Коледа 2020/2021

  • 109 753
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 264
Момичета, да попитам ако направя щолен утре ще издържи ли до Коледа?

# 241
  • Мнения: 4 620
Здравейте,
Имам питане понеже за пръв път ще правя сладък салам с обикновен шоколад или шоколадов кувертюр да ползвам ,и дали този кувертюр от Лидл е хубав?

# 242
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Здравейте,
Имам питане понеже за пръв път ще правя сладък салам с обикновен шоколад или шоколадов кувертюр да ползвам ,и дали този кувертюр от Лидл е хубав?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_2862.html

# 243
  • София
  • Мнения: 4 558
Здравейте,
Имам питане понеже за пръв път ще правя сладък салам с обикновен шоколад или шоколадов кувертюр да ползвам ,и дали този кувертюр от Лидл е хубав?
Аз правя салама само с какаобез шоколад. Захарта е достатъчно сладка

# 244
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Момичета, да попитам ако направя щолен утре ще издържи ли до Коледа?
Да, точно сега му е времето, само не го препичайте, за да не стане сух.
Моят втасва, ще го пека следобяд.

# 245
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
И в тази темичка пускам днешната закуска, понеже ми се струва тематична за Коледа Wink

Слоевете са:
- маслено тесто (но от това с яйце вътре, Mürbeteig на немски, нз да има точен превод на български)
- фъстъчено масло, но crunchy
- тиква с коледни подправки (ползвах готова подправка за щолен на Ostmann, защото исках да я пробвам, но не съм доволна, защото има прекалено силен аромат на джинджифил и убива останалите)
- маскарпоне с няколко с.л. заквасена сметана.

Поръсих с орехи с форма на елхичка отгоре. Simple Smile



При нужда мога да дам и повече детайли, няма нищо особено или трудно в рецептата. Съчиних си я онзи ден, докато се чудех как да оползотворя повече тиква, че имам още доста от двете огромни хелоуински тикви. Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 11:48 от chrissy

# 246
  • Мнения: 955
Скрит текст:
Здравейте,
Имам питане понеже за пръв път ще правя сладък салам с обикновен шоколад или шоколадов кувертюр да ползвам ,и дали този кувертюр от Лидл е хубав?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_2862.html


Колко време има според теб трайност ? Примерно месец ? Щото ще правя колет и се чудя дали да го включа

# 247
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,
Имам питане понеже за пръв път ще правя сладък салам с обикновен шоколад или шоколадов кувертюр да ползвам ,и дали този кувертюр от Лидл е хубав?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_2862.html


Колко време има според теб трайност ? Примерно месец ? Щото ще правя колет и се чудя дали да го включа

Ще трае повече, ако не сложиш яйца, но вкусът му ще бъде по различен.

# 248
  • София
  • Мнения: 2 531
А при мен шприца работи с две натискания за една бисквитка в моята книжка така пише. Като правя проби преди да шприцовам вече официалните, с едно натискане нищо не става. Като натисна два пъти са идеални и се отделят сами от шприца.

И аз така процедирам.
Върху хартия и сами падат.

# 249
  • Мнения: 955
AKK го направих миналата неделя. Много бързо се изпече този път за  около 2 часа. Като че ли други години повече съм го пекла. Ще правя меденки, рохлички, линцери. Дайте идеи какво друго издържа дълго време. Да напълня добре колета .

# 250
  • София
  • Мнения: 12 690
Ето тези сладки са много лесни, а бадемовото брашно им придава страхотен аромат, но аз ги правя с такова, което е смляно с люспите на бадемите: Ароматни сладки с бадемово брашно.

# 251
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 417
И аз обмислям да пратя колет на децата. Съвети как да опаковам бисквитите? Ясно е, че ще има натрошени, ама поне да не са много.

# 252
  • Мнения: 15 046
В пластмасови кутии? Вчера в Пепко гледах прилично големи кутии за съхранение с добре затварящ се капак. Слагаш в няколко кутии и в кашонче. Така не биха се счупили.

# 253
  • Мнения: 1 997
Пращам от години в металните коледни кутии за сладки - рохлички и всичко подобно има натрошени независимо от кутията и колко съм я напълнила, но винаги се изяждат. Най-малко начупени имаше ако ги сложа в целофанови пликчета и после в кутията.
В каквото и да се сложат, като ги подмятат по камиони, влакове и самолети все ще има брак, но е важен жеста.

# 254
  • Мнения: 2 855
Момичета, според вас мога ли да започвам да правя сладки с яйца - тип линцери, бисквити?

Ето и фото от миналата година Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт