COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 540
  • 22 903
  •   2
Отговори
# 12 645
  • Далечният изток
В тази връзка, ако в един момент се сдобием с бг ваксина... Как ще се случат нещата?! Ще можем ли евентуално да се ваксинираме или май пак ще трябва да питаме ЕС?!

# 12 646
  • в страната на чудесата
В тази връзка, ако в един момент се сдобием с бг ваксина... Как ще се случат нещата?! Ще можем ли евентуално да се ваксинираме или май пак ще трябва да питаме ЕС?!
Ще си я одобрим по локална процедура и ще си я ползваме Simple Smile Също можем да я продаваме извън ЕС...

# 12 647
Алберт Бурла - председател и главен изпълнителен директор на Pfizer e евреин.

# 12 648
Ако и Германия беше постъпила като Израел, в България вярно щяхме да чакаме на Чорбанов ваксината...

Та не е добре да ритаме срещу принципа "всички едновременно". Понеже както не бяхме поръчали, общинарите от Сандански още щяха да си ходят неваксинирани.

Поръчани са толкова ваксини, защото различни държави са натискали в полза на собствени компании.  Освен това не е можело да отпадне клаузата за отговорността на производителя.

А и никой не очакваше Астра Зенека да се издънят толкова брутално.

# 12 649
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Американски проектозакон (Щат Ню Йорк) разрешава задържането и принудително лечение и ваксиниране на лица за които се предполага(дори не е нужно да е доказано,  че са такива)че са носители, контактни, болни на/от заразна болест опасна за общественото здраве. Задържането  на конкретни лица(по именно) или групи от лица определени по даден признак(квартал, фирма) става в медицински или други определени за това места (хахаха вижте линк към такава болница в Унгария,лично Орбан я инспектира,само й вижте оградката Софийски централен пасти да яде).Ако задържането е за по вече от 5 дни задържаният има право да бъде изслушан. В допълнение към правото да разпорежда задържане на лица губернатора или упълномощени от него лица въз основа на СВОЯ ПРЕЦЕНКА (their consideration) могат да налагат със заповед или да искат да се наложи със заповед превантивно приемане на лекарства, провеждане на лечение,  ваксинация на задържаните лица. Задържания случай , контактен или носител или лице което е заподозряно/ (suspected) за което се предполага че е носител има право да бъде изслушано...
Ето за англочетящите проектозаконът в цялата му прелест!
https://www.nysenate.gov/legislation/bills/2021/a416
"Болницата" в Унгария пуснете си видвото към статията
https://hungarytoday.hu/coronavirus-orban-inspects-newly-built-epidemic-hospital/

hamsti, не се ласкайте! Този проекто-закон не е написан, за да се задължат хората да се ваксинират насила единствено срещу ковид.

Тъй като този проекто-закон https://www.nysenate.gov/legislation/bills/2021/a416 засяга щата Ню Йорк, се чувствам ангажирана да направя някои разяснения, които източникът на новината (от който и да е взет) неволно или умишлено пропуска някои много важни моменти.

Скрит текст:
1. Проектозаконът е минал само 2 нива от общо 7 нива на одобрение, докато стане действащ закон.

2. Избухването на локални огнища от шарка в Ню Йорк и в частност Уилямсбърг - част от Бруклин, Рокланд - предградие на Ню Йорк. И двата квартала са населени с ортодоксално еврейско (хасидик) население, което масово отказва да ваксинира децата си срещу шарка.
https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2019/09/us-measles-c … break-called-over

Представете си, че определени хора отказват да се ваксинират срещу шарка, защото това противоречи на техните религиозни и философски разбирания. Само да не случи наблизо бременна с изчерпани антитела срещу шарка или детенце, чиято ваксина все още не е поставена, защото не и е дошло времето.

И разбира се, на целия този тюрлю-гювеч, трябва да се плясне и Орбан.

Представям си. Разбирам да има глоба, но насилствено ваксиниране,затваряне на лица, заподозрени в преносителство на дадена инфекциозна болест, много съжалявам, но се връщаме в едни отминали(които обаче явно не са чак толкова отминали) времена.
А, да не забравяме, че лицето, което ще бъде ваксинирано против волята си, ще има право да бъде изслушано. Но след 5ия ден. Ами много мило... Дори не мога да повярвам, че някой изобщо може да подкрепя подобно безумие.

Мило е плащането на глоба. А, и да не забравяме бременната, която би развила, не дай си Боже, малформации на плода, заради несъвместителство с философските и религиозните разбирания. Защо ли в "онези отминали времена" нямаше подобни проблеми?

Скрит текст:
Какво не е имало 1941-1945,Астралина? Освен ваксина срещу варицела? И тогава нещата са се правили уж с добра идея, но сега е един от най - големите позори в историята.
Някой беше писал, че го е срам от обществото, в което живее. И мен ме е срам, но по други причини: някой болен мозък измисля проектозакон и се намират хора, които да го защитят с безумни аргументи.
Габи, бихте ли развили идеята си относно 1941-1945? Предполагам, че ще посочите срамни закони, които са насочени срещу личността. Но те не могат да се обвържат със ситуацията в САЩ, когато цели общности в 2021г. не се ваксинират по причини, които вече упоменах.
Скрит текст:
Като лекар, би трябвало да знаете, че не визирах ваксината срещу варицела (България не ваксинира задължително, но Германия и САЩ ваксинират). Също така в посочения от Вас период не е имало и ваксина срещу морбили или поне не се прилагала, но да не се отклонявам. Не e нормално да отида на гинекологичен преглед и да ме посреща предупреждение, че в моя град има огнище на рубеола или морбили. Вие сте лекар и можете да ми кажете какво стои зад понятието measles.
Това е видеото с 7500 човека нелегално събиране за сватба. https://www.youtube.com/watch?v=i3l-sLJO4jY
Видеото е отпреди 2 месеца. На Вашето предложение за глоба, отговарям че глобата беше 15000 щ.д. - по 2 щ.д. на човек. Мило.

