ДЕКЕМВРИйче пухкаво и сладко, скоро идва при мама и при татко ! {тема 10/2020}

• 28 457
  • 783
  •   1
Отговори
# 300
Гаденето през последните седмици си е напълно нормално, възможно е да е и в следствие на все още притиснатия стомах, ако коремът не е спаднал, нервно напрежение-също. 🙂 🤰

Момичета тези от вас, които ще изпишат бебчетата увити в пелена или порт бебе, след влизане в колата, предполагам ще се наложи разопаковане, за да се постави в коша/стола за кола, след което отново увиване при слизане. Как сте го измислили вие, аз така си го представям, въпреки че сме на 5-минути от болницата до вкъщи, не ми се рискува да е гушнато в колата с пелената...🤔

# 301
Добро утро, момичета Coffee От снощи леко ме наболяваше гърлото, а днес вече си е сериозно.. давайте съвети, докато още е време да се справя без лекарства. Пия топъл чай с мед и смуча само мед, но няма много облекчение. Sweat
Розичка, аз си го представям, че колата ще е затоплена, махаме пелената, закопчавам с коланите и завивам с нея в столчето до вкъщи. Ние също сме на 10-15 мин и не е много пътя. Като спрем пред вкъщи мисля направо да вземем столчето и бързо вкъщи на топло. Но живот и здраве, това са за сега представите в главата ми, ще видим като му дойде времето, няма да го мисля от сега. Hug

# 302
  • Sofia
Хюлия, счита се, че при една жена нещата с всяка бременност се случват по сходен начин. Аз всичките ги износвам до край, води никога не са ми се пукали спонтанно, винаги на термин съм с поне 4-5 см разкритие.. Ако си преносила първата бременност, много е вероятно и сега да е така Simple Smile

# 303
Добро утро, момичета Coffee От снощи леко ме наболяваше гърлото, а днес вече си е сериозно.. давайте съвети, докато още е време да се справя без лекарства. Пия топъл чай с мед и смуча само мед, но няма много облекчение. Sweat
Розичка, аз си го представям, че колата ще е затоплена, махаме пелената, закопчавам с коланите и завивам с нея в столчето до вкъщи. Ние също сме на 10-15 мин и не е много пътя. Като спрем пред вкъщи мисля направо да вземем столчето и бързо вкъщи на топло. Но живот и здраве, това са за сега представите в главата ми, ще видим като му дойде времето, няма да го мисля от сега. Hug
Да и аз си го представям по подобен начин. 🙂
На мен също ми се случи веднъж по-силна болка в гърлото и макар да бях предубедена си сварих вода в която сипах едра сол и с разтвора правих гаргара+ всмукване през носа, не е най-приятната процедура(дори леко ми дразнеше малко след това) но явно унищожи навреме бактериите и болката и зачервяването преминаха. Поне няма да навреди. Иначе си има и за смучене позволени при бременност, но не съм ползвала. В случай на запушен нос,  скоро си слагах в ноздрите памуче напоено с прополисов разтвор без алкохол, всичко отпушва.😅

# 304
Джена , според мен лукчета и даже някое спрейче няма да навреди , поне да не е без хич и да не се задълбочава ...

Жанинче ,моите първи ражнания са предизвикани на термин ... ако е вярна тази теория , значи имам още доста време 😁
Чак не доумявам обаче как ще стане с тези болки , които имам и аз като Хюлия 😬
П.П. А тапата пада ли ти ?

# 305
  • Sofia
И моите са предизвикани на термин. Сега, то като имам 4-5 см разкритие, може да се каже, че е започнало, но вкъщи определено нищо не съм усещала. Имам 12 дни до термин и определено никакви индикации за раждане. Две, три контракции на ден и то не всеки ден..

# 306
djenna - аз като бях настинала в началото ми казаха прополки за гърлото или в краен случай тантум Верде. Пийвай повечко течности, чай с мед, ако трябва си направи мед със сода и по малко смучеш за гърлото.
За изписването и аз си го представях да си развият от пелената и в столчето, после директно в къщи.
janin4eto_87  И аз имам 12 дни и никакви индикации.. Тук таме снощи засякох 3 контракции на по 10минути и после се разредиха.. 🤷‍♀️

# 307
  • София
Хюлия, като идеш на прегледа, питай кога можеш да започнеш с разни неща, с които да подпомогнеш процеса.
Попринцип най-доброто време за раждане се води 37г.с.-38г.с.

Аз от вчера имам зелена светлина за движение, миене на прозорци, секс, ананас, чай от малини...
Дребна съм и ако го чакаме до термин, ще ме озори. Cold Sweat
Въпреки че така ми се искаше декемврийче...

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 10:49 от rave

# 308
Розичка, аз на изписването ще го облека в дрешките и пелената,  но като тръгнем да излизаме от залата за изписване ще махна пелената и ще го сложа в космонавт и с него в столчето.
Розичка какъв е този прополисов разтвор без спирт и от къде го копуваш?
Аз за болно гърло, хрема и запушен нос слагам в носацпрез два часа масло със сода и 2-3 капки маслен екстракт от кантарион .....то се стича отзад по гърлото.

# 309
Джена, най - добре почвай нещо сериозно,  за да стопира....аз взимам трахизан ден -два през 2 часа като почне да ме боли  гърло. И пак резонните чай с мед, лимон изтискан , витамин С, гаргара,  Биозин, топла супа, и тнт.

Аз взех да се притеснявам няма ли да му е студено с тези дрехи, които сме предвидили, въпреки дебелото одеяло, но пък в крайна сметка да се роди пък ще му мислим, ако трябва допълнително  дрехи ще ми донесат други.....
А за в кошницата за кола нямам идея как ще стане,  преди 14 год. си я носих в ръце. Ще го мислим на момента.

Честит празник  на всички!

# 310
  • София
Мен пък тези дни ме гони някъв страшен глад 😂 постоянно съм гладна и все се чудя какво да ям.. Вчера изядох сигурно едно кило мандарини. За моя мъж не се притеснявам изобщо.. От малък се оправя самичък и сега ще се справи. Даже напоследък иска той да готви, та съм го оставила той да го прави😁 щом има желание аз нямам против. Ние за изписването взехме едно като пелена, има цип и става на одеало. Не е много дебело ама съм приготвила и още едно в колата ако нещо кажат, че не е достатъчно. Ама нали сме за няма и минута навън.. после направо в колата.. При мен вече няма изгледи скоро да раждам 😂 нали според аг-то ми до към 20ти щях да родя.. Ама може и бебчо да си издържи до термина. Вечер имам за кратко много леки болки в кръста и корема, понякога и това розово течение се появява. Ама само това. Та още си чакаме 😁

# 311
Djenna, аз като усетя, че се разболявам, стопирам с прополис (клеева тинктура) и ехинацея. Няколко пъти на ден. Освен това много чайове - поне 2 литра на ден, като за билките слагам според симптомите - мента, маточина, мащерка, липа, лайка... Отделно за смучене си взимам прополки, ефизол и много мед. Успех, дано го пресечеш!

Аз в четвъртък бях в Свети Лазар и официално подготвихме плана за раждане 😊 Много се вълнувам, след 2 дни влизам в 9-тия. Но като цяло не ми дават големи надежди да се роди по-раничко бебето, а аз се надявах да е малко преди термин, че термина ми е баш на Бъдни вечер и ми се искаше да сме си вкъщи с таткото вече до тогава... Но когато е готово мъничето, ще си го чакаме 💙

Само дето ми казаха, че е с голяма глава 😃 Не било нищо притеснително, просто да ди знам. А ние в нашия род и аз, и брат ми, и баща ми сме били бебета с големи глави, майка ми все се оплаква, че сме я измъчили при раждането 😅 Така че не е изненада, но се подготвям психически.

# 312
Розичка, аз на изписването ще го облека в дрешките и пелената,  но като тръгнем да излизаме от залата за изписване ще махна пелената и ще го сложа в космонавт и с него в столчето.
Розичка какъв е този прополисов разтвор без спирт и от къде го копуваш?
Аз за болно гърло, хрема и запушен нос слагам в носацпрез два часа масло със сода и 2-3 капки маслен екстракт от кантарион .....то се стича отзад по гърлото.
Скруби, това са капките, моите са купени от дрогерия Би Фит, мисля че в повечето аптеки ги има, преди и в чая съм си капала, като превенция и подсилване на имунитета. 🙂
Това с космонавта преди излизане е добра идея също.

# 313
Розичка, аз пелена не съм приготвила, само космонавт. Не се представям как таткото ще държи колата запалена, ще носи багаж и бебе. На около 5-10 минути сме от болницата до нас и не смятам въобще да го разопаковам. Аз вероятно дори няма да се возя на задната седалка тъй като ще трябва да има две детски столчета отзад.

# 314
  • София
Момичета, за слагането на бебчетата в столчетата за кола, напомням, че е изключително важно да не бъдат закопчавани с коланите върху дебели обемисти дрехи, тъй като по този начин при евентуална злополука коланите не са толкова ефективни.

Общи условия

Активация на акаунт