Обичате ли да си седите в къщи?

• 19 553
  • 164
  •   1
Отговори
# 15
Обичам да си седя вкъщи. Особено есенно-зимният сезон изобщо не бих си подала носът навън. Не изпитвам нужда от постоянна комуникация с външни хора.

# 16
  • София
По време на майчинството седенето вкъщи ми беше много тягостно, но тогава излизането беше сложно заради тежкия климат навън и малкото бебе.
Сега, откак се започна с коронавируса, работя от вкъщи и ми е добре. Спестявам си час и половина за транспорт до офиса и обратно, мога цял ден да работя по пижама, удобно ми е.

# 17
  • София
От години работя от вкъщи и ако поне веднъж седмично не изляза на заведение или пропусна фитнеса, започвам да се изнервям сериозно. Едвам издържах майчинството.

# 18
  • Най-красивата страна
Да,обичам да стоя вкъщи.
Комфортно и уютно ми е.
Харесва ми къщата да е чиста,обичам да готвя .
Много ми е приятно да се излегна на дивана и да чета някоя хубава книга,а котката да мърка до мен.
Или пък тримата да си подредим масата и да седнем да гледаме хубав филм.Или да играем заедно на някоя игра.
Особено,когато времето навън е лошо.

Не обичам да се мотая безцелно по улиците и нямам нужда от постоянно присъствие на чужди хора около мен.

# 19
Обожавам да си стоя вкъщи, да чета, да готвя, да слушам музика, така разпускам. Ако излизам навън по-скоро се натоварвам, отколкото да си почина.

# 20
Много обичам, но за да съм честна,  ако навън е слънчево не ме свърта.Ако един ден не съм излизала ми става едно съклетно, всичко ме изнервя и дразни.
В дъждовни дни, когато хладилника е пълен,  обожавам да си стоя в къщи, с някое от хобитата ми и котката ми да се мотае наоколо.

Нещо подобно съм и аз. Добре ми е в къщи, лежа и си чета или рисувам, или друго. Обаче и ме хваща страшен мързел. Основно съм размазана на леглото Grinning А и ако няколко дни изобщо не съм си подавала носа навън, подивявам! И то не (само) за ходене по кафета, а изобщо излизане - разходка, спорт (тичане, колело).. Но при мен е спокойствие, не е пренаселено нито с хора, нито с трафик. Въздухът е относително чист и е приятно.
С уточнението, обаче, че когато е мъгливо/вали, тогава никак не ми се излиза.
Виж, ако е само студено, но слънчево, даже особено ако е снежно..о, да, разходка в планината Heart Eyes

П.П. Ето една снимка от първи сняг вчера
Скрит текст:

# 21
  • Между гори и планини
Аз съм вероятно един от най-големите домошари. Напълно съзнателно напуснах работа, съзнателно живея на място където не виждам никой. Обожавам тишина и спокойствие. Имам много странични занимания, извън домакинските действия и никога не ми е скучно. По заведенията много трудно могат да ме изкарат, моловете ме потискат, не обичам да ходя на безцелен шопинг. Предпочитам излизането ми да е свързано с разходки сред природата.
Така сме се капсуловали , че с месеци наред не да не видим хора. Не ми липсва нито град, нито навалица.

# 22
  • Пловдив
Да,обичам да си стоя в къщи.Домът ми е комфортен,имам си всички удобства,за мен е удоволствие да съм в къщи с любимите ми хора.Излизам навън "по задължение" до магазин,аптека,административни дейности,зареждам си необходимите неща за дълго време и с дни не излизам от къщи,не ми липсва "социалната среда" на обществото и мръсният градски въздух.Казано накратко-моят дом е моята крепост...и така ми е добре.

# 23
Много обичам да съм вкъщи. Намирам си занимания, а и си работя по-успешно, отколкото в офис, защото няма какво да ме отвлича. Моята работа изисква доста голямо съсредоточаване.
Но и само вкъщи, като в карантина, ще ми е притеснено. Ако съм болна, няма и да мога да излизам, но просто ей така да се затворя, както си ти в момента... не, няма да ми е никак комфортно.

# 24
Обожавам. И аз и ММ сме домошари. Много обичам и да пътувам, да излизам също. Но като цяло стоенето в къщи ми е рай.Имам си много хобита. И ми е добре. 😊

# 25
Обичам да си седя вкъщи (обичам и да излизам, но не на места с много хора, като заведения или претъпкани магазини, пазари и подобни - мен това ме депресира).
Ако има нещо което да ме дразни, докато съм вкъщи, то по-скоро е някакъв страничен проблем - някакво задължение, което отлагам или трябва да свърша спешно, или работа, която ми е неприятна, а не самото седене.

# 26
Обичам, да. Побутвам по нещичко, грижа се за цветята, а най-много обичам да е слънчево, да отворя широко прозореца и да легна с книга в ръка на обляното от слънце легло.
Навън обичам да вървя безцелно по улиците и да зяпам витрините и градинките на къщите.

# 27
Мразя да си стоя вкъщи, но заради социалната изолация свикнах. И даже вече съм щастлива от това. Май вече и аз пораснах, щом го пиша, то просто няма друг начин.

# 28
Много обичам да си стоя вкъщи. Имала съм случаи, като съм отпуска, да си взема няколко книги от библиотеката и да се размажа на дивана по цяла седмица, като излизам само за храна и цигари. Но също обичам и да пътувам, да ходя по заведения понякога. Не бих могла обаче да работя от вкъщи, сигурно ще полудея. Харесва ми, когато е като почивка, но не и за постоянно.

# 29
Много обичам да си стоя в вкъщи! И сама и със семейството. Мога да не излизам с дни. Както се казва "Моят дом е моята крепост". Не разбирам хора, които едва прибрали се от работа и бързат да излязат на кафе и да дремят на една маса с часове. Обичам уюта, топлината и удобството и хиляди пъти ги предпочитам пред това да обикалям безцелно.

Общи условия

Активация на акаунт