СЕПТЕМВРИЙЧЕТА без зъбки, никнат вече като гъбки

• 15 225
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
zadraveite mili maiki,az sam Dani i mi e mnogo pritesneno,kato na vsi4ki vas,koito o4akvate va6ite rojbi.Az sam v 9 mesec i termina mi e na 30 septemvri,niamam tarpenie da se rodi malkoto beb4e i da razbera kakvo 6te bade,no nai ve4e iskam da e jivo i zdravo i mnogo dobre.Mnogo me e strax i neznam kakvo 6te pravia kogato doide momenta,no niama na4in 6te triabva da se rajda.E tova ot men,stiskam vi palci na vas. Crazy

# 121
diddkka добре дошла макар и малко късничко в нашия септемврийски отбор.Тук е мястото да споделиш страховете си и да намериш сродни души.

Аз влизам да ви кажа,че преди малко мъжа ми дойде с един ананас,разфасова ми го и вече съм го преполовила.За сега няма ефект.Ако утре случайно не съм на линия да знаете,че е подействал.  Joy

# 122
Аз влизам да ви кажа,че преди малко мъжа ми дойде с един ананас,разфасова ми го и вече съм го преполовила.За сега няма ефект.Ако утре случайно не съм на линия да знаете,че е подействал.  Joy
Хайде,дано да подейства,стискам палци!

# 123
Никол5, стискам палци ананасът да е от "действащите"!
Шоколадче, на нас ни подариха бебшки кантар на тефал. Уникален е - освен че претегля супер прецизно бебето, сам показва и разликата в грамовете при предходнот оизмерване. Има и някакви други опции - съотношение см и т.н., но нямам време да ги разуча. Не знам колко струва, но е супер полезно  Peace Опа, намерих го - не е особеноефтин 165лв Confused

# 124
Здравейте.Аз съм мама от миналогодишните септемрийчета.Искам да честитя на всички който са станали майки и да им пожелая само хубави емоции с малчовците.Когато прочетох че две майки са родили на 14.09 когато се роди дъщерями се разплаках.

# 125
Здравейте!
Аз още съм бременна Simple SmileЩе пробвам всичко наред за предизвикаване на раждане.Днес с мъжа ми пак действахме Sunglasses Embarassed-дано естествените простагландини подбутнат нещата.Д_ра ми каза да не правим секс че сега имунитета във влагалището е намален,ама ние набързо,без много мотане:)Утре ще купим ананас.Четох за чай от кимион-използвал се в латинска Америка май...Ходя повечко на разходка.Днес ме стягаше корема,менструални болки,но вече не им обръщам внимание.До преди месец два със свито сърце ходих всеки път до тоалетната-да не би да има нещо кърваво-сега се надявам да видя прословутата тапа Joy..Въобще-така си и знаех-от много пазене накрая ще се притеснявам що не се ражда вече..Е,все пак имам още няколко дена.
Дано да тръгне само Praynig Praynig

# 126
  • Ямбол
Сега бабите изкъпаха бебето накърмих го и мога да попиша малко защото куклата ми спи.
Ох.. Ирини де да не беше толкова страшно .. доста страшно си беше.
Аз бях на 4ти преносих до 11 и доки каза до 11 ако нямам признаци да си хващам багажчето и в болницата. Така и стана.. на 11ти към 3 вечерта се почнаха леки контракции който не бяха болезнени особенно и аз реших да не будя никой а да изчакам да се засилят. Засичах си ги бяха странно през 2 = 3 минути. Към 4 и нещо почна да ми тече леко кръвчица и реших да будя таткото и после да звъня на майка си да дойде да ни вземе с колата .. така и стана и към 6 и половина тръгнахме за клиника "Ева". Отидохме, там приеха ме. И се почнаха мъките...ей влезнах една от 1вите и си тръгнах последна.. влезнах в 7:20, малката красавица се роди в 17:20. Такива мъки през живота и не съм изпитвала. Самото раждане иначе беше песен за 10 минути родих и казах на доктора, че ако ми съкрати контракциите с няколко часа мога още 3-4 да ги родя.Нямам нито един шев!  Mr. Green и съм много щастлива защото очаквах поражения. И в край на сметка като видях бебка забравих за всичките тия часове и си поплаках.. след което заспах в родилното с торбичката пясък.. защото бях супер изтощена просто.
Ахх и тези 72 часа в клиниката..бяха ужасни нямах търпение да си се прибера вкъщи и да прегърна таткото който страшно ми липсваше (въпреки, че идваше всеки ден да си ме вижда). Еми това е за сега момичета има още много подробности, но за тях друг път.
А относно кърменето, 1вият ден нямах никъква кърма, а и беба не искаше цица тя само спеше ., но от 2рият ден нататък сме само на кърма! И съм много щастлива, че мога да си я нахраня  Heart Eyes Бях се наплашила, че няма да имам кърма и ще трябва да се храни с добавки  ooooh!

