Майчинството счетоводно - 87

• 34 513
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
  • София-Младост
А ако не е подадено прилпжение 8 могат ли сами да ти го намалят?
Кой да го намали?

# 166
Благодаря, Ала-Бала!

# 167
# 168
  • София-Младост
Не, НОИ не проявяват такива самоинициативи. Ваше задължение е да уведомявате работодателя в срок за промяна в обстоятелствата, той пък съответно НОИ.

# 169
Моля някой осведомен да ми поясни .
Болничният ми е от 04.11-03.12
Края на месеца Постъпи превод , в който пише че е изплатен 19 дневен болничен за ноември . Двата дни от декември 1 и 2 кой и кога ще ми плати ?
Наистина моля някой да ми обясни защото занапред всички болнични ще са ми пак такива с ден два от следващият месец .

# 170
  • София
При мен също съвпадат два месеца. Първият ви 30-дневен беше от 28.10 до 27.11. На 12.11 ми изплатиха за 28.10, 29.10 и 30.10. А днес на 01.12 ми изплатиха всички дни до 27 ноември.

# 171
Не, НОИ не проявяват такива самоинициативи. Ваше задължение е да уведомявате работодателя в срок за промяна в обстоятелствата, той пък съответно НОИ.

Ооо, но са го направили. Затова казвам, че със сигурност ще се намери някой, който да иска да чуе историята ми.

# 172
Да де , ама на мен в ниември ми изплатиха ноември ?!
И иначе за декември болничният в декември ли ще го получим ?
При мен също съвпадат два месеца. Първият ви 30-дневен беше от 28.10 до 27.11. На 12.11 ми изплатиха за 28.10, 29.10 и 30.10. А днес на 01.12 ми изплатиха всички дни до 27 ноември.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 20:56 от сложно@е!

# 173
Аз смених фирмата,сега е със седалище София. Миналия месец получих майчинството си чак на 10то число. Днес също нямам превод. Не знам дали има проблем с документите и от там идва забавянето. Счетоводителката ми казва,че различните градове изплащали на различни дати. Аз знам,че е първия вторник или четвъртък на месеца(без значение от града). Аз ли греша или тя ме баламосва?

# 174
Няма общо с града или фирмата ви, в календара от сайта на НОИ винаги е първия вторник или четвъртък
Отговорих по-назад, не знаете ли как да намерите календара?

Скрит текст:

# 175
Здравейте,
Майчинството 2г ми приключва на 5.12, а след това започва да ми тече 2 месеца платен отпуск. Все още нямам превод за ноември, кога трябва да получа него и за декември ще получа ли някакви пари от НОИ (до 5.12)?

Другият ми въпрос е, тъй като в момента съм бременна в 4ти месец, идеята ми е след изтичане на двата месеца платен отпуск да уведомя работодателя и да изляза в болничен и след това отново в майчинство? Как се изчисляват болничният и майчинството в такъв слупай?

Благодаря!

# 176
  • София-Младост
Края на месеца Постъпи превод , в който пише че е изплатен 19 дневен болничен за ноември . Двата дни от декември 1 и 2 кой и кога ще ми плати ?
Наистина моля някой да ми обясни защото занапред всички болнични ще са ми пак такива с ден два от следващият месец .
Ако има 3 работни дни за работодател от този болничен, то изплатено ви е всичко и повече пари от НОИ не чакайте:)

Елфичка, има нещо, което не е написано според мен.

Whisskas
За ноемврри вероятно утре, за декември...да, имате и ще получите обезщетение за 4 работни дни.
Изчислението ще се направи на база 18 месеца за "обикновен" болничен и след това 24 месеца назад, за обезщетение за бременост и раждане.

# 177
Ала бала , значи всеки превод за едномесечен болничен е минус 3 дни така ли ?
Ако има 3 работни дни за работодател от този болничен, то изплатено ви е всичко и повече пари от НОИ не чакайте:)

Whisskas
За ноемврри вероятно утре, за декември...да, имате и ще получите обезщетение за 4 работни дни.
Изчислението ще се направи на база 18 месеца за "обикновен" болничен и след това 24 месеца назад, за обезщетение за бременост и раждане.

# 178
Здравейте , моят болничен е от 02.11 до 01.12 . На 26.11 от Нои ми изплатиха 18 работни дни ( поне така пише в системата им ). Като добавим и 3 работни дни за сметка на работодателя ми се губи 1 неплатен работен ден за 01.12 . Правилно ли смятам или нещо бъркам .

Whisskas

# 179
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Тая седмица или другата очаквай пари за 01.12.2020.

Общи условия

Активация на акаунт