ДЕКЕМВРИйче пухкаво и сладко, скоро идва при мама и при татко ! {тема 10/2020}

• 28 449
  • 783
  •   1
Отговори
# 285
На мен ми остават няколко дни до секциото и вече започна да ме хваща нервата.
Уморено ми е, едвам се тътря, ама и детето ми стопява батериите. Два дни беше при майка уж да пооправим къщата и като се върна всичко пак е с главата надолу.

# 286
При мен се появи гадене от приема на Тотема. Интересното е, че и до сега си го приемах и нямах проблеми, от няколко дни имам чувството, че ще повърна като го изпия. Някой път като хапна също ми се догажда.
Пигментация на кожата нямам, освен чертата на корема, но пък ми избиха много папиломи или някакви такива, разни точици, бенки, отделно ми изби доста гъст мъх по линията на челюстта. Ама не пипам нищо и се надявам, че като родя ще си отидат, както са се появили.
ММ ще се оправи без мен, ама той и не е сам де(не че ако беше нямаше да се оправи). От болницата ще го доинструктирам какво още трябва да се  свърши, че сигурно ще забрави.
Моя бебок от 3 часа направо не е спрял. То са едни мексикански вълни по корема ми, едно чудо. Бута с гръб, с крака, с главата си също май бута, че имам чувство че ще ми изкара нещо през влагалището 😂😂 Днес се филмирах за момент, че съм тръгнала да раждам. Отивам до Вц и гледам-бельото ми мокро. Викам си тръгнаха ми водите, ще взема да раждам вече. Ама цял ден никакви наченки. Смених бельото и оттогава нищо, освен яко ритници от бебо.

# 287
Anny45, и аз от три дни съм със сутрешно гадене, което отминава, след като закуся 🤷‍♀️

# 288
А, вие сега като споменахте се сетих, че при тази бременност така и не ми се появи линията, която е от пъпа надолу. Очаквах я, после забравих изобщо за нея, а преди си беше много силно изразена. От какво ли зависи дали ще се появи или не? Някой знае ли? Питам от чисто любопитство.

# 289
И аз нямам такава черта и първия път нямах и не знам на какво се дължи.
Нито петна по лицето имам,нито кубчета,нито нови стрии,още съм си с тези от първата бременност и даже не са се зачервили,а си мислих че ще е страшно този път...

# 290
За пигментацията, аз получих жестоко петно на челото миналата година с първите по силни слънчеви лъчи, а за щастие сега като че ли не се е засилвала. Иначе прежалих парички и по съвет взех да се мажа с избелваща маска на Skincode, и има видим резултат. Разбира се не го премахна, но доста смекчи положението. Като цяло в нашето бременно състояние, не знам до колко третирането ще окаже нужния ефект докатко не отминат хормоналните дисбаланси. Аз отделно имам много спукани капиляри, мисля че розацея се наричат подобни състояния и при миналата бременност, някои от лицето ми изчезнаха, а този път пък тези на деколтето се обостриха жестоко. Но това е нещо, за което ще търся лек при специалист с лазер след като родя, че го отлагам с години.

# 291
Малечка И аз съм така с папиломите.. Избиха ми по шията, по гърдите, под гърдите.. Направо е ужасно! Преди имах две три мънички на врата и дерматолог ми каза, че си падат сами.. Надявам се да изчезнат! Линия си имам аз, даже и над пъпа ми се появи, а колкото за стриите, аз от ученичка имам по дупето, но сега избиха нови върху тях.. Няколко резки на гърдите имам и една която ми е на кожичката от обецата на пъпа.. Мажа се уж с какво ли не и пак си избиват, до кожа си е според мен.. Интересно обаче е, че чета че доста от вас са по спрели да хапват, гади им се.. Аз съм тотално наобратно.. Ям като разпрана и то налитам на хляб и сладко много.. Толкова хляб и течен шоколад не съм яла никога 😅  ау, а филийка препечена с масълце и шарена сол... Умирам си 😅😅😅

# 292
Деси моята линия е от гърдите доооо някъде в бельото 😂
Стрии нови за сега нямам, имам си от преди от рязка промяна в килограмите. Даже спрях да се мажа преди известно време, че постоянно забравям. До кожа си е и според мен, ще видя след раждането, но за сега нямам нито 1 нова чертичка където и да е. За сметка на това обаче, съм с жесток целулит с тия +20кг.
 И аз въпреки гаденето си ям, дано не почна да повръщам. Уж гледам да избягвам тестото заради запек, обаче като ми се дояде циганска баница гледай какво става 😂😂 а пък аз я ям така леко шантава- олио, оцет, шарена сол и червен пипер

# 293
И аз много ям, чак до преяждане се тъпча, и скоро след това пак съм гладна. Имам заредени винаги бисквитки  и прясно мляко- домашно.

Нещо от одеве към 17ч ме почнаха едни контракции, даже свалих веднага приложение  да ги засичам, ама спряха да са на често.Пак ме стяга но по- рядко. Явно от преумора , не че не е време....
Та допреди малко пак обсъждахме имена, ей страшно трудна работа.... ще се роди и няма да знам как да се казва..  

