаме нещо подобно и у нас?
https://www.360mag.bg/posts/121829

# 711
По-скоро визирах държавата да им поеме дълга за тея 9 месеца или да им изкупи имотите. Но това в БГ няма как да се случи, виж в сащ, германия има шанс

Тод - дано можеш да си ги покриваш. То не е само до увеличение на вноска, ами ако ти намалят заплатата или ако има инфлация?

Общо двете вноски са ми 25% от заплатата към момента; ние сме от тези, които в момента печелят добре Simple Smile

# 712
  • София
Новинка
https://m.fakti.bg/imoti/533085-tezi-imoti-veche-shte-sa-sas-statut-na-jilishta
Както е споменато в коментарите, строителите са кихнали на когото трябва.
Същият този защитаваше Артекс, когато приеха поправката "Артекс" пред година. Сега им узаконява 1000 жилища на същите. Ама не бих се учудила, като знаем от какво златно семейство произхожда и как винаги е бутан. Булгаристанска работа....

# 713
@Tod Tod, радвам се за теб, но в момента ситуацията за много хора е тежка. Нека не гледаме само откъм собствената си камбанария. Ето сега по БНТ1 предаването Референдум една майка постави въпрос как да храни дете със 140лв.? Има голяма криза, която се задълбочава с новия локдаун и който твърди обратното е пълен лицемер.

Държавата срещу кризата! Трима министри отговарят
Предаване: Референдум

https://bnt.bg/news/darzhavata-sreshtu-krizata-trima-ministri-ot … t-287478news.html

На някой стана ли му ясно какво разработват, по какви схеми работят тримата министри и каква е политиката на това правителство?

# 714
европейска политика. каквото им кажат и каквото им дадат това.,

# 715
@Tod Tod, радвам се за теб, но в момента ситуацията за много хора е тежка. Нека не гледаме само откъм собствената си камбанария. Ето сега по БНТ1 предаването Референдум една майка постави въпрос как да храни дете със 140лв.? Има голяма криза, която се задълбочава с новия локдаун и който твърди обратното е пълен лицемер.

Държавата срещу кризата! Трима министри отговарят
Предаване: Референдум

https://bnt.bg/news/darzhavata-sreshtu-krizata-trima-ministri-ot … t-287478news.html

На някой стана ли му ясно какво разработват, по какви схеми работят тримата министри и каква е политиката на това правителство?

Аз в никакъв случай не гледам само за себе си, но има бизнеси, които продължават да се развиват и то с доста заети в тях хора. И както е било винаги едни ще са по-добре, а други по-зле за съжлаение.
Но така е в цял свят все пак.

# 716
Разбира се, че ще има такива, които да се развиват напук на кризи, данъчни и административни пречки, но е притеснително в 21 век да има немалко хора в държава от ЕС, които едвам оцеляват.

Водещата успешно провокира министрите с въпрос за милион долара - каква ни е стратегията и държавата поема ли своята част в помощ на бизнеса и гражданите или се стреми да е "отличник" в ЕС?

Ако мислим извън матрицата това е водещо и при бъдещето развитие на пазара на имоти. Но аз видях в отговорите една отбранителна, недалновидна и безпомощна позиция на министрите.

Вярно е, че никой не знае кога ще приключи пандемията, но без дългосрочна стратегия и адекватни мерки за справяне  сме загубени. В този ред на мисли, занапред всеки трябва да планира форсмажор.

# 717
Пандемията магически ше свърши след НГ. В момента се дистрибутират ваксини за хората на първа линия. В локдаун сме, той ще “резултира” в драстично намаляне на заразените по официални статистики. Ще почнат да се появяват положителни новини, че края му се вижда, че икономилата се стабилизира, че безработните намалят, че до пролетта ще ни ваксинират. На пролет ще спрат да тръбят за корона вируса, ще върнат хората на работа. Привидно всичко ще изглежда розово, но на практика няма да е. Ще почнат да гърмят ипотеки, вероятно (не съм сигурен) ще почнат да вдигат лихви, ще се вдигат данъци след изборите, които вероятно бойко ще спечели, ще спрат стимулите. Като резултат ако лихвите почнат да се покачват, всички класове асети ще тръгнат надолу.

Да видим дали ще се окажа прав Simple Smile

# 718
гого няма да е така бързо . целта е 60% ваксинирани, а в готовност да си го причинят са само 20% ... ще има натиск и извиване на ръце, да видим как.

# 719
Значи спада на асетите ще е плавен, няма да е за 1-2-3 месеца, аз казвам как ще започне. Колко хора ще си сложат ваксина реално, изобщо няма да има никакво значение, важното е как ще се представят нещата на широката публика, защото според мен след НГ ще имаме стаден имунитет или поне медийте и властите ще спрат да раздухват лоши новини и ще ги заменят с положителни или ще спре да се говори за ковид изобщо. Всичко е въпрос на възприятие, а то се контролира от властите и медийте. Иначе ако се стигне до извиване на ръце, което не вярвам Бойко да направи, ще се наложат имунизационни паспорти както е при другите ваксини и ще се изискват при полети, пътувания. детска градина, училища, офис и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт