Шестокласници през 2020/2021 година

• 23 254
  • 791
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Т.к. нашите още не са правили класно по математика му дадох теста качен от PureLove на стр. 38 от темата. Ако на някого му се занимава, би ли ми казал защо на 6-та задача правилният отговор да е 30 куб. см? Аз го смятам 60куб. см., колкото е отговорило и детето на PureLove. Kъде бъркам се чудя?
За да не ровите ви копирам задачата:
"Височината на права призма е 5 см., а основата ѝ е правоъгълен триъгълник с катети 6 см. и 4 см. Обемът ѝ е?"

# 706
Ами 60 би трябвало да е.
Лице на основата 6*4/2=12кв.см
12*5=60куб.см.
Може да е бил заложен като правилен грешен отговор. Често се случва за жалост.

Моят син доста неща отметна днес. Първо с баща си по ЧП сигурно един час. После писа домашни по български и математика. А след това забелязах, че има и домашно по география за утре. Трябваше да пише за Андите. В тази връзка се надявам да е наясно кой номер е в клас, защото заданието беше различно за черни и нечетни номера, и да е писал по правилната тема. Ако обаче аз не бях погледнала в Moodle, нямаше да напише нищо, защото според спомените му нямал домашни по география. Само не мога да проумея защо кара на спомени, а не си отваря платформата и не чете какво е написано там. Снощи пък по ИТ прави таблица на Ексел. С това дистанционно е забравил да пише на ръка. Хубаво е, че започнаха тренировки. Сега ще учи вечер и ще го виждам по колко време отделя и дали въобще учи. Като нямаха тренировки, го заварвах на компютъра при прибирането си и редовната му реплика беше, че всичко е научил, пратил.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 15:54 от ston

# 707
  • Майничка
Вчера преговорихме набързо всички разказвателни (т.е., с ММ й спретнахме един кръстосан разпит, отговори на всичко, така че я обявихме за препитана), реши 5 задачи, днес - още 5, няколко онлайн упражнения по английски и сега дивее навън със скейта. Два дни чисти дъската отдолу, напръска я със спрейове и сега няма търпение да се изфука с "творбата" си.😁

# 708
  • Пловдив
Чудесни проекти! Дано бъдат оценени добре Simple Smile
Gorg0nzola, явно е грешна задачата, защото отговора трябва да е 60 куб.см. Нашето класно е в четвъртък. Чудя се дали ще има алгебрични задачи, защото доста напреднаха в алгебрата, но пък за ваканцията домашното им беше само геометрия. По БЕЛ учителката все отлагаше тестовете и писмените изпитвания да ги правят реално в училище. Но май няма да се случи скоро и ще се наложи и класното да е онлайн. Ще завърши първият срок онлайн, ясно е вече. Мисля вече за февруари 🤔

# 709
  • София
ОК, благодаря! Т.к. аз съм "отговорник" по БЕЛ и природни науки, а ММ е математика + история и география, не съм пипала математически задачи от как аз съм била ученичка. Ама сега половинката категорично отказа да се занимава. А аз като открих грешка в едната задача, трябваше да проверя и останалите. Та се наложи да си раздвижа мозъка с призми и пирамиди. Ми не е кой знае какво пък, я да се стягат. Сега се пипкам на 11-та и ако се закуча, ще ви питам пак.
Цяла ваканция двете ми деца мързелуват и са се разтекли като сополи с извинение. И днес само охкат и стенат как щели да започнат утре. Ми ей така, ще започнат от днес и за утре вече ще са "пушка" Simple Smile

# 710
  • Пловдив
На мен геометрията ми е интересна. Особено по-нататък, когато се ползват теореми за подобни триъгълници и се правят разни построения Simple Smile Като направиш чист чертеж, като си напишеш всичко, което е дадено и само трябва да си размърдаш мозъчето да ти хрумне елегантно решение Simple Smile
За училището - щерката в началото искаше присъствено. После прие дистанционното. После ѝ писна и искаше пак присъствено. Сега е в най-лошата фаза - все ѝ е едно.😔 Каквото кажели. Апатия. Иначе в тефтерите се мотивира, амбицира, организира целия ден, да яде здравословно, да прави упражнения, да пие вода, да учи, да рисува, да чете... И приложения има в телефона да чеква нещата, които е направила през деня. Но истината е, че и тях ги уморява този начин на живот. Хем им харесва мързелуването, хем се изнервят от пропиляното време. Едновременно с това им се иска да променят нещо, но мотивацията им е на ниво нула. 😐

# 711
За много години! Живи и здрави!

Ние добре си починахме през ваканцията.
Само последните два дни се озорихме с домашни.
По БЕЛ имаха да направят преразказ на пета глава от Немили - недраги. Както и файл с упражнения, който се оказа дооооста дълъг.
По математика уж беше дала госпожата само домашно по ИУЧ. Но ми се стори съмнително и вчера се разтърсих из платформата - дала е и други задачи, но ги е писала в някакво незнайно място, което по случайност открих. Не знам защо не го е прикачила, където обичайно прикача задачите за домашно. Предполагам, че много от децата изобщо не са разбрали...

Та вчера и в събота цял ден писахме домашни...

# 712
  • Сф
Добър ден,за много години! Започваме с неочакван тест на хим реакции 1 ви час и 2 ка,като чух точките на щерката.Писна ми! Г. жите по мат и ЧП ще ни вземат здравето!;
Отварям Школо- past continuous ..а не бяха го взели,айде упражнение има вече..Аман ви казвам! То бива натягане, бива..Не Стига че ги мислиме че са с КВ ,ами и се връщат тройно по зли тия учители и с изисквания до небето!

# 713
  • София
И ние днес започнахме ударно с тест по ЧП, в 7.30 ч. сутринта. Госпожата май е объркала теста, но не иска да си признае. Моят си е правил скрийн шот на въпросите. Ще видим какво ще стане, довечера и аз ще го прегледам.

# 714
  • Пловдив
Задължително да снимат. Разказах ви как от 5 задачи 2 бяха грешни на класното. Даже го беше оценила госпожата и нанесла оценките в Школо. Ако щерката не беше снимала, нямаше никакъв шанс да докаже , че едната задача е грешна.

# 715
  • София
Момичета, за много години. Да е честита, здрава и успешна Новата 2021 година.
Нямам много време да чета и пиша, но ще бъда достатъчно нахална да помоля за тест по ЧП - част физика. Учи по Булвест.

Предварително благодаря на отзовалите се Simple Smile

# 716
Чета ви че някои от вас са правили днес тестове по някои предмети, някои от вас дори още първия час,
ми то при нас същата работа ( децата бяха предупредени от мин. месец, вчера пак им напомни за днес ),
първите два часа БЕЛ - контролната 30 въпроса с отворени, затворени, всякакви въпроси, на някои дори по невнимание допусна грешки, но няма място за сръдня тъй като от вчера не се чувстваше добре, цялата вечер до сутринта не можа да заспи, ту глава, ту корем я болеше, тупък лошо и било, затова каквото и да изкара ще е ок,
трети час ТП - учителката се оплака че и тя не се чувства добре, и все пак намери сили да им говори, чудеше се защо не са както преди, питаше ги дали е заради времето, ваканцията или теста, обаче отговор не получи, пита ги много труден ли беше - пак мълчание, взе да им обяснява какво да направят до края на срока, после пък им каза как материала от 9 кл. и 10 кл. бил смъкнат във 6 кл., съжали ги децата че им е толкова трудно и натоварено, но днес като цяло наистина бяха много тихи и кротки от първия до последния час, чак да не повярва човек.
Учителката по БЕЛ пък им каза от следващия час трябвало да са със включени камери, директорката наредила и щяла да присъства в часовете, е незнам доколко сме длъжни или не да сме със включени камери, на нас не ни пречи, обаче винаги ще има такива които няма да ги включат. Утре ще имат тест по География, някой спомена че учителите се връщали по - озлобени и нахъсани, да чукна на дърво, нашия учител по География си е все същия, никаква промяна, утре или в други ден очаквам да изпитат мойта по ЧП - там е само с две оценки и то от някакви два теста, по История също ще имат но кога точно не се знае за сега, като оценки даже има предмети с по едина бройка, как ще я оформят идея си нямам.
Момичета може ли да ми кажете кой е верният отговор на този въпрос по Бел, благодаря ви предварително.

Скрит текст:

# 717
  • Пловдив
Според мен е последното. Във второто пак са три, но едната е пунктуационна.

# 718
  • Майничка
Последното - честност, възхищаваха, безстрашие.

# 719
Благодаря момичета, незнам защо, но мойто девойче реши че е първото,  поогледах въпроса след като свърши и прати теста и се зачудих, така и не успях да схвана кое е, явно съм изпуснала доста от часовете по БЕЛ навремето, или съм ги проспала.

Общи условия

Активация на акаунт