Кои от аргументите в тази статития на жена, с поражения в зрението, сърдечен порок и загуба на слух, вследствие прекарана шарка по време на бременността на майка и са безумни? https://www.cnn.com/2019/02/19/opinions/measles-outbreak-anti-va … -henry/index.html

Ако имате конкретни предложения, моля споделете ги, защото неваксинирането в определени общонсти е много сериозен проблем в Ню Йорк.
[/quote] [/spoiler]

За болднатото: точно така цели общности. Като през 1941-1945.

Другия път се уточнявайте коя точно шарка имате предвид, не съм гадател.

Едно от първите неща, които се правят като изследвания на бременната, е серологичен статус за морбили и рубеола. По този начин бременната знае дали трябва да се пази. Отделно се препоръчва тези изследвания, както и липсващи ваксини, да се направят преди забременяването.

И последно: аз като лекар не бих участвала в подобно безумие. Сигурна съм,че ще се намерят други желаещи да участват. Както някога. Честито на печелившите.

# 12 650
Споко - Астра Зенека февруари ще е в ЕС

# 12 651
  • В заешката дупка
Алберт Бурла - председател и главен изпълнителен директор на Pfizer e евреин.

От Гърция, прочетох в уикито. Гърците не успяха май да намажат от това.

# 12 652
А дали пък не трябваше държавата да помисли за собствена ваксина, да налее доста пари в разработване и производство, за да не гледаме със завист в момента към Израел. Айде те не са в ЕС и могат каквото искат да си договорят с който искат. Ама дали Чорбанов или който и да е у нас, специалисти със сигурност много ако бяха налети едни милиони от държавата, мисля че имаме научният потенциал да си създадем и произведем ваксина много по бързо и да сме готови в момента и да си ваксинираме населението с голяма скорост, а не да чакаме на час по лъжичка да идват ваксини отвън. Толкова ли трудно се правят ваксините. Няма ли вече създадени механизми за изработването на различните видове, щото аз гледам че държави които едва ли са нещо по по най от нас като научен потенциал и финансиране ще си правят ваксини и то не една. Комунистическа Куба която едва ли прелива от пари прави цели 4 ваксини, като 2 от тях вече са много напред в тестовете и по спомен почват да си ваксинират населението със собствени ваксини през лятото. Разбира се то това трябваше да се мисли още в началото докато вируса беше китайският вирус. Да не чакаме спасение отвън ,още от тогава заваляха новини откъде ли не че вече се работи с усилени темпове за създаване на ваксина. Разбира се ние тогава бяхме сигурни че вируса няма да стигне до България, така че едва ли е могло да започнем навреме и да се активира целият научен потенциал на държавата в бързо създаване и тестване и скоростно производство на ваксината със съответното финансиране от държавата.

# 12 653
А дали пък не трябваше държавата да помисли за собствена ваксина, да налее доста пари в разработване и производство, за да не гледаме със завист в момента към Израел.
Разбира се, че трябваше. Имаме и ресурс, и опит в производство на ваксини. А ваксината е въпрос от ранга на националната сигурност. Затова и толкова уважавам Чорбанов, дано получи финансиране за клиничните изпитвания, защото прототипът е готов.

# 12 654
Не. Такова начинание е възможно само със сериозен партньор. Реално първата одобрена ваксина е на малка технологична фирма. Абсурд е БАН да избутат толкова мащабно проучване.

# 12 655
БАН не могат да го избутат без пари, Хеликаза. Освен това може и Пастьор да имат някакво участие, не знам.

# 12 656
Родителите са му евреи, които живеят в Гърция. Аз пък сега прочетох, че всъщност е ветеринар Rolling Eyes

# 12 657
  • София
Да се купят готовите ваксини е по-евтино от разбработка с клинични изследвания в три фази (за мащабите на България конкретно).

# 12 658
И в Швеция ли джипитата лекуват по телефона? Това съм го пропуснала.

Не, звъниш на специален ковид-телефон, там те разпитват (теб или някой роднина) и решават дали да ти изпратят линейка или такси, за да те закарат в болница. Шведското джипи няма съществена роля в пандемията.

Антибиотици не се изписват и не се пият при домашно лечение на covid-19.

Всичките ми познати, които го изкараха бяха на антибиотици, някои и по 2. Някои се оправиха, едни след седмица, други след месец. ( само една мина леко с хрема за 2 дни и без обоняние за 3).
 Някои стигнаха и до болница и кислород.   

Кой казва, че антибиотици не се приемат при домашно лечение на covid- 19.

# 12 659
Ами не знам, имаме 4-5 ваксини на световно ниво, все сме ги избутали до клинични изпитвания и сме се оправили. В момента ги продаваме на ООН и в частност УНИЦЕФ.
Ето за ваксините ни, има ги подробно и в сайта на Булбио: https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/chetiri-blgarski … t-izpolzvani-v-p/

Общи условия

Активация на акаунт