КГБ = Клуб на Готините Баби - 203

• 53 295
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Кари ,мерси за поздрава, аз те прочетох че се уволни войника и се чудих три години минаха ли,и кога минаха или не е три години службата, но да растат и минават и  другите дечковци и едно мислене по-малко.
Банана заминал акъла.Няма да стигаме до там.

# 616
  • София
Привет, красавици!
ЗДРАВЧЕ, още от сега резервирам място на твоя балкон, за август месец, за концерта на Соня Йончева. А за ваксинирането, макар и да ме нарекат невежа, бих изчакала. Някак не ми се иска да бъда лабораторна мишка.
КАРИиии, значи баткото отслужи. Жив и здрав да е! Помня, че беше писала, че след казармата тръгват на пътешествия, но сега, уви. Ще чакат по-добри времена. Дано по-скоро дойдат тези времена. Тогава и ти ще можеш да си дойдеш.
БОРЯНЧИЦЕ, върза ли си кънките? Представям си те как летиш като хала, да приготвиш вкусища за бабините сладурчета. Моите много ми липсват, но се чуваме по вайбър, виждаме се по скайп. Модерни баби, модерни внучета, модерни времена.
АЙША, сагата със Спиди е до никъде. На 8.01 написах жалба. Бях в кварталния офис. Един младеж го взе и каза, че сега заминава за централата им и ще го предаде. След няколко дни ми се обади служителката от офиса и каза,че жалбата е предадена. До сега ни вест, ни кост - 16 дни. Чудя се дали да продължа или да им тегля една нашенска и да ги зарежа. Или пък да се разправям със Защита на потребителите.
Хайде, стига за сега. Гушкам ви, а аз отивам да си чета дебелата книга - размер А4, 600 стр. Simple Smile

# 617
Каква е тая дебела книга бе Фло, и аз съм по книгите, набрала съм доста, няма да ми стигне времето да ги разгледам дори, но избор има.Има ама все въртя за нещо леко ,че не ми се мисли като едно време.
Кънките поизтърках ,кекс , бъркан сладкиш, заготовки за утре че няма да ми стигне време до обяд, няма да спят, било студено за спане , и на това доволна  да ги видя , че ми примъчня, взех да си приказвам с тях сама.Не ставам за новите техники, та  само снимки и клипчета насам, няма жив контакт , тежи ми ама толкова мога и така .
Ние си подарихме дивана  че не ни върши работа за момента, търсим легло още.Боли го гърба синковеца на детското му легло, детско ,колко да е детско ъгловото, но  е доста употребено и смазано.Но мястото не става за разпънат диван и  той на години като мен , сгънат как да е ,разтегнат бе за гости от няма накъде да преспят , не за ката ден..Не можем да изхвърлим ъгловите сега.Та  както може  ще  е.

Уж се заседява синковеца , ще гледам , докато не каже  аз подписах договор и тръгвам.И още една работа трябва да свърши, пък нататък да прави каквото иска.
И пандемията го приземи де, и имам нужда признавам.
Между нас казано , и на никой друг няма да кажа ,днес не можах да си сложа гюмчето и при цялата ми дейност сринах кюнците, не ревах ама ми се ревеше доде оправя да не личи. Много промени трябват.

# 618
  • София
Борянка, за легло - ние нали при ремонта лятото счупихме подарената ни спалня. За нея бяхме купили двулицев матрак 140/200, без нито 1 пружина. Имахме и купен от преди топ-матрак. И докато бояджията работеше отидох в магазин Виденов и купих спалня и подматрачна рамка  със същия размер. Взех възможно най-евтиното легло+рамка - около 250 лв. Но като се сметне всичко - матрак+легло с подматрачна = 500 лв, Топ матрака е купуван преди години - май 50 лв. беше, куче марка, но е удобен.
Зимата като ни подариха спалнята по препоръка на Ани си взехме от Кауфланд топ-матрак на Дормео, но не ни беше удобен. Върнахме го без проблеми и пак си легнахме на стария.
Та от целия  изписан роман - сина ти не може ли да купи някакъв топ матрак и да го метне на ъгловото легло. Ако имате Лидл наблизо там от вчера продават топ матрак, изглежда като нашия. За единично легло е 60 лв. Хубавото за купени в Лидл стоки е, че ако не ти е удобно може да се върне до 90 дни. Трябва само да пази касовата бележка и опаковката.
https://www.lidl.bg/bg/p/meko-svrshenstvo/sleep-me-top-matrak/p49138   не мога да намеря единичния, но в брошурата го има.

# 619
Оказа се че поръчал и отказал поръчка , че го разубедили.Тясно е ъгловото, спалня 140 ще  е.
Чудих се как отказал , жена му не давала..Тръгнала  е работата, то като го боли гърба , ще действа.Зор бе да разкараме дивана, чудно как не помня  какво ядох снощи, ходих да плащам телефони и те платени и нямам спомен , а колко струва този диват 1128 знам.
Ще се наредят нещата , ще има ремонт  и това е временно, но мерихме къде ще е после.То всичко за изхвърляне и  е срам да дойде някой.

