Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 027
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Забравих за часовете по АЕ да кажа - ние платихме код, за да влизат в някаква платформа, на Оксфорд или на Кеймбридж, да не ви излъжа. Та там си има, предполагам, необходимите ресурси. Значи - пак въпрос на организация на училището.

# 121
  • Бургас
И ние по английски сме на Лонгман. В учебната тетрадка има уж един стикер. Трябва да се отлепи и под него е кода за онлайн ресурсите. Отлепихме го и... нищо Joy Нямаше код.

# 122
  • София

Синът ми днес е имал присъствен онлайн час. Децата (на брой 12 от 28) са присъствали в класната стая, учителят (заместващ) - онлайн на екрана. Е... важното е, че са били присъствено, де.

Така е! Но да гледаме положително - поне са се социализирали, докато учителят е бил онлайн и по никакъв начин не е имал контрол над поведението им в присъствена форма.

Е то какъв контрол - не може да ги вижда, не може да ги чува едно от децата се е логнало от собствения си телефон и мобилни данни, но... повечето - не. Дет' се казва, ако всичките просто си излязат, той може да продължи да си преподава и няма и да разбере, че няма аудитория.

Не са го направили... само понеже са били малко, учителят наистина им помага повече от редовната учителка по МАТ и са в 7-ми клас, всички осъзнават, че им предстои НВО. Ако бяха 6-и клас по всяка вероятност точно това щяха да направят - просто за да видят какво ще стане.

# 123
  • пустинята Гоби
Мият син кара стройно и ползотворно ДО, когато класът се карантинира - начален клас е. Реално за малките деца е по-лесно, само да имат родител вкъщи и естествено електронно устройство. Забелязвам, че част от децата са оставени сами да се оправят в стаите си и единствения недостатък е че си включват постоянно микрофоните за щяло и нещяло. Иначе се справят чудесно за 8-9 годишни.

# 124

Синът ми днес е имал присъствен онлайн час. Децата (на брой 12 от 28) са присъствали в класната стая, учителят (заместващ) - онлайн на екрана. Е... важното е, че са били присъствено, де.

Така е! Но да гледаме положително - поне са се социализирали, докато учителят е бил онлайн и по никакъв начин не е имал контрол над поведението им в присъствена форма.

Е то какъв контрол - не може да ги вижда, не може да ги чува едно от децата се е логнало от собствения си телефон и мобилни данни, но... повечето - не. Дет' се казва, ако всичките просто си излязат, той може да продължи да си преподава и няма и да разбере, че няма аудитория.

Не са го направили... само понеже са били малко, учителят наистина им помага повече от редовната учителка по МАТ и са в 7-ми клас, всички осъзнават, че им предстои НВО. Ако бяха 6-и клас по всяка вероятност точно това щяха да направят - просто за да видят какво ще стане.

Е това и аз казвам.
Социализацията им е била напълно необезпокоявана в случая. Поне нещо полезно в цялата работа, че нали много се реве за липса на социализация.

# 125
  • София
руснаците са измислили или са преписали отнякъде интересен начин, когато учителят е в карантина или нещо друго, а децата присъствено. Студенти по педагогика или току-що завършили играят ролята на присъствен учител, помощник, който физически присъства в класа, а редовният учител е онлайн на дъската. На студентите или им го смятат за стаж по специалността, или им плащат някакви пари. Така си решават въпроса с присъствието на децата и отсъствието на основния учител.

# 126
  • София
Анди, не е само в Русия. Синът ми в НПМГ караше така часове, с карантинирана учителка. И тя ги е виждала. Simple Smile

# 127
Ако ви се чете...
Заповед № РД09-3172/ 12.11.2020 г. за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда по решение на областните/общинските кризисни щабове и/или регионалната здравна инспекция
https://www.mon.bg/upload/24440/zap3172_OKSht-RZI-12112020.pdf

Заповед № РД09-3171/12.11.2020 г. за организиране обучението от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии, при условията на чл. 115а, ал. 1 от ЗПУО за учениците от V до XII клас 
https://www.mon.bg/upload/24439/zap3171_12112020.pdf

# 128
А къде се намира списъкът на предложените?
Благодаря за файловете.
Но аз наистина нямам представа за средното ми детенце какво се случва с училището. Луда работа

# 129
Предполага се, че всяка област ( община) ще уведоми учениците и техните родители.
Аз не виждам пречка да оповестят населени места и отделни училища с преустановен учебен процес. Правят го по време на грипна епидемия от години.

# 130
Ползвах посоченото в насоките, но никаква информацияне ни пращат в Школо. Все едно не става дума за тях. Cry

# 131
Защо да казвам параметри, сметнИ ги на око, нали ги изброих? И не, не е за финансова култура, нито за незнание. Зная много добре, просто искам да дадеш някакво предложение - колко пари ще ми трябват, за да тръгнат приложенията, за които казах, и да тече видео и аудио връзка, успоредно с отворени поне две други неща - майкрософтски или гугълски, за да се наподоби максимално класна стая и детето да може да мести разни неща по екрана, да пише и да рисува.  Скромна съм, не искам чак епълска техника.

