Майчинството счетоводно - 87

• 33 971
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! В майчинство съм, детето ми е на 1 година и половина. Имам и голяма дъщеря на 15 г., нямам брак, водя се разведена.Досега никога не съм взимала детски.Имам ли право на детски с дохода ми в момента от 380 лв.? Ако да, какво се изисква да подавам?
Дали може някой да ми помогне?

# 436
Здравейте! В майчинство съм, детето ми е на 1 година и половина. Имам и голяма дъщеря на 15 г., нямам брак, водя се разведена.Досега никога не съм взимала детски.Имам ли право на детски с дохода ми в момента от 380 лв.? Ако да, какво се изисква да подавам?
Отивате в социалните и ще Ви дадат бланки,за да си ги попълните.

# 437
  • София-Младост
Гледа се дохода за 12 месеца назад, т.е. ако подаваш сега се взима дохода за цялата 2020 година.
Попълва се молба-декларация.
Ето я темата и първия пост, където всичко е обяснено:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1131065

# 438
  • ВАРНА
Моля за помощ - от 2месеца съм в неплатен отпуск по чл.168а. Работодателят иска да прави ревизия след няколко дни и искат да присъствам - задължително ли е и как трябва да се оформи документално ?

Да си повторя въпроса, ако някой е наясно ...

# 439
Здравейте! Относно майчинството, тъй като    се взима последните 24м стаж назад, а аз съм работила за около 12 месеца в Англия, как точно ще се изчисли този период? След като се върнах подадох документи и ми признаха здравните осигуровки за този период.

# 440
Здравейте имам въпрос не съм в час много с тази тема да ме извините предварително. Наскоро разбрах че съм бременна но съм безработна. Имам стаж около 10 месеца. Ако сега започна да се водя на работа във фирма ще мога ли да взема майчинство,незнам изобщо какво трябва да направя ако намеря такава фирма ще трябва ли да плащам там някаква сума и ще се счита ли за стаж ако от сега до края на бременноста се водя на работа.С първото ми дете направих тази грешка и вземах една година по 100 лв. Искам поне сега да мога да взема майчинството,стана много дълго. Моля за мнение 🙂

# 441
Може ли някой да коментира колко точно ще се получи?
Аз доколкото зНам за две деца се получават едни 40лв, но  коментарите пише, че имало промяна в закона и всъщност от тази година е 900лв?

# 442
  • София
Здравейте имам въпрос не съм в час много с тази тема да ме извините предварително. Наскоро разбрах че съм бременна но съм безработна. Имам стаж около 10 месеца. Ако сега започна да се водя на работа във фирма ще мога ли да взема майчинство,незнам изобщо какво трябва да направя ако намеря такава фирма ще трябва ли да плащам там някаква сума и ще се счита ли за стаж ако от сега до края на бременноста се водя на работа.С първото ми дете направих тази грешка и вземах една година по 100 лв. Искам поне сега да мога да взема майчинството,стана много дълго. Моля за мнение 🙂
Ако започнете работа сега ще вземате майчинство, защото ще имате 12 месеца трудов стаж и ще сте на трудов договор.
Аз миналият месец попълвах декларация за облекчение на данъците, но ми казаха, че за 20 лв става въпрос (за 1 дете).

# 443
Ние не попълних е, ММ не щеше да се занимава, но ако е толкова пари да пробваме да подадем...

# 444
Гледах по новините, че са гласували увеличение на тези облекчения, но не мога от информацията в интернет да разбера точно за какви пари става въпрос. Малко ми е объркано, пишеше на едно място за някакви 450лв за 1 дете.

# 445
  • София
Аз доколкото разбрах може само единият родител да попълни, като попълвах моята специално ме попитаха дали мъжът ми е попълвал така, защото не можело и двамата.

# 446
  • Countryside
Гледам обсъждате, точно каквото ме вълнува в момента. Коя декларация се попълва за данъчни облекчения за деца? От къде може да се изтегли и къде се подава, предполагам в съответната община? Досега ми ги подаваха от фирмата, в която работя, но вече ще трябва сами да се оправяме...

# 447
Аз доколкото разбрах може само единият родител да попълни, като попълвах моята специално ме попитаха дали мъжът ми е попълвал така, защото не можело и двамата.
В самата декларация се посочват данните и на другия родител. На гърба при указанията е разписано, че другият родител може да подаде декларация при разлика в размерите в полза на лицата, разбира се. Също така за тази година е вписано: Размер на данъчното облекчение за деца
Данъчното облекчение за деца се прилага като сумата от годишните данъчни основи се намалява със:
•   200 лева – при едно ненавършило пълнолетие дете;
•   400 лева – при две ненавършили пълнолетие деца;
•   600 лева – при три и повече ненавършили пълнолетие деца.
Данъчното облекчение се ползва до размера на сумата от годишните данъчни основи!
Мен ми е любопитно от къде е тази рисунка ? Потърсих в сайта на министерството, но не  я откривам.
Г-жа Букет в интернет я има. Посочете в търсaчка декларация облекчения за деца 2020. Излиза от сайта на НАП.
А защо вие да я подавате сами ?

# 448
Нужни са 12м стаж ,за да получавате майчинство.Ако намерите фирма да Ви назначи фиктивно ще си плащате осигуровките.

# 449
https://nra.bg/page?id=336
Тук не го ли пише точно това?

Общи условия

Активация на акаунт