# 620
  • София
Римар, по въпроса  ти от Лидл темата, че я го прочетеш там, я не.
Другата седмица ще има ръчна акумулаторна прахосмукачка. Имахме подобна, но след повече от 20 г. сдаваше багажа и я изхвърлихме.
Въпросът ми е, дали имате представа дали са добри.

Мненията са противоположни. На някои им върши работа за трохи и подобни.
Други споделят, че не става. ММ я искаше за почистване на кола - според него не става и я върнахме.
С 2 думи -  вземаш, пробваш, ако не ти харесва връщаш до 90 дни. Само пази касовата бележка и опаковката.

# 621
  • София
Привет, дрЪжки! Привет красТавици!
Скоро не съм ви приветствала така. Stuck Out Tongue Winking Eye
Минавам много набързо с една смешка като за начало на деня.

Ваксини днес за всекиго ще има
за бебета, за мъж и за любима!
С ваксината на фирма Пфайзер
мъжът ще стане силен като шмайзер!
Жената пък - красива и модерна
с ваксината на фирмата Модерна!
За който пък обича казачок
ваксина има друга - Новичок!
Пиар Даскалов.

# 622
Фло що утрепа хората с казачока
не знам ма много натискат с тези ваксини, ако не натискаха повече доверие щях да имам, алергична съм ,сега леко но урбазона ми бе другарче редовно, казват че не  е за мен ваксината, ще видим.

# 623
Борянка, с ваксината за алергичните хора трябва да се внимава. При все, че, сестро виж в САЩ какви са резулатите: 10 човека с алергични реакции от 4 МИ-ЛИ-О-НА ваксинирани!  От тези 10 - 9 човека с предварително манифестирана  алергия.
https://www.mediapool.bg/sluchaite-na-alergichna-reaktsiya-pri-v … t-news317210.html
Медиапул е едно от най-сериозните медицински издания у нас. За разлика от един кош други за врачки и баячки.

Ами ще натискат за ваксиниране, след като има толкова много колебаещи се. Вината за това наполовина е на медиите.
Смело към ваксината. Чудя се пък защо да не искаме ние, 60-70-годишните да бъдем опитни мишки - което е съвсем крайното опасение. Полза ще има от нас като опитни мишки.
И не се отървам от мисълта, че НЕ ЖЕЛАЯ ДА БОЛЕДУВАМ ОТ ТАЯ ПУЩИНА! НЕ! Аз лично ще я изкарам ако не смъртоносно, то крайно мъчително.

# 624
Здравчо , яко си бойна по темата, чак се чудя ти ли си ...

Едно примерно обяснение защо натискат да ни ваксинират.
Скрит текст:
Вчера учителките от ямболското село Бояджик най-изненадващо отказали да се ваксинират. За да ги вразуми, при тях лично доприпкал доц. Ангел Кунчев – главен здравен инспектор на България. Човекът изглеждаше изненадващо разумен за такъв отговорен пост, но в речта си явно се изпусна и каза няколко прелюбопитни неща. Цитирам дословно: „Европа, за да е по-ефективна, реши да действа като едно правителство, а не като отделни държави и предварително наля огромни средства в компаниите, които се заеха да правят ваксината…”. От това негово изпускане така ми засмърдя, че направо взе да ми се повдига. Защото казаното от г-н Кунчев означава буквално следното: Шефовете от Брюксел, незнайно защо, са решили да не се допитват до отделните правителства и без обсъждане, предварително са платили няколко милиарда на определената незнайно от кого за основен производител и снабдител на Европа фирма „Пфайзер”. Американците знаете обичат да им се плаща предварително и кеш. (Помните, че онези самолети, дето ги платихме одма и без пазарлък, още са на чертожната дъска.) Сега чиновниците от Брюксел, които също не обичат да плащат, освен на себе си, трябва да възстановят американския рекет от поданиците на същите онези държави до които не са се допитали.
Така че едно мога да посъветвам даскалиците от Бояджик. Не се опъвайте, ами вдигайте фустите и давайте там – бълдър, кълка….каквото трябва, та да ви я набият ваксината. Няма как да излезете наглава с онези от Брюксел. Дори да не ви я набият, пак ще си я платите тая пуста ваксина. Я чрез глоба, я чрез някой друг нормативен акт. Защото онези там горе трябва да имат за огромните си заплати и комисионни.
В крайна сметка нас вече постоянно ни таковат. И наште, и брюкселските зелки и онези – великите, отвъд океана. Така че един път повече или по-малко не е грях. Пък и казват, че бързешката много не боляло. Зажумете там….и толкоз. Всички ще минем по реда си, а и трябва да свикваме. Щото както е тръгнало, все любов ни чака.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 14:33 от Бор_яна