И пак избягваш от конкретиката. Какво да смятам аз, че пак да ми казваш, че не разбирам. Аз те питам конкретно какво трябва според теб, нали ти ги използваш тези приложения. Ти само увърташ, за да не признаеш, че може би е достъпно. Защо просто не напишеш едни параметри и да видим какво можем да намерим?

И знаеш ли какво ще стане с предоставянето на устройства от държавата, ако просто се мрънка, че трябва дас е похарчат едни пари, а не се говори с конкретика? Нещо, което написаха в по-предна тема, че май е станало. Държавната поръчка се наглася така, че само фирмата доставчик на "наши хора" да отговаря на изискванията. След това на никого няма да му пука тръгват ли или не тръгват нещата, за които говорите. Ако не са избрани правилните параметри, просто ще ви кажат - "какво се оплакват тези учители, държавата е дала по Х лв. за устройства"

Сега проверих нещо, което се спомена по-рано. Съжалявам, но на хора, които с чиста съвест са прибрали 450лв. за "представително облекло", което не знам защо с моите данъци трябва да си го купуват, не смятам, че е нужно да се дават повече пари за таблети и лаптопи.

# 132
  • София
Нищо не увъртам. Аз като отида при някого, който си разбира от работата го питам - виж сега, брато, искам това и това да се случи, а ти ми кажи какво предлагаш и колко струва. Ако тръгна да му давам параметри, аз няма да имам нужда от него, а сама ще си накупя частите и ще си ги сглобя или ще си поръчам по интернет. Ти като толкова разбираш и имаш моите клиетски искания, кажи ми колко пари ще ми струва. Горе-долу. Нали говориш за лаптопи втора ръка от по сто лева? Според теб на такова нещо ще стане ли моята работа или ще трябва да добавя поне една нула зад тези 100? И дори не става въпрос за учителите в момента - за моя пример говоря, да не се дразниш на учителите. Същото е и за счетоводителя - ако от него искат той да си купува техниката, за да може да си върши работата, ами, сори, това е тъпо.

Не знам за какви 450 лева говориш, но явно грам не разбираш от бюджет. Парите за облекло така или иначе се полагат на хората и те са за облекло и са по това перо. Те не са за компютър, нито за ъпгрейд.  Ако хората не ги вземат тези пари, те изгарят. Парите са за работника, а не за техническо осигуряване.  И никой не ги купува от твоите данъци, това не е само за училищата, за да смяташ, че е от твоите данъци. Хич не си в час, извинявай!

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 20:18 от Andariel

# 133
  • София
Аз гледах, Андариел. Завирах се и в най-мизерните магазини и сайтове и питах. Под 600 не можеш да паднеш. С камера, уай фай и Уиндоус, нали. Аз съм руса и не мога да си инсталирам краден. И с някаква работеща батерия, все пак.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 20:19 от Rockstar

# 134
Нищо не увъртам. Аз като отида при някого, който си разбира от работата го питам - виж сега, брато, искам това и това да се случи, а ти ми кажи какво предлагаш и колко струва. Ако тръгна да му давам параметри, аз няма да имам нужда от него, а сама ще си накупя частите и ще си ги сглобя или ще си поръчам по интернет. Ти като толкова разбираш и имаш моите клиетски искания, кажи ми колко пари ще ми струва. Горе-долу. Нали говориш за лаптопи втора ръка от по сто лева? Според теб на такова нещо ще стане ли моята работа или ще трябва да добавя поне една нула зад тези 100?

Не знам за какви 450 лева говориш, но явно грам не разбираш от бюджет. Парите за облекло така или иначе се полагат на хората и те са за облекло и са по това перо. Те не са за компютър, нито за ъпгрейд.  Ако хората не ги вземат тези пари, те изгарят. Парите са за работника, а не за техническо осигуряване.  И никой не ги купува от твоите данъци, това не е само за училищата, за да смяташ, че е от твоите данъци. Хич не си в час, извинявай!

Не, не мисля че на учител се полагат пари за облекло. Едно е да си примерно строителен работник и да ти се полага каска и други средства за защита, но перо за облекло на учителите е тъпотия. Нали им се плаща заплата, за да се издържат с нея. Или трябва да има перо "закуска на учителите", за да имат сили да преподават. И ако не си наясно, парите държавата не ги измагьосва, идват от данъците на всички ни.

Аз не се правя на техник или някой, който работи в Технополис или Зора. Отбелязах, че аз работя с много програми и платформи и се справям със сравнително стар лаптоп, затова не разбирам драмата и мрънкането, че трябва да се дават непременно много пари, за да се купи техника, която да става за работа. Ти твърдиш, че знаеш какво е нужно, но не го споделяш в конкретика, само за да повтаряш, че другите не разбират. И честно казано аз предпочитам да работя със собствена техника, чиито параметри не само отговарят на изискванията за работа, но и допълнително са удобни за мен; а и не обичам да треперя над чужди неща.

Но, ако се осигурят лаптопи на работодателите, искам да се инсталира софтуер за следене на работата им. Не бих се учудила, ако извън часовете си ги ползват като лични.

Общи условия

Активация на акаунт