Паросмия /извратено обоняние

• 38 225
  • 384
  •   1
Отговори
# 120
Боледувах началото на октомври. Само със загуба на обоняние и вкус. Масец по-късно, започна лека полека да се възстановя обонянието. Може би на 90%, бях успяла да се възстановя и се започна проблема от началото на февруари. Мирише на изгнил и изгорял боклук, почти всичко - яйца, месо, лук ( всяко ястие е с гаден мирис и вкус). Препарати и прахове за пране ми бият много на химия. Не пуша, не пия нямам някакви заболявания....Луда работа. Моля се да отшуми, не ми се мисли да продължи с години или за цял живот.
същото бих се радвала за фейсбук или вайбър да пиша с вас

# 121
Дали можем да направим някаква група във фейса. Там може и още хора да дойдат. Бг мама не всеки го чете. Вие пледполагам по ключови думи сте ме открили. Но може да си направим някаква груба, като руската

# 122
То има някаква, аз попаднах и влязох, но няма много като информация.

# 123
Българска ли е. Тази ли е?
Пратих заявка за присъединяване. То за съжаление никъде няма много информация. Само си споделяме кой как е, минава ли не минава ли.

# 124
Да. Написах паросмия в търсачката.

# 125
  • София
Аз нямам ФБ, чета коментари на руснаците под някои видеа в  You Tube, например тук https://youtu.be/mOf725b6IBo

# 126
Във ФБ има една група за Ковид,в която медицински лица дават съвети /Медицински съвети при COVID-19 у дома/ Много често се пише за паросмия като ще Ви цитирам и най-често срещания отговор :
"За съжаление паросмията ни е по-малко ясна от аносмията. Повечето препоръки са за съжаление: търпение. В abscent.org препоръчват до възстановяването консумация на храни на стайна температура или охладени храни, консумация на "по-безвкусни" продукти като ориз, паста, хляб (но не препечен). Опитайте със задушени зеленчуци. Не пазарувайте лично вие повечето храни по възможност.
Има и препоръки да се опита и с някои антиепилептични медикаменти.
Не е ясно дали би имало полза от обонятелни тренировки."
С две думи трябва да имаме търпение !!

# 127
Здравейте , сутрин когато ходите на тоалетна усещате ли тази миризма?

# 128
При мене има леко подобрение. Продължавам с предписаното лечение от невролог. При пълно възстановяване, ще ви пиша точните медикаменти и схема на приемане.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 16:59 от Stk123

# 129

От няколко седмици започнах леееко да усещам, но пот и развалено все още не мога.

# 130
  • Варна
Не пазарувайте лично вие повечето храни по възможност.
Това защо, не ми стана ясно Confused

# 131
Предполагам, за да не се вглеждаме и усещаме миризми.Забелязала съм, че в ресторант ми е в пъти по- добре храната, отколкото като си я приготвям сама.Още, докато я готвя ми става лошо....

# 132

От няколко седмици започнах леееко да усещам, но пот и развалено все още не мога.

На мен всичко ми мирише много лошо , на нещо като развалени яйца 🤮

# 133
Аз лично не мога и да вляза в магазин или да готвя, повдига ми се. Днес бях на УНГ, за всеки случай. Пуснахме секрет от носа, изписа ми обичайните кортикостероиди и промивки, някакво кремче. И каза, че за жалост не може да обещае, че нещо ще помогне. Но пък, ако малко намалее ще е супер. В момента с тези миризми на изгоряло в София съм на ръба да пукна като изляза от нас.

# 134
  • София
Може би защото ако нещо е развалено и намирисва, няма да го усетим, а друго, което е ОК, ще ни мирише на развалени яйца или пържен лук например. Сега разчитаме основно на зрението при избор на продукти. Аз пия от много месеци витамини В комплекс ( уж хубави, немски, от Амазон), но не виждам да помагат.

Общи условия

Активация на акаунт