# 625
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, разби ме с този текст. Точно това е целта на занятието. Производителите да си приберат парите.
ЗДРАВУНКЕ, все още не ми се иска да съм опитен материал. Слава Богу и хвала на родителите ми, че са ме създали здрава. Защо да ида и да се ваксинирам??? До тук никога не съм си слагала грипни ваксини, а знаеш каква ми е професията. Е, не съм боледувала. И още нещо ме разгневи. Я колко са се загрижили за възрастните хора в домовете! Хора, от които обикновено почти никой не се интересува. И да дадат фира, голяма работа!!!
И още нещо - съвсем не смятам, че на 70 съм за изхвърляне, та да се дам на великите ваксинатори, да им играя по свирката. Нали беше доброволно...Май им се изчерпва търпението и започват да нервничат. Не вярвам на управляващите и на глашатаите им. Ще им повярвам, ако наистина ни оставят сами да решаваме и да няма санкции за неваксинираните. Е да, ама не!!!

# 626
Борянка, сигурно вече си гушкаш внучетата, после да разказваш.
Преди 6г-7г. изкарахме тежък грип и оттогава всяка година с ММ си слагаме противогрипна ваксина. За съжаление,Фло, аз съм гевезе.
Преди няколко дни разбрах, че братовчед ми и съпругата му са били с Ковид. Няколко дни били с главоболие и без обоняние.
Здравче, и ние с дедо се страхуваме, че ако се разболеем няма да е леко. Децата ни ( нашия си ген), го изкараха може да се каже на средно ниво. Затова чакаме ваксината, ама дано я дочакаме.
Днес пише, че членовете в СИК няма да се ваксинират, само на мобилните групи. На другите ще се дават защитни облекла.
Мерси! Ще се отказвам от комисията.

За днес прогнозата за времето беше, че ще има вятър и рано сутринта ходих с ММ на пчелина да му помагам, че при подхранването вятърът много пречи. А то нямаше никакъв вятър.Не съжалявам, помогнах му.Добре се раздвижих и нямам нужда от разходка и уредите.

# 627
А при нас духовитоооо😃
И още си духа.

Днес бях готвачка.Не ,че друг ден не съм.
Правих обещаните сарми.В една голяма тенджера за общо ползвате и в по-малки за пращане.
Да не им се разваля фасона на сармичките😀
Една горяма тенджера с бистра супа- така е кръстена от малкато щерка .Тип борш побългарен.Зере,морков,картофи,грах,царевица,лук,праз,фиде и свинско месце.Понякога слагам и червено цвекло да позамязя на борш,но този път я искаха бяла,а не червена.
Сутринта купих мляко от съседите и направих една огромна тава макарони на Хурна.
От тях не можах да пратя,защото бяха горещи и ще се разпаднат.
Утре като дойдат пак ще ядат и пращам.
Докараха ни и дърва,че наличтите заплашително намаляха.Уж топла зима,но камината е като ламя😃
Та вече ще се разполагам пред тв и ще си търся филмчета.
Остана и млякото да подквася,но отлагам за утре.
Надух ви главите с ежедневието си.

# 628
  • Кубрат/ Пишурка
Да се обадя и аз.
Днес имах гости - Галена и Криско. Той е рожденик в понеделник-става на 16, а аз още като взех пенсията му купих подарък : сребърна младежка гривна. Е, дойдоха днес да почерпи ( с кутия "Черноморец" и да си дам подаръка. ). Аз ги посрещнах с баница. Криско много я хареса и доста си хапна. А после разглеждахме албуми - от моето детство, младостта на майка ми и детството на майка му. Много му беше интересно. Човек трябва да познава близките си. Постояха час и половина и си тръгнаха. Сега ми е едно хубаво....
Днес градът изпрати един много хубав човек на няма и 50. Мислехме, че е от Ковида, но се оказа, че е от левкимия. А най-лошото е, че и дъщеричката му, която е в първи клас, също е болна от същото. Трагедията е на всякъде. За това радвайте се и на малкото!

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 19:26 от Янче-то

# 629
  • София
Янке, много тъжно това за бащата и детето. Живот ....
Криско още ли е футболист? Днес периферно чух, че отбора му спечелил с някакъв голям резултат и си помислих за него.
Как е Анжелка на Острова?
Борянка, изпрати ли гостите? Сигурно много са пораснали дечицата.
Габката, докато четох се изморих. А лепна ли дати на кутийките?
Май в темата сме като в реала 50 на 50 за ваксините и против.
Аз нищо не съм решила за сега, ослушвам се как ще може да се пътува при Ани. Но нали сме младички с Пламен трудно ще се докопаме до тях.
Това за пари, фондове, кражби хич не ме интересува. Който и да е на власт ще се възползва, човека е лакомо животно. В цял свят е така, не са само нашите. А и не се заблуждавам, че ако  дойдат други на власт и те няма да топнат в кацата.

Общи условия

Активация на акаунт