# 127
Здравейте момичета

Ави добре дошли с малкия Сашко Виждам че си уверена както винаги и не се съмнявам че се справяте отлично Как прие тати новината

Деси мерси за инфото за каната Ще си помисля искам първо да видя колко и дали ще пие вода В тази връзка родили майчета вашите бебоци пият ли вода

На всички майчета в очакване стискам палци и дано бебчетата се размърдат че тук толкова народ ги чакаме

Мойто мушмуроче шавка активно Кръстът така ме боли че куцам но това е В понеделник съм на лекар и ще видим какво ще каже лекарката Аз продължавам да искам да си издържи до 26 Май съм единствената която не бърза да ражда  newsm78
Пепта Аетера толкова се вълнувам като чета разказите ви Знам че никога няма да изпитам това но все пак Може би съм малко по емоционална напоследък

На всички желая лека и приятна вечер

# 128
Честито на Аетера и добре дошла!   bouquet
Ох, на мен цял ден корема ми е на топка и твърд. Не мога да се сетя дали ме е отпускал, защото не му обръщах внимание през цялото време, но през последните няколко часа си е все така. Все едно съм глътнала диня и ми иде да я почукам дали бие на узряло  Laughing Нали ако са контракции би трябвало да имат край все някога. Мъжът ми се чуди може ли да има нещо общо с това, че през последните 2-3 дни съм изпила 3-4 литра газиран тоник, а до сега почти не бях пила газирано през брерменността си, защото ми ставаше лошо (явно си наваксвам). На мен обаче не ми се вярва тоника да има нещо общо.  newsm78

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 22:31 от tonitta

# 129
Честито на най-новите мами Radosty22 и Aetera.
Да са живи и здрави Георги и Лидия.
Много щастие и късмет в живота да имат, а вие да сте горди мами с техните постижения.

Ави и pepta, добре завърнали сте се в отбора. Радвам се, че е минало леко раждането ви.

nikol5, ive1ina, MariaF и Vessselka, гледам, че масово сте се изпопретеснили и наблягате на ананаса. Дано да има ефект, както при pepta. Аз лично за сега ще изчакам с ананаса, защото от 3 дни съм с падаща тапа, никакво разкритие и контракции. То направо да се чуди човек това тапа ли е моето или какво е?  #Crazy Все едно, че цикъла ми дойде, а сега ми свършва. Има ли някой друг със случай като моя?  newsm78

diddkka, добре дошла сред нас. Не се паникьоскай от сега, имаш още време да се настроиш с положителни мисли за предстоящия момент.

# 130
Аетера, добре дошла, скъпа. И аз се просълзих н аразказа ти. Имах предвид, че когато нещата са отминали и бебечто е в ръцете ти, кофти спомените избледняват сякаш, нали?! Чудесно си се справила - без шевове!!!Поздравления!
Каролина, мислех си, че тези дни е твой ред. Нали с Алфи бяхте на една дата. Четох във форума за някои мами, (чиято тапа изтича в продължение на дни. Явно си от тях. Дано скоро има продължение  Praynig Simple Smile
Яни, миличка, каквато си крехка представям си как ти тежи вече корема. Мъничко остана - бебчо те чака да се доподготвиш. Чакаме новини в понеделник! За водата - аз не давам  Naughty - нито изплаквам устата, нито давам за пиене. Такова е решението ми - поне засега...  Thinking Ако някакви екстремни ситуации не наложат вкарването на чайове и вода в менюто на Спаси, смятам да удържа колкото мога само на кърма.
Тонита, не мисля, че е от тоника реакцията на корема, но пак ти казвам - няма начин да ги сбъркаш контракциите и наистина между тях има паузи!
Весселка, ударила си го на живот ти Mr. Green Американски и английски сайтове препоръчват пиене на чай от къпини за предизвикване на родова дейност. Щом ще пробваш всичко, тествай и това! Пък дано...  Praynig Това очакване си има и положителната страна - а именно, че когато раждането започне няма да изпиташ страх или тревога, а радост и облекчение, че най-после се случва!
Да ви се похваля - днес мерихме Спаси - вече тежим 3470, при изписване преди седмица 3125 - което означава 345 гр за седмица!!!

Преди малко си пуснах филмчето от раждането на сина ми и плаках като дете /за пърив път откакто съм родила/... Преживях отново всичко и... толкова го обичам!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Неродилите момичета, предстои ви най-великата среща в живота ви!  Heart Eyes

# 131
Aetera, поизмъчила си се малко, но резултата си е заслужавал. Радвай се на малката си кукла с дълга коса. Не знам защо си мисля, че и моето бебе ще се роди с голяма коса.

irinii, браво! Спрявате се много добре с грамажите. Все така да продължавате. Гледам, че си се ориентирала към американската система на кърмене - без вода и залъгалки. И аз така ще процедирам, защото мисля, че е по-добра от руската.
На Алфи термина беше с един ден по-напред от моя. Можеше и на една дата да родим, както се почна с тия кървенета на 13 сутринта, но нещо работата се закучи и сега чакам родилните контракции да се появят.
Направо ме разчувства с това филмче. Искам и аз вече да раждам.  Heart Eyes

# 132
Ирини,благодаря 4е си ме вписала  Simple Smile в септемврий4етата
Бебе Димитър е 54 см,а не 53
Сега отивам да поспя 4е до сега се хранихме ,по късно 6те пи6а,приятен ден желая.