Арома, успокоително е като знам , че и някой друг е при моя док и ще е нормално, може пък и да се засечем накрая, хаха

Форевър, вие явно все още се опознаване и сте малки..   ..аз моя мъж не го мисля, оправен е. Щерката ще помага, ама и ние сме от 21 години заедно, ако не можем да се оправяме , няма кой. Досега никой не ни е помагал с нищо....Имам приятели  още им готвят и им дават с бурканите...кой както свикне. Ние се оправяме и не разчитаме на никой.  А твоя мъж ще трябва да свикне, и ако е гладен ще си намери да яде, даже и на теб ще приготвя...така де. Ние ще раждаме, на тях какво ще им е , че и тях да мислим да оправяме. Остави го да е мъж, не да ти е дете....
Но всъщност който както си иска ще живее, всички  сме различни. И като ще ти е по- спокойно да знаеш че хладилника е пълен, щом работи човека и се прибира скапан, го напълнете заедно този хладилник и да не го мислиш и него.... така де.

И аз имам тази линия негра, но е от пъпа нагоре....незнам какво значи.

Малечка, не бях чувала и с оцет циганската баница. Иначе съм отраснала с циганска баница, по три филии изяждам с домат....ммммм

# 294
Моя не знам с нотариуса как ще се оправи.
Днес бях на тонове всичко е супер.
Пристигна люлката, легнах на дивана и заспах. Събудих се от студ, още ми е супер студено, гади ми се и повръщах.  Може ли гаденето от първите месеци пак да се връща? Днес всичко което ядох съм го яла и предните дни.
И аз това се питам дали гладенето от първите месеци се връща. От няколко дни ми се гади след всичко което хапна 🤔

# 295
Може би е нормално за 9 месеца,  на човек му се яде, има дни дето не му се яде. Но у точно като преди, става ми студено, приспива ми се и повръщане. И ММ след 15 мин да ме пита, ние какво ще вечеряме?
Като равносметка на каква храна оцеляхте през тези 8- 9 месеца?
Аз на домати , домати и домати, сирене и кисело мляко.
Имам линия над пъпа, но не е много тъмна, но за сметка на това целулит. Стрии  имам на гърдите, не можах да ги спася.

# 296
Момичета, по време на бременността се увеличава синтеза на меланин ( не мелатонин) и е нормално да се получат пигментации,  бенки и прочие. Аз след миналата бременност отидох да ми махнат една бенка от  корема, че от разтягането на кожата бе станала огромна. Аз по принцип си махам бенки от естетически съображения.
На мен ми се гади от мазно. Вчера изядох едни пържени картофи......после до вечерта се давех от киселини.

# 297
За сега пигментация по лицето нямам, но имам доста папиломи по шията и някакво много неприятно окосмяване. Чакам да родя и на пролет живи и здрави ако не са изчезнали ще бягам при дерматолог.  Имам и някакви пъпки по гърба и под гърдите от последният месец- два.
Линията която е под пъпа при мен се появи, но е много бледа. Започва малко под гърдите и продължава надолу под пъпа.

# 298
  • София
И на мен ми се гади през последните дни, но ми казаха, че е напълно нормално. Разбира се това не ми пречи да изпитвам доста жесток глад от около седмица вече, та си хапвам и хич не му мисля.

Иначе за ММ хич не се тревожа. Само един списък ще направя, че ще има ходене при нотариус, да купи почерпка и букет за АГ и да не забрави кошчето за изписването, просто защото обича да казва, че има време, а списъкът да му напомня, че няма.  Smiley

Наскоро бяхте коментирали темата за изписването и роднините - е аз още не знам как да постъпя. Двете ни семейства искат да дойдат (а те ще пътуват от друг град към Сф). Идеята е да дойдат на изписването и после за няколко часа вкъщи, а на мен не ми се рискува здравето на бебка или пък нашето. В същото време знам, че ще е хубаво да го отбележим дори за 2часа това събитие, а пък и едва ли ще се прибираме към родния ни град през зимата, точно за да избегнем събирането с родата в тези грипни/вирусни времена. Ще трябва да я гледат само на видео и снимки поне до февруари, март месец и знам, че ще им бъде мъчно, но пък нейното здраве е най-важно. Все си мисля, че живот и здраве като ми я дадат в ръцете и видя колко е крехка, моментално ще реша да не рискувам изобщо с каквото и да е.

# 299
Днес съм 36+5дни..След два дни на прегледа ще съм точно 37седмица,много се вълнувам,какво ще каже докторката.. 🤗😌 И все повече се чудя,като съм преносила първата бременност може ли и сега да е така.Много ми се иска този път бебето да се появи по-рано..Снощи страшни болки в кръста ту тъпи,ту остри съпроводени пак от менструални болки не знам колко часа продължиха.Всеки път,когато се събуждах си ме болеше..

Общи условия

Активация на акаунт