# 133
  • София, "Младост 3"
здравейте
ние с бебе МАрия сме добре - аз се възстановявам потресаващо бързо, въпреки новите здравословни проблеми, а бебе Мария също държи фронта въпреки наличието на хидронефроза - уголемение на бъбречните легенчета.
Уви и тоя път няма да ми се размине тичане по болници - изглежда такава ми е съдбата - две проблемни бремености, две тежки раждания и две деца, с които да обикалям болниците от тяхното раждане...
Надявам се, че бебка ще бъде от тези надраснали проблема си - но сега първия месец трябва да я следим много често - да видим дали проблема ще нарасле или ще се задържи такъв какъвто е - а той сега е "поносим" ако мога така да се изразя.

Моето раждане беше проблемно откъм всякъде - на 7.09 д-ра с който имах уговорка намести бебето - да тръгне да излиза, защото аз вдигах 140/100 кръвно. И цял ден бях с редки, но болезнени контракции. Вечерта към 11 вече бяха на 4мин и силни - чак дъха ми спираше, а аз съм раждала та търпя на болка. Тръгнах към родилния дом - но там в МД се оказа че 1см разкритие, паднала тапа и контракции на 4мин не са достатъчно основание да ме приемат!!!!!!!
Одадих се за уговорката - но докито бил след 24ч и не можел да дойде и да си ходя в къщи щом са ми казали така.
Добре но как да ида като казаха да дойда след като контракциите станат 2 за 10мин? Та нали аз имах такива???
Е отидох в къщи, и се почна едно истерично търсене - къде да направя австралийски антиген щото бил задължителен. Е оказа се че в "Шейново" ще го направят и през нощта. Отидох там и се оказа, че за 1ч имам вече 3см разкрите - приеха ме без обменна карта и без австралийски - него ми го пуснаха. Това вече в 1ч сутринта на 8.09. И тъй като бях без уговорка следващите 2ч раждах тъй както е раждала баба ми - дори без бусколизин в дупето. Както и да е  - този път бе доста по-зле от първи - болкат беше от твърде брзото разкритие - в края за 10мин бебето от предстартова позиция и 7см - направи пълните 9-10см и излезе. Беше страшно защото тоновете на Мари падаха всеки път когато имах контракция - дори акушерката се препоти като го видя това. Родих с няколко напъна - почти на кушетката, щото не очаквахфа, че толкова бързо ще тръгне бебето. И ако не бях изкрещяла - може и там и сама ад си родя Wink
НЯмам твърде много шевове - но имам - което е странно - беба е 2.55кг и 46см - мишока дори не му се изкриви главата - толкова е малка. Зашиха ме пак на живо - това няма да го коментирам. МОжеха поне бусколизин да ми сложат, но не - нали несъм с уговорка що да се стараят...
Е бях щаслива - малката изглегдаше добре, нямаше да е в кувьоз като брат си... Времето до 10ч сутринта ми се стори ад - все си мислех, че ще стане  нещо и няма да ми я дадат за кърмене- но ми я донесоха.
Няма да ви лъжа, че гушкайки бебето съм забравила всичко - нищо от недостига на внимание и добро отношение към момичетат около мен /щото мен ме пощадиха и не ми говориха грубо сигерно щото им  казах, че първото раждане е било проблемно и после съм имала пробелми с детето/и от елементарно обезболяване /все пак и на крава биха били местна упойка поне при шиенето/ не съм забравила селд гушкането на бебето, но поне това осмисля някак неприятните преживявания.
И да си кажа извода - не раждам без уговорка та ако ще не знам какво да става. И е много важно уговорката да е стабилан... Ама вижда се аз нещо нямам късмет - просто ми е писано да ми е трудно с бременостите и с ражданията....

Сега ви пожелавам приятен ден и много бебешки усмивки! Мого щастие и лябов в дома на родилите и чакащите мами!

А на неродилите - леко и безпроблемно раждане!

И виртулано пращам прегръдки на Зия - тя знае, че сме с нея и блебечето й, но искам и тук да й пожелая то да се пребори с проблемите и тя скоро да гушка Софи!

# 134
Здравейте момичета! Честито на мамчетата, които вече гушкат бебенца.
Аз съм от ноемврийките, и имам още две месеца до събитието. Зачетох се случайно и закратко, и видях, че някои от вас искат вече до родят, и търсят ананаси.
Скоро открих в нет-а една станица с "тайните на корана" - покрай търсене на тема "безболезнено раждане", и се оказа, че фурмата е спомената в Корана точно във връзка с предизвикване и облекчаване на раждането. Може и сте го коментирали в предишни теми.. но за всеки случай ви пускам линка към страничката.
http://www.harunyahya.com/bulgarian/article_hurma.php
Успех и приятни мигове с бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт